پنج‌شنبه 8 آذر 1403

از فراهم بودن زیرساخت ها در خسروی تا استقبال زوار از این مرز / دروازه کربلا میزبان هزاران دلداده حسینی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
از فراهم بودن زیرساخت ها در خسروی تا استقبال زوار از این مرز / دروازه کربلا میزبان هزاران دلداده حسینی

مرز خسروی رسمی ترین و قدیمی ترین مرز با کشور عراق است که بهترین و مناسب ترین زیرساختها را دارا است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، مرز خسروی رسمی ترین مرز با کشور عراق است که بعد از پایان جنگ تمام ارتباطات با کشور عراق از طریق آن انجام می گرفت. ورود اسرای جنگی و آزادگان سرافراز به کشور از مرز خسروی انجام گرفت و بعد از سرنگونی رژیم بعث روزانه بیش از 50 کاروان زیارتی عتبات عالیات از طریق مرز خسروی به زیارت می رفتند.

در زمان حمله داعش به عراق این مرز به دلیل نزدیکی به مناطق تحت کنترل داعش بسته شد و امکان تردد زوار از این مرز رسمی وجود نداشت.

با سرکوب داعش و اعلام پایان حکومت آن در عراق و سوریه مردم شهرستانهای مرزی استان کرمانشاه انتظار داشتند مرز خسروی نیز همچون سایر مرزها حداقل برای تردد در ایام اربعین باز شود اما مشکلات امنیتی کشور عراق اجازه باز شدن مرز به روی خیل مشتاقان حرم اباعبدالله الحسین علیه السلام را نمی داد.

آرزوی مردم این سامان بعد از چند سال از پایان حکومت داعش هنوز هم خیال برآورده شدن نداشت تا اینکه با رایزنی‌های بسیار و باهمت نیروهای حشدالشعبی عراق برای تضمین امنیت زائرین این مرز رسمی در سال 1398 برای فعالیت در ایام اربعین بصورت روزانه فعال شد اما با شیوع بیماری کرونا بازهم بسته شد.

دوسال نه فقط مرز رسمی خسروی که تمام مراسم پیاده روی اربعین بخاطر شیوع کرونا و لزوم حفظ سلامت مردم تعطیل شد و کشور عراق از پذیرش زائرین در سال اول شیوع بیماری خودداری کرد اما در سال دوم بصورت محدود و با شرایطی اجازه ورود به زائرین را می داد.

امسال اما با کاهش شیوع بیماری کرونا و کنترل آن امکان برگزاری مراسم پیاده روی اربعین باردیگر برای عاشقان حرم عشق فراهم شد و از ماهها قبل رایزنی‌ها برای بازگشایی مرز خسروی که یکی از مطالبات مهم استان و آرزوی دیرینه مردم این سامان بود انجام گرفت که نهایتا منجر به بازگشایی مرز خسروی و پذیرش زوار عتبات عالیات شد که این مرز رسمی نزدیک ترین مرز به کربلای معلی است.

لذا با توجه به اهمیت بازگشایی این مرز، مرصادنیوز با حضور فرماندار قصرشیرین و ائمه جماعات شهرستانهای سرپلذهاب و قصرشیرین نسبت به برگزاری میزگردی اقدام کرد:

تمام زیرساختها برای میزبانی از زوار اربعین حسینی فراهم است

امام جمعه شهرستان قصرشیرین در این میزگرد اظهار داشت: بازگشایی مرز خسروی مرهون خون شهداست سردار دلها شهید سلیمانی، رزمندگان اسلام و شهدای مدافع حرم نقش بسیار مهمی در بازگشایی این مرز داشتند.

حجت الاسلام محمد صادق صالحی افزود: مرز خسروی رسمی ترین و قدیمی ترین مرز با کشور عراق است که بهترین و مناسب ترین زیرساختها را دارا است.

وی تصریح کرد: مرز خسروی از نظر مسافت هم کمترین مسافت را با کربلای معلی دارد و زوار اربعین حسینی برای اعزام به عتبات عالیات راحت تر خواهند بود.

امام جمعه قصرشیرین اذعان داشت: امکانات جاده ای، آب، برق، مخابرات و انتقال گاز به مرز خسروی انجام شده است و تمام زیرساختها برای میزبانی از زوار اربعین حسینی فراهم است.

فرماندار سرپل‌ذهاب در ادامه این میزگرد اظهار داشت: مرز خسروی قدیمی ترین پایانه مرزی کشور با عراق است که تمام تعاملات کشور با عراق از طریق این مرز انجام گرفته است. در زمان حمله داعش به عراق این مرز به دلیل نزدیکی به مناطق تحت کنترل داعش بسته شد و امکان تردد زوار از این مرز رسمی وجود نداشت.

صدراله بابلی با بیان اینکه در این مرز رسمی علاوه بر اعزام زائرین صادرات کالا نیز به حوزه عربی کشور عراق انجام می گیرد، افزود: بازگشایی این مرز رسمی سالهاست که آرزوی مردم این سامان بوده است و امسال با بازگشایی این مرز یکی از آرزوهای دیرینه و مطالبات مهم مردم تحقق یافته است.

وی تصریح کرد: شهرستان سرپل ذهاب نیز برای استقبال و میزبانی از زوار اباعبدالله الحسین علیه السلام آماده شده و با تشکیل ده کمیته مختلف برنامه ریزی های لازم را انجام داده است.

نماینده عالی دولت در شهرستان اذعان کرد: 5 موکب در شهرستان آمادگی خود را برای پذیرایی از زوار اربعین اعلام نموده و زوار عتبات عالیات که این مرز را برای عبور خود انتخاب کرده اند با بهترین میزبانی مواجه می شوند.

بابلی گفت: در حال حاضر 14 هزار متر مربع از 12 هکتار پایانه مرزی خسروی مسقف است و دو سالن جدا با امکانات گرمایشی و سرمایشی و سایر امکانات رفاهی برای رفت و برگشت زائران در نظر گرفته شده است.

 58 گیت برای عبور زائران تدارک دیده شده است 

وی گفت: همچنین امکانات بهداشتی در داخل و خارج پایانه فراهم شده و 58 گیت برای عبور زائران تدارک دیده شده است که هر یک از این گیت‌ها مجهز به اتاق جداگانه با امکانات و تجهیزات لازم است.

تامین امنیت زوار صورت گرفته است

حجت الاسلام سیدجواد فاطمی نسب در این نشست اظهار داشت: مرز بین المللی خسروی مرزی است که تمام زیرساخت های آن فراهم است و نزدیکترین طریق به حرم امام حسین (ع) است، می طلبد دولت به صورت ویژه نسبت به این مسئله ورود داشته باشد.

امام جمعه سرپل ذهاب با بیان اینکه خدمت در دستگاه امام حسین (ع) توفیق بسیار بزرگی است، اظهار کرد: سرپل ذهاب برای استقبال، اسکان، پذیرایی و بدرقه زوار آماده است همچنین خیرین و هیئت مذهبی و گروه‌های مردم نهاد ظرفیت‌های مهمی هستند که در استقبال، اسکان و پذیرایی از زوار اباعبدالله الحسین (ع) از آنها استفاده خواهد شد.

وی گفت: مرز خسروی ظرفیت بزرگی برای اشاعه فرهنگ اهل بیت و شناخت مردم نسبت به فرهنگ و مکتب امام حسین است و امیدواریم با بازگشایی آن مردم نهایت بهره برداری معنوی را داشته باشند.

حجت الاسلام فاطمی نسب در خصوص تأمین امنیت گفت: در این زمینه صحبت هایی با طرف عراقی شده و از طرف آنها نیز اعلام آمادگی برای تامین امنیت زوار صورت گرفته است.

وی گفت: هرجا زائرامام‌حسین (ع) قدم بگذارد به برکت وجود حضرت امام حسین (ع) محل این قدوم نزول برکات الهی خواهد شد.

به گزارش مرصاد، مسئولین مختلف کشوری نیز در بازدید از مرز خسروی اذعان کرده اند که مرز خسروی زیرساختهای بهتر و کاملترین دارد و به زوار توصیه کرده اند خسروی را در اولویت انتخاب خود برای ورود به کشور عراق قرار دهند.

انتهای پیام /

از فراهم بودن زیرساخت ها در خسروی تا استقبال زوار از این مرز / دروازه کربلا میزبان هزاران دلداده حسینی 2
از فراهم بودن زیرساخت ها در خسروی تا استقبال زوار از این مرز / دروازه کربلا میزبان هزاران دلداده حسینی 3
از فراهم بودن زیرساخت ها در خسروی تا استقبال زوار از این مرز / دروازه کربلا میزبان هزاران دلداده حسینی 4
از فراهم بودن زیرساخت ها در خسروی تا استقبال زوار از این مرز / دروازه کربلا میزبان هزاران دلداده حسینی 5
از فراهم بودن زیرساخت ها در خسروی تا استقبال زوار از این مرز / دروازه کربلا میزبان هزاران دلداده حسینی 6