افتتاح 4نیروگاه خورشیدی تا پایان سال در پایتخت
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران از افتتاح چهار نیروگاه خورشیدی در مناطق 21 و 4 و 9 و 5 تا پایان سال خبرداد.
«حلیا سادات حسینی» مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: یکی از معضلات آلودگی هوا در ایران مصرف سوخت است. این مصرف سوخت شامل سوختهای فسیلی و سوخت خودروها میشود. ایران در مصرف سوخت رتبه اول دنیا را دارد و بخش زیادی از سهم آلودگی هوا در شهرها متعلق به سوختهای فسیلی است.
وی افزود: با توجه به تشخیص نهادهای دولتی شهرداری موظف است که 20 درصد از مصارف ساختمانهای خود را از سوخت خورشیدی تامین کند، اما با توجه به بحث مسئولیت پذیری اجتماعی علاوه بر تجهیز ساختمانهای شهرداری به نیروگاههای خورشیدی، تعدادی از نیروگاهها در فضای عمومی و بوستانها احداث میشوند.
حسینی تأکید کرد: در حال حاضر بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایجاد شده از سوی شهرداریهای کشور در بوستان سرخه حصار ایجاد شده است.
حسینی با بیان اینکه در سال 1401 با افتتاحهایی که در نیمه دوم سال داشتیم توانستیم بیشترین میزان ظرفیت نیروهای خورشیدی را در چند سال اخیر در شهرداری تهران نیز رقم بزنیم، ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت 1300 کیلووات، انرژی تولیدی از نیروگاههای خورشیدی را داریم که در 56 نقطه از شهر تهران واقع است. این میزان از تولید انرژی خورشیدی به تنهایی میزان زیادی از سطح کربن را در شهر تهران کاهش میدهد.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه بزرگترین نیروگاه خورشیدی، روی ساختمانهای شهرداری تهران، حدودا تا پایان خرداد ماه سال آینده به ظرفیت تقریبا 100 کیلووات به بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: چهار نیروگاه خورشیدی دیگر نیز در مناطق 21 و 4 و 9 و 5 است که پیش بینی میشود تا پایان سال به بهره برداری برسد. این نیروگاهها 250کیلووات به ظرفیت تولیدی انرژی خورشیدی اضافه خواهد کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل موثر بر هوای پاک، معاینه فنی موتورخانه هاست، گفت: شهرداری تهران موظف شده در راستای پرمصرف شدن انرژیهای فسیلی یک بند که نهادهای دولتی تعیین کرده اند را رعایت کند. در شهرداری تهران کلیه ساختمانهای مناطق 22 گانه، حتی ساختمانهای مرتبط با پشتیبانی هم مورد معاینه فنی قرار میگیرند و شرکتهایی که مورد تایید سازمان ملی استاندارد هستند، ساختمانهای ما را ممیزی کرده و تقریبا تمام ساختمانها هر ساله گواهی معاینه فنی شان تمدید خواهد شد. این هم یکی از ارکان مرتبط با هوای پاک است که شهرداری تهران به این تکلیف خود نیز به صورت کامل عمل کرده است.
حسینی افزود: در بحث کمربند سبز هم با توجه به زحماتی که سازمان بوستانها کشیده با 2هزار نهالی که در هفته درختکاری کاشته میشود، تقریبا تا پایان 1403 ماده قانون مربوط به کمربند سبز به صورت کامل پوشش داده خواهد شد.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ادامه داد: در بحث پسماند سوزی هم طبق قانون هوای پاک شهرداری تهران مکلف است این موضوع را هم پیگیری کند و ما این موضوع را رصد کرده ایم؛ در طرح جامع پسماند هم تکالیفی مشخص شده در رابطه با مدیریت پسماند و آغاز طرح نوماند در شهر تهران هم به همین دلیل است. با اجرای طرح نوماند قطعا آنهایی که به صورت غیر مجاز در زمینه تفکیک فعالیت دارند، دستشان از این موضوع کوتاه خواهد شد.
حسینی گفت: اقدامات دیگری نیز در منطقه 19 در رابطه با تفکیک غیرمجاز صورت گرفته که خیلی از این واحدها تخریب شده و خیلی از نقاط بی دفاعی که این مراکز تفکیک غیرمجاز در آنجا مستقر میشدند تخریب شده و به خیابان یا میدان تبدیل شده اند. همچنین یک کارخانه در منطقه19 تاسیس شده که از لاستیک، تاتامی یا تشکهای مورد استفاده در باشگاههای ورزشی تولید میکند. با این روش پیش بینی میشود بخش بسیار زیادی از پسماند سوزی برطرف شده و در مورد بخشهای به جای مانده نیز پیگیری خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در رابطه با برقی سازی، معاینه فنی و موارد حوزه حمل و نقل و ترافیک هم در این دوره مدیریت شهری اتفاقات خوبی افتاده است، ادامه داد: پیشبینی میکنیم فرهنگ استفاده از اتومبیلهای برقی را جا انداخته و در کنار نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد.
حسینی در پایان خاطرنشان کرد: از سال 1374 روز 29 دی در تقویم به عنوان روز هوای پاک و یک هفته به عنوان هفته هوای پاک نامگذاری شده که بیشتر هدف آن معطوف به آموزش و فرهنگ سازی در بین شهروندان است.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری