دوشنبه 11 فروردین 1404

اطلاعیه جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان ابتدایی

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
اطلاعیه جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان ابتدایی

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه 623 هزار و 151 دانش آموز دوره ابتدایی در دروس فارسی، ریاضی و علوم نیازمند تلاش بیشتر هستند، گفت: باید از دانش‌آموزان نیازمند توجه بیشتر حمایت شود و در این راستا تضمین عدالت آموزشی را دستور کار قرار داد. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه 623 هزار و 151 دانش آموز دوره ابتدایی در دروس فارسی، ریاضی و علوم نیازمند...

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه 623 هزار و 151 دانش آموز دوره ابتدایی در دروس فارسی، ریاضی و علوم نیازمند تلاش بیشتر هستند، گفت: باید از دانش‌آموزان نیازمند توجه بیشتر حمایت شود و در این راستا تضمین عدالت آموزشی را دستور کار قرار داد.

به گزارش عرشه آنلاین؛ پرضوان حکیم زاده درباره حمایت آموزشی مستمر یادگیرندگان اظهار کرد: 226 هزار و 719 دانش‌آموز ابتدایی در درس فارسی، 264 هزار و 770 دانش‌آموز در درس ریاضی و 131 هزار و 662 دانش‌آموز ابتدایی در درس علوم نیازمند تلاش بیشتر هستند.

ایرنا در خبری نوشت: وی افزود: سواد پایه دانش آموزان و شایستگی های مبتنی بر سند تحول بنیادین باید ارتقا یابد، در این راستا ایجاد محیط یادگیری سالم، پویا و با نشاط برای تقویت مشارکت دانش آموزان در فرایند های یاددهی - یادگیری اهمیت بسیاری دارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: فراهم سازی فرصت های برابر آموزش و یادگیری موثر، حمایت از دانش آموزان نیازمند توجه بیشتر و تضمین عدالت آموزشی، بهسازی و اصلاح مستمر روش های تدریس در محیط های آموزشی فراگیر و چند فرهنگی، تقویت حس تعلق و ارتباط دانش آموزان با محیط مدرسه به منظور ارتقای عملکرد تحصیلی و تربیتی و ارتقا نرخ پوشش تحصیلی با تأکید بر کیفیت‌بخشی به فرآیند شناسایی، جذب و نگهداشت بازماندگان از تحصیل مهم‌ترین اهداف ما برای ارتقا سواد دانش آموزان است.

ارتقا شایستگی‌ها و مهارت‌های پایه دانش‌آموزان

حکیم‌زاده اهمیت ارتقا شایستگی‌ها و مهارت‌های پایه دانش آموزان دوره ابتدایی اظهار کرد: هفت دبیرخانه کشوری به منظور مشارکت و سهیم شدن استان‌ها در اجرای برنامه های کیفیت بخشی تشکیل شده است.

وی افزود: طرح خوانا، طرح آموزش مهارت های برنامه نویسی و سواد دیجیتال و طرح جابرابن حیان (پروژه‌های علمی) در این راستا انجام شده است، طرح خوانا که مخفف خواندن نوشتن و آداب و مهارت‌های زندگی است، یک برنامه جامع مهارت آموزی در دوره ابتدایی محسوب می شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: طرح خوانا با هدف تقویت مهارت های چهارگانه زبانی شامل گوش دادن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن است و همچنین در تلفیق با مهارت‌های ضروری و آداب زندگی با تأکید بر تقویت جرأت ورزی، ادب و مسؤلیت پذیری اجرا می‌شود.

حکیم‌زاده درباره طرح جابربن حیان توضیح داد: این طرح یکی از برنامه‌های مهارتی خلاقانه و مؤثر در دوره ابتدایی است که با هدف تقویت روحیه پژوهش و کشف در دانش آموزان طراحی شده است.

وی عنوان کرد: این طرح که برگرفته از نام دانشمند بزرگ مسلمان جابربن حیان است به دانش آموزان فرصت می‌دهد تا از طریق انجام پروژه‌های علمی ساده و جذاب با مفاهیم پایه ای علوم آشنا شوند و مهارت‌های تفکر نقادانه حل مساله و کار گروهی را توسعه دهند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در قالب طرح جابربن حیان دانش آموزان می‌توانند با انتخاب موضوعات متنوعی مانند رشد گیاهان، تغییرات مواد انرژی و محیط زیست به صورت عملی و تجربی به کشف پدیده‌های علمی بپردازند. این رویکرد نه تنها یادگیری را لذت بخش می‌کند بلکه فرصت‌های یادگیری متنوعی را فراهم می‌آورد.

در قالب طرح جابربن حیان دانش آموزان می‌توانند با انتخاب موضوعات متنوعی مانند رشد گیاهان، تغییرات مواد انرژی و محیط زیست به صورت عملی و تجربی به کشف پدیده‌های علمی بپردازند

حکیم‌زاده ادامه داد: طرح آموزش مهارت‌های برنامه نویسی و سواد دیجیتال در دوره ابتدایی به منظور فراهم کردن بستر لازم برای یادگیری فناوری اطلاعات و ارتقا تفکر منطقی دانش آموزان طراحی شده است.

وی افزود: شایستگی دیجیتال توانایی استفاده از فناوری برای ایجاد دانش جدید است و تسلط دیجیتال یکی از جنبه های یادگیری برای آینده محسوب می‌شود و در سال‌های پیش رو به شرطی برای کسب شغل مشارکت معنادار در جامعه و یادگیری در طول زندگی تبدیل خواهد شد.

--> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید