سه‌شنبه 6 آذر 1403

اعطای یارانه انرژی بی قید و شرط عامل عدم توسعه زنجیره ارزش متانولی‌ها شده / پتروشیمی‌ها محصولات خود را به قیمت دلار تلگرامی می‌فروشند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اعطای یارانه انرژی بی قید و شرط عامل عدم توسعه زنجیره ارزش متانولی‌ها شده / پتروشیمی‌ها محصولات خود را به قیمت دلار تلگرامی می‌فروشند

علی اکبر علیزاده برمی عضو کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره روند اعطای یارانه انرژی به پتروشیمی‌های متانولی و روی آوردن آنها به خام فروشی گفت: یکی از مشکلات اساسی کشور ما که شاید اصلی ترین عامل بروز تورم است، تفاوت فروش محصولات بعضی از شرکت‌ها از جمله پتروشیمی های متانولی به دلار و از سوی دیگر پرداخت حقوق...

علی اکبر علیزاده برمی عضو کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره روند اعطای یارانه انرژی به پتروشیمی‌های متانولی و روی آوردن آنها به خام فروشی گفت: یکی از مشکلات اساسی کشور ما که شاید اصلی ترین عامل بروز تورم است، تفاوت فروش محصولات بعضی از شرکت‌ها از جمله پتروشیمی های متانولی به دلار و از سوی دیگر پرداخت حقوق و مزایا به ریال است.

وی در ادامه بیان کرد: پتروشیمی ها، متانولی ها و فولاد متاسفانه مواد اولیه مورد نیاز خود مثل سنگ آهن، مواد نفتی، برق، خوراک و گاز را به قیمت ریالی و تقریبا رایگان از دولت دریافت می کنند اما محصول خودشان را به قیمت دلار آزاد و نه دلار نیمایی بلکه دلار تلگرامی به فروش می رسانند.

علیزاده برمی با بیان اینکه برخی پتروشیمی‌ها خودشان گرداننده قیمت دلار تلگرامی هستند افزود: آنها قیمت سازی کاذب می کنند و سپس به اسم قیمت جهانی این دلار را به بازار برمی گردانند. نتیجه این اقدام این می شود که فولاد ایران که بیشترین استهلاک را در بین کارخانجات جهان دارد به لحاظ سود رتبه اول را در جهان می آورد. یعنی بیش از تمام کارخانجات فولاد جهان فولاد ایران و پتروشیمی های متاتولی دارای سود هستند.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: در آن سوی موضوع دولت حقوق کارمند و کارگر را به ریال حساب می کند و نتیجه آن فاصله بسیار زیاد بین قدرت خرید کارگر، کارمند و سودی این کارخانجات می شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: بعد از آن هم تمام سودی که نصیب پتروشیمی های متانولی و سایر دریافت کنندگان یارانه انرژی می شود بر تمام بخش های اقتصاد مثل مسکن، حمل و نقل، نهاده های دامی و... اثر می گذارد.

علیزاده برمی افزود: از سوی دیگر مرغدار و دام دار را مجبور می کنیم که محصول خود را به ریال بفروشند، و نتیجه این سیاست گذاری ها عدم همخوانی دخل و خرج آنها می شود و بعد از مدتی کارخانه مرغداری و دام داری خودش را می بندد و یا اینکه به شیوه ای کار می کند که دیگر اثر بخشی ندارد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: پتروشیمی های متانولی یارانه وحشتناک سوخت، گاز و برق را از کشور می گیرد و به صورت کاملا خام و با قیمت دلار تلگرامی به فروش می رساند.

علیزاده برمی توضیح داد: اعطای یارانه انرژی به پتروشیمی های متانولی ام الفساد یا ام الخبائث کسری بودجه که اصلی ترین مشکل کشور هم هست و موجب بروز تورم در کشور می شود است. اصلی ترین بازندگان بروز این تورم طبقات محروم و کم درآمد جامعه هستند و گردانندگان این پتروشیمی های متانولی همچنان به اقدامات سود جویانه خود ادامه می دهند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: اگر اعطای یارانه انرژی به پتروشیمی های متانولی منوط به توسعه زنجیره ارزش آنها می شد قطعا تاکنون آنها تمام زنجیره را توسعه داده بودند و نیازی به اعطای این یارانه انرژی نبود. ولی به دلیل این حمایت بی قید و شرط آنها گامی در راستای توسعه خود برنداشته اند.

علیزاده برمی گفت: اما در حال حاضر یارانه انرژی را بسیار بسیار ارزان دریافت می کنند و درآمدی سر به فلک کشیده دارند و در این شرایط هیچ گاه به فکر توسعه زنجیره ارزش خود نمی افتند چون سود لازم را دارند و نیازی نمی بینند که هزینه گزاف سرمایه گذاری برای توسعه زنجیره را به خود تحمیل کنند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تضریح کرد: باید اعطای این یارانه به متانولی ها حتما انجام شود، در مجلس هم در تلاش هستیم که قیمت خوراک پتروشیمی ها از جمله پتروشیمی های متانولی اصلاح شود، اما مقاومت دولت در این مسیر شکسته شد و به نطر می رسد دولت از مواضع خود عقب نشینی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: این اعطای یارانه انرژی به پتروشیمی های متانولی ضایع کردن حق عموم مردم به نفع عده ای سرمایه دار است.