چهارشنبه 7 آذر 1403

استاندار اردبیل: استاندارد زندگی مردم باید 2 برابر شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار اردبیل: استاندارد زندگی مردم باید 2 برابر شود

اردبیل - ایرنا - استاندار اردبیل گفت: با توجه به ظرفیت‌هایی که در این استان وجود دارد، استاندارد زندگی مردم باید به 2 برابر افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حامد عاملی روز چهارشنبه در جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اردبیل افزود: نقش کارگران به عنوان یکی از اقشار مهم در حیات یک جامعه به حدی است که روز کار و کارگر به موضوع ملی و حتی جهانی تبدیل شده است، زیرا این موضوع در حوزه‌های مختلف به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی اثرگذار است.

وی بیان کرد: بخش‌های مختلف مجموعه‌های دولتی و غیردولتی نباید به موضوع نگاهی گذرا داشته باشند، چرا که برای جا انداختن اهمیت و نقش موضوع در جامعه، بسنده کردن به برگزاری مراسمی از این دست کفایت نمی‌کند.

استاندار اردبیل اضافه کرد: در هر جامعه‌ای برای حرکت چرخ‌های اقتصادی و قرار گرفتن در مسیر توسعه، اساسی‌ترین عنصر نیروی انسانی است و اگر در حوزه اقتصادی کشور و استان بخواهیم به جایی برسیم، مهمترین مساله این است که در حوزه کار و کارگر اقدام جدی و اساسی انجام شود.

وی اضافه کرد: ایجاد امنیت شغلی برای کارگر مهمترین کاری است که در حوزه اجتماعی می‌تواند ساختار جامعه را حفظ و تقویت کند و اگر شرایط شغل پایدار برای کارگران ایجاد شود، در تقویت سرمایه اجتماعی و قوام جامعه تاثیرگذار است و از نظر انسانی هم وقتی شغل ایجاد می‌شود، در زندگی فردی و رشد اجتماعی شخص و احقاق حقوق و برخورداری از زندگی شایسته اثر دارد.

عاملی اظهار کرد: وضعیت استان اردبیل از نظر شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی از وضعیت مناسب برخوردار نیست و فاصله این شاخص‌ها با متوسط کشوری قابل توجه است که این وضعیت تبعات سنگینی دارد.

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلاتی که امروز در جامعه دیده می‌شود، حاصل عقب ماندگی تاریخی استان اردبیل است، ادامه داد: اگر قرار باشد همچنان بر مبنای وضعیت کنونی پیش برویم، هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد؛ ولی زمانی عقب ماندگی جبران می‌شود که تغییر در رویکرد و عملکرد اتفاق بیافتد.

استاندار اردبیل با اشاره به ظرفیت‌ها و امکانات استان اردبیل گفت: امنیت شغلی برای کارگر در واحدهای قدرتمند و دارای تولید خوب که در تامین نیازهای مجموعه خود توانا باشد، امکان‌پذیر است.

عاملی افزود: اساس کار این است که مجموعه تولید کالا و خدمات خوب پیش برود و این مهم در قالب راهبردهای تحول‌آفرین حوزه اقتصادی استان اردبیل جمع‌بندی شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حوزه صنعت در سال‌های اخیر واحدهای خوبی ایجاد شده که برای استان بسیار مفید است اما هنوز بخشی از مجموعه‌ها ضعیف هستند و نمی‌توانند آنچنان که باید در حوزه تولید نقش‌آفرین باشند.

استاندار اردبیل یادآورشد: البته پیش‌نیاز همه اینها تغییر افکار است، وگرنه شرایط تغییر نخواهد کرد و با تنگ‌نظری نمی‌توان امور را پیش برد؛ تحول باید نخست از افکار آغاز شود و اگر این مسیر را نرویم به مردم و جامعه خیانت کردیم.

استاندار اردبیل یادآور شد: رویکرد دولت سیزدهم حمایت از بحث کار و کارگر است و این امر در وهله اول در فعالیت رئیس جمهوری مشاهده می‌شود که هرجایی می‌روند، دغدغه اصلی ایشان وضعیت کارگران است.

وی تاکید کرد: در این راستا دولت امسال سعی کرد با افزایش نسبی حقوق‌ها تا حدودی کاستی‌ها را جبران کند و امیدواریم با تقویت واحدهای تولیدی، بیشتر به نیروهای انسانی رسیدگی شود.

عاملی در ادامه بر لزوم رفع برخی کمبودها در زنجیره‌های کشاورزی، صنعتی و گردشگری استان اردبیل تاکید کرد و گفت: آموزش و توانمندسازی موضوع مهمی است که در رشد جامعه و توسعه استان نقش اساسی ایفا می‌کند و با توجه به کاهش شیوع ویروس کرونا، این مهم باید در دستور کار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: البته افرادی در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند که امید است خداوند آنها را نیز هدایت نماید و حس مسئولیت در قبال جامعه و نسل آینده به آنها اعطا کند تا با تمام توان به پیشرفت برسیم و زندگی عزتمندانه و شایسته مردم را محقق کنیم.

تجلیل از منتخبان حوزه صنعت، کشاورزی و خدمات

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل نیز در این جشنواره با تبریک مناسبت‌های پیش‌رو از جمله روز جهانی کار و کارگر گفت: 11 اردیبهشت بهانه‌ای برای تجلیل و تقدیر از کارگران، کارفرمایان و فعالان عرصه کار و تولید است که در جنگ اقتصادی با استکبار جهانی در خط مقدم هستند.

قاسم رحیمی افزود: کارگران و کارفرمایان با تلاش شبانه‌روزی موجب آرامش و آسایش جامعه شده و برنامه‌های شوم دشمنان به ویژه استکبار جهانی را خنثی می‌کنند.

وی بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس ماده 195 قانون کار موظف است هر سال منتخبین را انتخاب کرده و معرفی کند و امسال هم سی و سومین دوره جشنواره در حال برگزاری است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی یک‌هزار و 200 کارگر، گروه کار و واحد تولیدی برای شرکت در جشنواره از این استان نام‌نویسی کرده بودند که کمیته داوری با توجه به شاخص‌های مورد نظر منتخبین را برگزید که یک واحد نیز به عنوان واحد نمونه ملی مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش ایرنا با پشتیبانی بانک رفاه کارگران، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید 35 نفر از منتخبان جامعه کارگری و کارفرمایی استان اردبیل در پایان این جشنواره به قید قرعه جوایز نقدی دریافت کردند و همچنین 15 فقره وام 100 میلیون ریالی و پنج فقره وام 500میلیون ریالی به حاضران اعطا شد.

کنگره بین‌المللی کارگران در پاریس سال 1889 میلادی به پیشنهاد نماینده کارگران آمریکا روز اول ماه می (11 اردیبهشت) را با عنوان روز جهانی کارگر نام‌گذاری کرده است.

در حال حاضر 113 هزار کارگر بیمه شده در 22 هزار کارگاه و بنگاه اقتصادی استان اردبیل مشغول به فعالیت و کار و تولید هستند.

برچسب‌ها