از چه اموالی باید انفاق کرد؟ + صوت آیه 267 سوره بقره
تفسیر اجمالی آیه 267 سوره بقره را در این گزارش بخوانید.
به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمتهایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند.
از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم میپرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر از مفسران قرآن کریم میپردازیم.
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام خداوند رحمتگر مهربان
یا أیها الذین آمنوا أنفقوا من طیبات ما کسبتم ومما أخرجنا لکم من الأرض ولا تیمموا الخبیث منه تنفقون ولستم بآخذیه الا أن تغمضوا فیه واعلموا أن الله غنی حمیدای کسانی که ایمان آوردهاید!
از قسمتهای پاکیزه اموالی که (از طریق تجارت) به دست آوردهاید و از آنچه از زمین برای شما خارج ساختهایم (از منابع و معادن و درختان و گیاهان)، انفاق کنید! برای انفاق، به سراغ قسمتهای ناپاک نروید در حالی که خود شما، (به هنگام پذیرش اموال) حاضر نیستید آنها را بپذیرید؛ مگر از روی اغماض و کراهت! بدانید خداوند، بینیاز و شایسته ستایش است.
فایل صوتی تلاوت آیه 267 سوره بقره
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی *س_تفسیر آیه 267 سوره بقره_س*امام باقر (ع) ذیل این آیه فرمودند:
بعضی از مسلمانان درآمدهای حرامی مانند ربا داشتند که صرف فقرا میکردند، این آیه آنان را نهی نمود.
*س_پیامهای آیه 267 سوره بقره_س*1- هدف از انفاق، رهایی از بخل است، نه رهایی از اشیای بی ارزش و نامطلوب. «أنفقوا من طیبات ما کسبتم»
2- در انفاق، تفاوتی میان پول نقد یا کالا نیست. «ما کسبتم... مما أخرجنا»
3- بخشش بادآوردهها مهم نیست، بلکه بخشش از دست رنج، دارای ارزش است. «ما کسبتم»
4- در انفاق باید کرامت محرومان محفوظ بماند. «و لا تیمموا الخبیث»
بیشتر بخوانید
5- نه تنها از چیزهای ناپاک و پست انفاق نکنید، بلکه به فکر آن نیز نیفتید. «و لا تیمموا»
6- وجدان انسان، بهترین معیار برای شناخت پسندیده و ناپسند است. هر آنچه را میپسندی که به تو انفاق کنند، شایسته است که انفاق کنی و اگر آن را دوست نمیداری، شایسته انفاق نیست. «لستم بآخذیه الا أن تغمضوا»
7- هر فرد ثروتمندی احتمال فقیر شدن خود را بدهد، شاید روزی دست دهنده شما، دست گیرنده شد. «آخذیه»
8- گرفتن مال نامرغوب، نشانه رضایت فقرا نیست، بلکه نشانهی استیصال آنان است. «تغمضوا» یعنی شما هم با اغماض و سختی ممکن است چیزی را بگیرید، ولی این نشانه رضایت شما نیست.
9- اثر انفاق به خود شما بر میگردد، وگرنه خداوند غنی و بی نیاز است. «أن الله غنی حمید»
10- غنای الهی همراه با کمالات ومحبوبیت است. «غنی حمید»
انتهای پیام /