شنبه 10 آذر 1403

اشتغال و امنیت شغلی دو چالش پیش‌روی جوانان برای ازدواج / جوانی که دو شیفت کار می کند خانواده را نمی‌بیند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اشتغال و امنیت شغلی دو چالش پیش‌روی جوانان برای ازدواج / جوانی که دو شیفت کار می کند خانواده را نمی‌بیند

محقق و مددکار اجتماعی گفت: اگر اشتغال باشد جوان می تواند راه‌های تشکیل خانواده و زندگی را طی کند حال باید دید که آیا در کشور ما جوانان از اشتغال مناسب برخوردار بوده و اساسا آیا امنیت شغلی مناسبی را دارا هستند.

مصطفی اقلیما، رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی کشور و محقق و استاد دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به مشکلات جوانان در موضوع ازدواج، خواستار حمایت جدی دولت و مجلس از جوانان شد واظهار کرد: دولت وام ازدواج را به پدر یک جوان می دهد چرا که آن جوان در بدو ازدواج دچار چالش های مالی شده و توان پرداخت آن وام را ندارد.

وی افزود: متاسفانه دولت در سالهای اخیر نتوانسته مسأله اشتغال را حل و برای آن چاره اندیشی کند به طوری که امروز جوان ما نمی تواند ازامنیت شغلی بالایی برخوردار باشد.

این محقق و مددکار اجتماعی بر اهمیت نقش اشتغال در نقش آفرینی جوان در زندگی تأکید کرد و گفت: اگر اشتغال باشد جوان می تواند راه های تشکیل خانواده و زندگی را طی کند حال باید دید که آیا در کشور ما جوانان از اشتغال مناسب برخوردار بوده و اساسا آیا امنیت شغلی مناسبی را دارا هستند.

وی یادآور شد: امروز زندگی یک جوان بدون پشتوانه پدر و مادر نمی تواند شکل بگیرد، حال اگر آن والدین خود نیز مستأجر باشند چه اراده ای برای کمک رسانی به آن جوان وجود دارد.

رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی کشور تأکید کرد: تورم، سطح پایین حقوق ها و در آمد ناکافی از علل اصلی عدم گرایش مردم به سمت و سوی ازدواج است و اگر این ها بتواند حل شود می توان معضل عدم تمایل جوانان به ازدواج را حل کنیم.

اقلیما با اشاره به رابطه بین گرانی و خانواده اظهار کرد: جوانی که دو شیفت کاری را روزانه انجام می دهد چگونه می تواند به زندگی و خانواده رسیدگی کند، این در طول زمان موجب گسستگی نظام خانواده و طلاق خواهد شد.

این استاد دانشگاه به تبعات ازدواج در سنین بالای جوانان اشاره و خاطرنشان کرد: اگر جوانی در سنین 32 سالگی و حتی بالاتر ازدواج کند به طور قطع با مشکلاتی از جمله تولد دیر هنگام فرزند یا ناباوری مواجه خواهد شد.

وی تمایل جوان به تک فرزندآوری را یکی دیگر از عواقب ازدواج در سنین بالا دانست و گفت: ازدواج در سنین بالا موجب اختلال در قوه جنسیه افراد و حتی تمایل به تک فرزندآوری و عدم رشد جمعیت کشور خواهد بود.

این مددکار اجتماعی ضمن توصیه به خیران جامعه، خواستار نگاه جدی به آبروی خانواده ها شد و بیان کرد: اگر می‌خواهیم کمکی به یک جوانی برای تهیه جهیزیه کنیم نباید در بوق و کرنا کنیم چرا که مسأله آبرو در میان است.

انتهای پیام / ا