استفاده قوه قضائیه از خانههای هلال برای جلوگیری از افزایش آسیبهای اجتماعی
جمعیت هلال احمر بر اساس تفاهمنامهای که با معاونت اجتماعی قوه قضائیه امضا کرده، 12 هزار خانه هلال را در اختیار قوه قضائیه برای جلوگیری از افزایش آسیبها اجتماعی قرار میدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعیخبرگزاری تسنیم؛ روز شنبه دهم اردیبهشتماه تفاهم نامه همکاری میان هلالاحمر و معاونت اجتماعی قوه قضائیه و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با محوریت همکاریهای مشترک برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی امضا شد. اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری با جمعیت هلالاحمر بر ظرفیت خوب خانههای هلال برای افزایش نشاط و سلامت جامعه تأکید کرد.
جهانگیر با تأکید بر اینکه اقدامات پیشگیرانه و سرخط قرار دادن نهادها میتواند از وقوع بحران جلوگیری کند، گفت: هدف از همکاری جمعیت هلال و معاونت پیشگیری و اجتماعی قوه قضائیه هم برنامهریزی برای موضوعات مختلف بوده تا از آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند.
به منظور آشنایی از اهداف انعقاد این تفاهمنامه، گفتوگویی کوتاه با حسین پورمند، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه انجام دادیم. وی در آغاز با اشاره به فعالیت خانههای بهداشت وزارت بهداشت در سراسر کشور، گفت: جمعیت هلال احمر برای خدماترسانی بهتر در نقاط مختلف کشور علاوه بر پایگاههای امدادرسانی، خانههای هلال را هم راهاندازی کرده تا بتوانند با فوریت بیشتری خدمترسانی خود را انجام دهند.
پورمند ادامه داد: جمعیت هلال احمر با توجه به مأموریتهایی که در اساسنامه آن آمده، خدماتی را به صورت رایگان در زمان بروز بلایای طبیعی به جامعه ارائه میدهد و به مشکلات مردم رسیدگی میکند. علاوه بر آن هلال احمر چند سالی است که در حوزه آسیبهای اجتماعی به خصوص در حوزههای اعتیاد، طلاق و حاشیهنشینی شهرها، فعالیتهایی انجام داده است که بخشی از این فعالیتها منطبق با اقدامات قوه قضائیه بهویژه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است.
وی افزود: از جمله وظایفی که قانون اساسی و سایر قوانین به قوه قضائیه محول کرده است، پیشگیری از وقوع جرم و همچنین کاهش آسیبهای اجتماعی است. طبیعی است که اگر ما با همافزایی و تشریک مساعی بتوانیم امکانات و نیروهای خودمان را منسجم کنیم و برنامههای مشترکی اجرا کنیم، میتوانیم خدمات بهتری را در این حوزهها به مردم ارائه دهیم. مثلاً استفاده معاونت اجتماعی قوه قضائیه برای انجام برنامههای خود از خانههای هلال که ظاهراً تعداد آنها هماکنون حدود 14 هزار واحد است و جمعیت هلال احمر برنامه افزایش آنها تا 40 هزار واحد را دارد.
وی ادامه داد: نیروهای آموزش دیده هلال احمر در حوزه حمایتهای قضائی و همچنین آموزشهای حقوقی و قضائی مورد نیاز در انجام مأموریتهای خود، میتوانند از ظرفیتهای معاونت اجتماعی قوه قضائیه استفاده کنند و متقابلاً در حوزه وظایف دستگاه قضا، هلال احمر هم به انجام مأموریتها در پیگیری از وقوع جرم کمک کند.
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: هدف از انعقاد تفاهمنامه بین معاونت اجتماعی قوه قضائیه و جمعیت هلال احمر این بود که هم در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و ارتقای امنیت اجتماعی و هم در حوزه حمایتهای قضائی در مأموریتهای هلال احمر در بحث کاهش آسیبهای اجتماعی و بلایای طبیعی، همکاری صورت بگیرد.
پورمند در پایان گفت: مقامات قضائی در سراسر کشور شامل دادستانها و معاونان اجتماعی در دادگستریهای استانها، از طریق ویدئو کنفرانس در این جلسه حضور داشتند و با نقطه نظرات مسئولین جمعیت هلال احمر و نیز معاون اجتماعی قوه قضائیه آشنا شدند که میتواند به حل برخی از مشکلات مردم در این حوزهها کمک کند.
معاون اجتماعی قوه قضائیه: خروجی دستگاهها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باید مطالبه شود روشهای کمک به نیازمندان از طریق پویش "هلال رحمت"