جمعه 2 آذر 1403

اعزام نیرو به لبنان باید تصمیم نظام باشد نه افراد

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
اعزام نیرو به لبنان باید تصمیم نظام باشد نه افراد

مستشار سابق سپاه پاسداران می‌گوید تصمیم گیری درباره پاسخ به اسرائیل در حیطه اختیارات شورای عالی امنیت ملی است و هرچه مقامات در شورای عالی امنیت ملی تصویب کردند و مقام معظم رهبری تایید کردند، آن راهبرد ما است.

واکنش‌ها به شهادت سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله طیفی از واکنش‌ها را دنبال داشت از تاکید بر پاسخ هوشمندانه تا تجمع برخی در فرودگاه امام خمینی برای اعزام شدن به لبنان و غزه. برخی نیز دوگانه جنگ و صلح را به راه انداخته اند و بهانه‌ای برای حمله به دولتمردان قرار داده اند.

به گزارش خبرآنلاین، اما این دوقطبی سازی چقدر در شرایط فعلی خطرناک است؟ آیا اعزام نیرو به لبنان و غزه در شرایط فعلی امکان‌پذیر است؟ منصور حقیقت‌پور از مستشاران سابق سپاه پاسداران اسلامی در این مورد به خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید که در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد چراکه «در آن جا حزب الله و جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران و اسلام، به قدر کافی هوادار و فدایی دارد که فعلا نیاز به ارسال نیرو نیست.»

او همچنین به اظهارات هزینه‌آور برخی اشاره می‌کند و می‌گوید ادعا‌های ناخردمندانه نظیر آنچه درباره شلیک به هواپیما‌های اسرائیلی، رقصیدن در میدان طراحی شده اسرائیل است.

در ادامه گفتگو با منصور حقیقت‌پور، عضو سابق نیروی قدس سپاه پاسداران را می‌خوانید:

***

*آقای حقیقت‌پور! بعد از ترور اسماعیل هنیه و اخیرا شهادت سیدحسن نصرالله برخی دوقطبی جنگ و صلح را به راه انداخته اند، درحالیکه سیاست‌ها در حوزه امنیتی و نظامی فراتر از نهاد‌های سیاسی و ذیل شورای عالی امنیت ملی و تایید فرمانده کل قوا گرفته می‌شود، این دوقطبی سازی‌ها و دوگانه سازی‌ها چه سیگنالی به جامعه می‌دهد؟ 

در راهبرد‌ها نباید از مقامات جمهوری اسلامی ایران سبقت بگیریم و نباید عقب بیافتیم. هرچه مقامات در شورای عالی امنیت ملی تصویب کردند و مقام معظم رهبری تایید کردند، آن راهبرد ما است. راهبرد یا جنگ است یا استقامت یا چیز دیگری است؛ لذا هر گونه سبقت گرفتن از این، هدایت مقامات و مسئولین ما نوعی رفتار هیجانی است، که به نظرم درست نیست.

حق نداریم از رهبری نه جلو بیافتیم و نه عقب

*به نظر می‌رسد برخی جلوتر از رهبری حرکت می‌کنند و...

واقعیت این است که ولایتمداری یعنی همین که آقا پایش را هر جا می‌گذارند همان جا بگذاریم. حق نداریم نه جلو بیافتیم و نه عقب.

اینها از قدیم مغازه‌ای باز کردند و الان کالای آن مغازه را به حراج گذاشتند که بفروشند. باید عقلانیت در دستور کار ما باشد. عقلانیت همان چیزی است که مقامات می‌نشینند، تصمیم می‌گیرند و اعلام می‌کنند، آن زمان هر که پای کار نیامد نامرد است.

نیاز نیست جمهوری اسلامی به لبنان نیرو بفرستد

*الان بحث اعزام نیرو به لبنان و غزه مطرح می‌شود. به نظر شما این موضوع چقدر ضرورت دارد و چقدر امکان پذیر است؟

در حال حاضر خیر امکان‌پذیر نیست. هر که دلش برای لبنان می‌سوزد، کمک کند تا بتوانیم مواد غذایی، دارو و مواد مورد نیازشان را برسانیم. به نظرم الان اصلا نیاز به نیروی انسانی نیست که جمهوری اسلامی بفرستد. در آن جا حزب الله و جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران و اسلام، به قدر کافی هوادار و فدایی دارد که فعلا نیاز به ارسال نیرو نیست. فعلا باید آن‌هایی که در خط هستند را تجهیز کنیم.

شورای عالی امنیت ملی می‌تواند درباره اعزام نیرو به لبنان تصمیم بگیرد نه رسایی

*اعزام نیرو به لبنان و غزه مربوط به سیاست گذاری در کدام بخش است؟

شورای عالی امنیت ملی. همه این تصمیمات این چنینی با آنها است. هیچ کس غیر از آنها نمی‌تواند این حرف را بزند. آقای رسایی یا آقای ایکس نمی‌تواند این حرف را بزند. این تصمیم نظام است و باید نظام تصمیم بگیرد.

از نظر امنیتی نیز حتما همه جوانب را در نظر می‌گیرند و اقتضایی تصمیم می‌گیرند. به این ترتیب که همه جوانب را می‌بینند. احساس می‌کنم این بلوغ در مقامات سیاسی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند.

ادعای زدن هواپیما‌های اسرائیلی، رقص در میدان این رژیم است

*برخی حتی پیشنهاد داده اند هواپیما‌هایی که به سمت اسراییل می‌رود را هدف قرار بدهیم. به نظر شما چنین اظهار نظر‌هایی تا چه اندازه هزینه‌آور است؟

این حرف‌ها اساسا ناشیانه و نابخردانه است و نمی‌توانیم این شعار‌ها را بدهیم. این در راستای عملیات روانی است که اسراییلی‌ها طراحی می‌کنند و ما متاسفانه در میدان آنها می‌رقصیم. آنها می‌خواهند از ما جریان خطرناکی درست کنند و به دنیا بگویند ایران می‌خواهد هواپیمای ما را روی هوا بزند.

*باتوجه به این که بعد از شهادت سید حسن نصرالله، در شرایط ویژه‌ای قرار داریم و نگاه افکار عمومی بین المللی به سمت صحبت‌های مسئولین ما است، به نظر شما چقدر نیاز است که در مورد اظهار نظر‌ها مخصوصا درمورد لبنان و غزه عقلانیت مورد توجه قرار بگیرد؟

به نظرم فقط باید مقامات رسمی حرف بزنند و بقیه هم باید پشتیبانی کنیم. مقامات رسمی باید موضع‌گیری کنند. به این ترتیب که یا دبیر شورای عالی امنیت ملی و یا رئیس جمهور محترم باید درباره این موارد حرف بزنند و آن هم در حد دو سه کلمه بگویند و بقیه مردم ایران باید از آن حمایت کنند.

جلیلی در شورای عالی امنیت ملی یک نفر است

*در حال حاضر برخی عناصر تندرو نظیر جلیلی در شورای عالی امنیت ملی حضور دارند. به نظر شما حضور چنین افرادی بر تصمیمات شورای عالی امنیت ملی تاثیرگذار خواهد بود؟

امیدوارم که نباشد. چون جلیلی یک نفر است. در شورای عالی امنیت ملی افراد زیادی داریم. در هر صورت جلیلی یک نفر است و حق هم ندارد که نظرش را به بقیه تحمیل کند و بقیه هم نباید نظر او را قبول کنند. بهترین کارشناسان را داریم و باید نظر کارشناسان را دریافت کنند و بر پایه نظر آنها‌ها عمل کنند.

یعنی تاکید شما بر روی عقلانیت است؟

بله. به این ترتیب که رهبری تصمیم کارشناسان و اعضای شورای عالی امنیت ملی را توشیح کنند که اگر توشیح کنند برای ما الزام آور است.

از میان اخبار

زنی که با صدایش خیابان‌ها را از کازابلانکا تا بغداد خلوت می‌کرد!

ایران در یکی از سخت‌ترین چالش‌های تصمیم گیری خود قرار گرفته است