یک‌شنبه 30 دی 1403

ارسال 125 اثر به دبیرخانه ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران / وظیفه ما تولید علم است

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
ارسال 125 اثر به دبیرخانه ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران / وظیفه ما تولید علم است

نشست رسانه‌ای ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران، با حضور دکتر قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی و دبیر این رویداد، دکتر مهدی شفیعی و محمدرضا فرجی صبح دوشنبه چهارم دی 1402 در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی جایزه پژوهش سال سینمای ایران، در ابتدای این نشست، دکتر قادر آشنا، دبیر ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران عنوان کرد: جایزه پژوهش سال سینما یکی از فعالیت‌های کلیدی سازمان امور سینمایی است. بر این باوریم که پژوهش به دنبال طرح سوال و پاسخ به آن است. توسعه و تعالی کشور از رهگذر پژوهش رخ می‌دهد و پیشرفت کشور مدیون کار تحقیقاتی است. پژوهش افق جدیدی را پیش رو می‌گذارد و در سینما که هنر تاثیرگذاری است، پژوهش اهمیت دو صد چندان است. وی افزود: در سازمان سینمایی اگر بخواهیم تولیداتی داشته باشیم که مخاطب را جذب کرده و تاثیرگذاری داخلی و بین‌المللی داشته باشد، بهترین راه عبور از مسیر پژوهش است. بنابراین در سازمان سینمایی علاوه بر جایزه پژوهش سال، فعالیت‌های پژوهشی سالانه هم داریم.

آشنا ادامه داد: سال 1395 اولین دوره این جایزه برگزارشده است. برای تجلیل از پژوهش به معنای دریچه علم و نوآوری، تقدیر از پژوهشگران، ارتقای جایگاه سینما در حوزه تولید و سیاست‌گذاری و جهت‌دهی مولفان این رویداد برگزار می شودو باید این حوزه را به عنوان متولیان پاس بداریم. ابتدای سال دکتر اکبر نبوی، دکتر امیررضا مافی، دکتر مسعود نقاش زاده، دکتر سیدعلی اصغر تقوی، دکتر رامتین شهبازی و سعید الهی با حکم رئیس سازمان سینمایی به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری جایزه انتخاب شدند. محورهای جایزه‌های پژوهشی انتخاب و 30 خرداد 1402 فراخوان اعلام و برای پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها ارسال شد و با معاون پژوهش وزارت علوم نیز جلسه مشترکی داشتیم. محورهای ما در این رویداد سینما، امید آفرینی و اعتمادسازی، سینمای دین و انقلاب و دفاع مقدس، اشتغال و کارآفرینی، صنعت زیرساخت، سبک زندگی اسلامی، اقتدار و هویت ملی، آینده نگری و تمدن نوین اسلامی است. دبیر ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران درباره آثار رسیده به این دوره توضیح داد: آثار امسال نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش داشته و 125 اثر پژوهشی به دبیرخانه رسید که 52 مقاله، 33 پژوهش، 20 پروپزال، 16 پایان نامه کارشناسی ارشد و 4 پایان نامه دکتری بوده است. از مجموع 125 نفر شرکت کننده 46 نفر از بانوان و 79 نفر آقایان بودند. میانگین سنی بانوان 30 سال و آقایان 35 سال بود و 15 درصد شرکت‌کنندگان از شهرستان‌ها و 85 درصد از تهران بود. دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات و دانشگاه کاشان بیشترین مشارکت را داشتند. دکتر آشنا گفت: دکتر حسن بلخاری قهی، دکتر محمدرضا حسنایی، دکتر مجید شاه حسینی، دکتر رامتین شهبازی و دکتر توحید محرمی، دکتر مسعود نقاش‌زاده، دکتر بهمن نامور مطلق از اساتید حوزه سینما و فرهنگ و هنر داوری آثار رسیده به ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران را برعهده دارند که سطح آثار را مطلوب ارزیابی کردند. در این بخش به حوزه کاربردی، مبانی نظری و عملی توجه جدی شده است. وی درباره برنامه‌ریزی پژوهشی در طول سال اظهار کرد: ابتدای هر سال از مراکز علمی اولویت‌های پژوهشی را دریافت می‌کنیم. نزدیک به 115 طرح پژوهشی از ابتدای سال تاکنون به دست ما رسیده و 18 مورد به قرارداد رسیده است.

در ادامه این نشست معاون مطالعات و فناوری‌های نوین سازمان سینمایی گفت: پژوهش‌هایی که انجام می‌شود در سایت سازمان سینمایی بارگذاری شده اما درباره جایزه پژوهش سینمایی سال مجموع مقالات چاپ خواهد شد، طرح‌های پژوهشی به پژوهش تبدیل می‌شود و آثار منتخب را نیز در قالب قرارداد به سرانجام می‌رسانیم. در بخش زیرساخت، به شکل نظری و عملی به پژوهش توجه شده است. دبیر ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران بیان کرد: ما هرچه رو به جلو می‌رویم این جایزه به بلوغ بیشتری می‌رسد. دانشجویان و محققان و پژوهشگران به آثار مراجعه می‌کنند. این آثار به عنوان مرجع است و می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

وی افزود: وظیفه ما تولید علم است؛ در حوزه زیرساخت تحلیل کاملی از وضعیت سینمای ایران استخراج کردیم. مشخص کردیم چند شهر بالای 100 هزار نفر جمعیت داریم که سینما و مجتمع‌های سینمایی ندارند و بر این اساس دولت تصمیم گرفته به رقم یک هزار سالن برسیم. درباره تکنولوژی و زیرساخت چند پژوهش خوب انجام شده و در آن‌ها به وضعیت پژوهش در دنیا اشاره شده است. جایزه پژوهش سینمایی در طول سال در حال انجام است. گفتنی است که مراسم تقدیر از برگزیدگان ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران روز سه شنبه 12 دیماه جاری ساعت 10 صبح در تالاررودکی برگزار خواهد شد.

220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1852810
ارسال 125 اثر به دبیرخانه ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران / وظیفه ما تولید علم است 2
ارسال 125 اثر به دبیرخانه ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران / وظیفه ما تولید علم است 3