یک‌شنبه 30 دی 1403

از شیوع برخی سرطان های زنانه تا ناباروری و اختلالات هورمونی / سبک زندگی اسلامی پیش نیاز تامین سلامتی است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
از شیوع برخی سرطان های زنانه تا ناباروری و اختلالات هورمونی / سبک زندگی اسلامی پیش نیاز تامین سلامتی است

امروزه یکی از چالش های سلامت بانوان، شیوع طیف گسترده ای از بیماری ها است که در صورت بی توجهی به آنها، تبعات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، متاسفانه در سالهای اخیر شاهد ترویج زندگی های غربی و ماشینی هستیم که بر اساس آن انسان از جایگاه واقعی اش تنزل یافته و تنها درصدد رفع نیازهای مادی خویش است در واقع گستردگی این شیوه زندگی در کنار تغذیه های فست فودی و ناسالم، استرس و اضطراب، کم تحرکی و... همگی منجر به افزایش انواع بیماری ها در میان افراد جامعه از جمله زنان شده است‌.

شرایط امروزی جامعه و افزایش انواع بیماری ها به ویژه در بین زنان جامعه بر ضرورت خود مراقبتی و انجام غربالگری های مربوطه می افزاید با این حال شمار فراوانی از بانوان پس از مشاهده علائم جدی و به اصطلاح گذشتن کار از کار به پزشک مراجعه می کنند که همین امر اگر منجر به از دست رفتن دوره طلایی درمان نشده باشد، این فرآیند را طولانی تر و هزینه بر تر خواهد کرد.

بانوان تستهای غربالگری سرطان سینه و دهانه رحم را جدی نمی گیرند

الهه لطفی در گفتگو با خبرنگار مرصاد، با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشت به منظور پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری های شایع میان زنان، اظهار داشت: متاسفانه برخی از بانوان تستهای غربالگری سرطان سینه و دهانه رحم را جدی نمی گیرند درحالی که زنان متاهل در سنین باروری باید نسبت به انجام تست غربالگری پاپ اسمیر اقدام کنند.

وی افزود: زنان متاهلی که سابقه قبلی ابتلا به بیماری خاصی ندارند باید حداقل هرسه سال یکبار تست پاپ اسمیر را انجام دهند اما برای افرادی که خود یا خانواده شان سابقه ابتلا به برخی بیماری ها نظیر سرطان را دارند باید در فواصل نزدیک تری این تست انجام شود.

این مامای فعال در بخش خصوصی با بیان اینکه تست پاپ اسمیر تستی بسیار مفید است، گفت: به کمک تست پاپ اسمیر، سرطان دهانه رحم در میان بانوان تشخیص داده می شود و اگر فردی در مراحل اولیه ابتلا به این نوع از سرطان باشد با تشخیص اولیه درمان خواهد شد.

لطفی تصریح کرد: همچنین تست غربالگری سرطان سینه باید برای همه زنان متاهل و مجردی که در سنین باروری هستند، توسط پزشک انجام شود و در صورت نیاز، به سونوگرافی یا ماموگرافی ارجاع یابند.

وی افزود: پس از انجام تست غربالگری سینه اگر توده ای در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، درمان با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد، پس توصیه می شود بانوان این تستهای غربالگری را جدی بگیرند.

لطفی همچنین به عارضه ترس میان مادران باردار مراجعه کننده اشاره و عنوان کرد: مشکلات شایع میان مادران باردار نیز عمدتا شامل ترس از درد زایمان طبیعی است که بر روی شرایط بارداری آنها اثر منفی می گذارد.

وی افزود: استرس باعث برهم خوردن تعامل‌های هورمونی می شود و سطح هورمون های آرام بخش در بدن را کاهش می دهد، در نتیجه مادر دچار عوارضی می شود که هم بر روند زایمان تاثیرگذار است و هم بر شرایط بارداری تاثیر منفی خواهد داشت.

مامای فعال در بخش خصوصی تصریح کرد: البته نسبت به برگزاری کلاس های آمادگی زایمان برای کاهش استرس و اضطراب مادران باردار اقدام کرده ایم که می تواند کمک کننده باشد.

لطفی خاطرنشان کرد: در ایام کرونا کلاسهای آمادگی زایمان در بخشهای دولتی به صورت آنلاین و در بخش خصوصی هم معمولا یا به صورت آنلاین یا تک نفره و با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی برگزار شد.

افزایش بیماری های زنان به دلیل ترویج سبک زندگی غلط

لیلا ترابی نیز در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: تشخیص و درمان بیماری های زنان و غربالگری های پستان و سرطان رحم جز وظایف نیروهای مامایی است به گونه ای که با همکاری ماما به راحتی می توان حجم مشکلات مربوط به سرطان های امروزی زنان را کاهش داد.

وی افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل سبک زندگی غلط، نوع تغذیه و کاهش فعالیت‌های بدنی، بیماری های زنان نیز افزایش یافته است.

این مامای فعال در بخش خصوصی گفت: شایع ترین بیماری های زنان مربوط به بیماری های ناباروری و اختلالات هورمونی در دختران و زنان جوان است که توصیه ما برای رفع آن اصلاح سبک زندگی با ورزش، رعایت اصول تغذیه سالم، نداشتن استرس و خواب مناسب است.

ترابی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر به دلیل کم خوابی در بسیاری از دختران جوان و زنان مشکلات پستان و اختلالات هورمونی، چاقی های موضعی و.. افزایش یافته که توصیه می کنیم بانوان در این زمینه سبک زندگی خود را اصلاح کنند تا درگیر بیماری های متابولیکی یا اختلالات هورمونی نشوند.

به گزارش مرصاد، شیوع انواع بیماری های زنانه ضمن ضرورت انجام خودمراقبتی، بررسی جدی این بیماری ها و اصلاح سبک های زندگی امروزی را می طلبد.

انتهای پیام /