جمعه 23 خرداد 1404

استفاده از سیاست‌های تشویقی برای مالکان منصف / تعیین سقف اجاره متناسب با نرخ تورم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
استفاده از سیاست‌های تشویقی برای مالکان منصف / تعیین سقف اجاره متناسب با نرخ تورم

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: دولت سیاست‌های تشویقی را برای مالکان منصف در نظر گرفته است و تسهیلاتی را برای مستأجران در نظر خواهد گرفت تا از افزایش بی‌رویه اجاره‌بها جلوگیری شود و عدالت در این زمینه رعایت شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - نرگس رزبان مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه در شورای عالی مسکن با هدف کنترل بازار اجاره‌بها، سقف افزایش اجاره‌بها در تهران را 25 درصد و برای شهرهای با جمعیت بیش از 100 هزار نفر در استان تهران 20 درصد اعلام کرد گفت: این تصمیم بر اساس ماده 7 قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها اتخاذ شده است.

وی ادامه داد: به‌منظور انطباق بیشتر با شرایط محلی، تصمیم‌گیری در مورد سقف افزایش اجاره‌بها در سایر استان‌ها به استانداران واگذار شده است. استانداران موظف‌اند پس از بررسی و تأیید وزارت راه و شهرسازی، سقف افزایش اجاره‌بها را متناسب با شرایط استان خود تعیین کنند.

او بیان کرد: این تصمیم با هدف جلوگیری از ایجاد توقع افزایش قیمت در شهرهایی اتخاذ شده است که نرخ تورم و افزایش اجاره‌بها کمتر از سقف تعیین‌شده توسط دولت است.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، تعیین سقف افزایش اجاره‌بها تنها در مراکز استان‌ها، شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت و شهرهای جدید اطراف کلان‌شهرها، منوط به داشتن نرخ تورم عمومی بالای 30 درصد است گفت: استان‌های زنجان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر و کرمانشاه به دلیل داشتن نرخ تورم زیر 30 درصد، مشمول این قانون نمی‌شوند.

رزبان توضیح داد: ضمانت‌های اجرایی لازم برای اجرای این مصوبه در قانون پیش‌بینی شده است و مستأجران می‌توانند در صورت تخلف، به سازمان تعزیرات حکومتی شکایت کنند.

وی تصریح کرد: دولت سیاست‌های تشویقی را برای مالکان منصف در نظر گرفته است و تسهیلاتی را برای مستأجران در نظر خواهد گرفت تا از افزایش بی‌رویه اجاره‌بها جلوگیری شود و عدالت در این زمینه رعایت شود.