یک‌شنبه 30 دی 1403

از ایجاد شبکه ارتباطی با دوستداران اسلام در ترکیه و عراق تا وقف زمین 300 متری برای زوج‌های جوان

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
از ایجاد شبکه ارتباطی با دوستداران اسلام در ترکیه و عراق تا وقف زمین 300 متری برای زوج‌های جوان

طلبه جهادگر مستقر در خوی، درمورد همراهی مردم استان آذربایجان غربی با شبکه امامت و فعالیت‌های جهادگران در خوی توضیحاتی داد.

حجت‌الاسلام خلیل‌زاده از طلاب پرتلاشی است که در زمینه کار‌های جهادی بسیار فعال است؛ به طوری که توانسته است با ایجاد ارتباط صمیمانه با مردم روستا‌هایی که در آن جا فعالیت می‌کند، در کنار آموزش، امور دینی و فرهنگ سازی، در زمینه اجتماعی نیز به‌صورت گسترده فعالیت کند.

او از جمله روحانیون جهادی در زلزله خوی است که با مردم این استان همراه شده و 11 سال است در اردو‌های جهادی، هنگام بحران‌ها، از سیل و زلزله گرفته تا کرونا در کنار مردم بوده است و حضور در این عرصه‌ها را لطف الهی می‌داند؛ به طوری که با وقوع زلزله خوی، این روحانی جهادی، تمام توان خود را در قالب شبکه امامت به کار گرفته و برای کمک به مردم زلزله‌زده خوی وارد میدان شده است.

او با اصرار ما، درمورد فعالیت‌های جهادی خود و دوستانش بیان کرد: یک روز پس از وقوع زلزله در خوی، به این شهر آمدم تا بتوانم به مردم زلزله‌زده این منطقه کمک کنم. وضعیت خوی اصلاً مناسب نبود و توزیع اقلام و کمک‌های مردمی به‌درستی صورت نمی‌گرفت، به همین خاطر در کنار جمع‌آوری تجهیزات و وسایل موردنیاز مردم زلزله‌زده، پیمایشی در زمینه خسارت‌های وارده انجام دادیم تا بتوانیم در این بُرهه در کنار مردم خوی باشیم و به آن‌ها کمک کنیم.

حجت‌الاسلام خلیل‌زاده با اشاره به همراهی مجموعه‌های مختلف برای کمک به مردم زلزله‌زده خوی به منظور ایجاد آرامش ذهنی برای مردم منطقه و رساندن کمک‌های مردمی به دست آن‌ها گفت: تاکنون میلیارد‌ها تومان کمک مردمی جمع‌آوری کرده و در بین زلزله‌زدگان خوی توزیع کرده‌ایم و همچنان هم، این روند ادامه دارد و قرار است نیرو‌های جهادی در قالب شبکه امامت در آذربایجان‌غربی تا 6 ماه در این منطقه فعالیت کنند و به‌نوعی از نزدیک در جریان توزیع کمک‌های مردمی و مشکلات آن قرار گرفته و برای رفع این مشکلات برنامه‌ریزی کنند.

حجت‌الاسلام خلیل‌زاده با انتقاد از آمار‌هایی که درباره مشکلات مردم خوی منعکس می‌شود، تصریح کرد: بیشتر کمک‌های مردمی به‌درستی بین مردم به‌ویژه در روستا‌های خوی که به‌دلیل زلزله به‌شدت تخریب شده‌اند، قرار نمی‌گیرد. حجم ویرانی زیاد است و بعضاً آمار‌هایی داده می‌شود که چندان دقیق نیست. بر همین اساس، آمایشی ازسوی شبکه امامت انجام شده است تا کمک‌های مردمی به‌صورت مناسب در شبکه توزیع قرار گیرد.

او درباره نحوه ورود به فعالیت‌های جهادیش اظهار کرد: نخستین‌بار در زلزله بم بود که احساس تکلیف کردم و اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی کردم، اما آن زمان برای کمک به مردم بم به این شهر نرفتم تا این که چند سال قبل برای فعالیت جهادی به روستایی در آذربایجان‌غربی رفتیم. در این سفر جهادی، خانواده هم همراهم بودند. در آن‌جا طلبه و روحانی‌ای نبود که مردم را راهنمایی کند. وقتی در آن جا مستقر شدم، مردم بسیار استقبال کردند و توانستیم مشکلات بسیاری از جمله بیکاری، تحصیل، ازدواج جوانان و حتی روابط خانوادگی را با مشاوره حل کنیم. از آن زمان بود که تصمیم گرفتم در این عرصه ثابت‌قدم باشم و به مردم کشورم کمک کنم.

حجت‌الاسلام خلیل‌زاده ادامه داد: پس از مدتی، فعالیت‌های جهادی‌ام در قالب شبکه امامت ادامه یافت و ساماندهی و نظام‌مند شد؛ البته در این زمینه، همراهی خانواده‌ام نقش موثری داشت، چراکه در هر موقعیتی مرا همراهی می‌کردند و در زمانی که برای کمک به مردم در شرایط بحرانی به منطقه می‌رفتم، مرا تشویق می‌کردند و حتی خودشان هم راهی می‌شدند تا بتوانند کمک کنند.

این روحانی جهادی که پنج فرزند دارد، در زمینه تشویق و ترویج فرزندآوری نیز برنامه‌هایی را اجرایی کرده و توانسته است با ارائه مشاوره هدفمند، زوج‌ها را از سقط جنین منصرف کند و حتی برای ازدواج آسان به کمک زوج‌های جوان برود.

حجت‌الاسلام خلیل‌زاده با بیان این که یک زمین 300 متری را در یک روستا وقف کرده و قرار است با ساخت چند دستگاه آپارتمان، آن را به‌صورت رایگان در اختیار زوج‌های جوان قرار دهد، تصریح کرد: تأمین جهیزیه، کمک به زنان سرپرست خانوار، ایجاد اشتغال و... نیز از دیگر فعالیت‌های جهادی است، البته فعالیت‌های فرهنگی ما نه‌تنها در ایران، بلکه در عراق و ترکیه نیز بوده اند. برهمین‌اساس، با ایجاد شبکه ارتباطی با دوستداران اسلام در این کشورها، به ترویج فرهنگ حجاب پرداختیم و از طرفی با برنامه‌هایی که در ترکیه طراحی و اجرایی کردیم، توانستیم مردم ترکیه را با ایران واقعی آشنا کنیم.

شما هم مثل خود ما هستید

او درباره نقش روحانیون در فرهنگسازی به‌ویژه پس از اغتشاشات اخیر اظهار کرد: برخی معتقدند که جایگاه روحانیت در بین مردم تنزل پیدا کرده است و دیگر کسی اعتقادی به روحانیت ندارد، اما من که به‌عنوان یک طلبه جهارگر فعالیت دارم، می‌بینم که این امر اصلاً صحت ندارد و بالعکس، بسیاری از مردم تاثیرپذیری از روحانیون دارند و به آن‌ها احترام می‌گذارند. حتی برخی از جوانان که پای صحبت ما می‌نشینند می‌گویند ما فکر نمی‌کردیم شما هم مثل خودمان باشید.

حجت‌الاسلام خلیل‌زاده با تأکید بر این که تبلیغات کاذب در فضای مجازی باعث شده برخی تصور کنند که همه از روحانیون دلزده شده‌اند، افزود: نقش روحانیون در جامعه و در کف میدان به شکلی که در فضای مجازی می‌گویند، نیست و بسیاری از مردم، روحانیت را منشأ خیر و برکت می‌دانند و واقعیت این است که تبلیغات کاذب در رسانه‌های مجازی برای مردم باورپذیر نیست و آن‌ها وقتی می‌بینند یک روحانی با لباس کارگری در شرایط سخت حضور دارد، بیشتر متوجه دشمنی رسانه‌های غربی می‌شوند.

او با بیان این که برای فعالیت‌های تبلیغی در پارک یا مکان‌های تفریحی تنها با استفاده از یک بلندگو، حاضر می شود و برای مردم برنامه اجرا می‌کند، ادامه داد: وقتی وارد پارک می‌شوم در ابتدا از حاضران به‌خاطر ایجاد سروصدا معذرت‌خواهی می‌کنم و بعد کم‌کم جمعیت زیاد می‌شوند تا جایی که گاهی، در زمان اجرای برنامه بیش از 500 نفر دور ما جمع می‌شوند و خواستار ادامه برنامه هم هستند. این‌ها همه نشان می‌دهد اگر در میدان باشیم و با جوانان امروزی هم‌کلام شویم، می‌توانیم آن‌ها را همراهی کنیم و اجازه ندهیم دشمن با کار فرهنگی آن‌ها را جذب کند.

حجت‌الاسلام خلیل‌زاده افزود: ما حتی در سال‌های اخیر، هشتگ «طلبه کارگر» را راه انداختیم تا به مردم نشان دهیم که طلاب و روحانیون در همه عرصه‌ها در کنار مردم و گوش‌به‌فرمان رهبر معظم انقلاب هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت
از ایجاد شبکه ارتباطی با دوستداران اسلام در ترکیه و عراق تا وقف زمین 300 متری برای زوج‌های جوان 2