اشکال بزرگ و ادامهدار تصمیم بنزینی اخیر
هرچند شروع ناگهانی و بی مقدمه در نیمه شب بزرگترین نکته ابهام آمیز و عجیب تصمیم بنزینی اخیر بود، مصوبه اشکالات دیگری نیز داشت که هنوز مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است. منظورمان نه اتفاقات انتقاد برانگیزی مانند اجرای این تصمیم در نیمه شب و انتقادات به شیوه اجرای این مصوبه، که توجه نکردن به زیرساختهای اجرای آن است.
هرچند شروع ناگهانی و بی مقدمه در نیمه شب بزرگترین نکته ابهام آمیز و عجیب تصمیم بنزینی اخیر بود، مصوبه اشکالات دیگری نیز داشت که هنوز مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است.
به گزارش «تابناک»؛ نخستین اشکالی که با سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین بروز و نمود یافت، بی توجهی تصمیم گیران به مشاغل مرتبط با خودرو بود؛ بی توجهی به ناوگان حمل و نقل بنزینی مانند تاکسی ها، آژانسهای معمولی و تاکسیهای اینترنتی، وانتها و ناوگان حمل و نقل سبک شهری و امثال آنها.
البته بخشی از این اشکالات و نواقص طی روزهای گذشته و در سایه برخی تصمیمات مسئولان رفع و رجوع شده یا دست کم مورد توجه قرار گرفته و در مسیر برطرف شدن است، اما جدای این نقیصه ها، مصوبه بنزینی اخیر اشکالات دیگری هم دارد که ظاهرا هنوز مورد توجه قرار نگرفته و برای رفعشان تدبیری در دستور کار قرار نگرفته است.
توجه کنید که منظورمان از اشکالات، نه اتفاقات انتقاد برانگیزی مانند اجرای این تصمیم در نیمه شب، آن هم بدون اطلاع رسانی و آماده سازی افکار عمومی و به طور کلی، انتقادات به شیوه اجرای این مصوبه، که توجه نکردن به زیرساختهای اجرای مصوبه بنزینی اخیر است.
برای شرح ماجرا لازم است که ابتدا اعمال سهمیه بندی در مصوبه جدید را یادآور شویم که لازمه بهره مندی افراد از آن، داشتن کارت سوخت است. همان کارت سوختی که در سالهای گذشته تأکید کرده بودند دایر کردن آن و تجهیز جایگاههای سوخت به زیرساخت استفاده از آن، عملی زیان بار و بی فایده بوده است.
بر این اساس، احیای کارت سوخت تنها در صورتی موجه و عقلانی به نظر میرسید که دست کم عیب و ایرادات آن رفع شده باشد. اشکالاتی مانند قابلیت سوءاستفاده از آن در صورت مفقودی، دشواریهای صدور المثنی آن و زمان بر بودن پروسه صدورش و مسائلی از این دست؛ ایراداتی که سالها پیش وجود داشت و هنوز هم برقرارند.
اگر از زمره افرادی باشید که طی روزهای اخیر برای دریافت کارت سوخت یا صدور المثنی آن یا تعویض کارت سوخته روانه دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده اند، حتما میدانید که وعدهای نزدیکتر از دو ماه بعد برای دریافت کارت سوخت به مراجعان داده نمیشود. وعدهای طولانی مدت که نشان میدهد زیرساختهای اجرای این طرح چقدر ناقص است.
این نقص البته در ابعاد دیگر ماجرا نیز دیده میشود. از ابهامات و پرسش های فراوانی که بی پاسخ مانده اند تا آتیه این طرح و نگرانیها از سرایت افزایش قیمت از بنزین به گازوئیل و گاز طبیعی و ضرورت دریافت کارت سوخت برای استفاده از این سوخت ها؛ نگرانی که با توجه به شیوه اجرای سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، جدی به نظر میرسد.
این در حالی است که واکنش مسئولان به ماجرا سکوت است. سکوتی ادامه دار و آزار دهنده که باید هرچه سریعتر شکسته شود و جایش را بیان تدابیر ویژه برای رفع موانع طرح بگیرد. تدابیری از جمله تسریع اموری مانند صدور کارت سوخت که در حال حاضر وضعیت عجیب و غیرقابل باوری دارد و این پرسش را به وجود میآورد که آیا نمیشود مقدمات اجرای چنین طرحهای مهمی را پیش بینی کرد و فراهم آورد؟!