افزایش آمار اقدام به خودکشی در محیط های جمعی
دبیر علمی کنگره پیشگیری از خودکشی از افزایش آمار اقدام به خودکشی در محیط های جمعی مانند دانش آموزی، دانشجویی و کارگری خبر داد.
به گزارش مشرق، سید کاظم ملکوتی، دبیر علمی کنگره پیشگیری از خودکشی در این همایش بیان داشت: بدون حمایت نهادهای دیگری غیر از وزارت بهداشت امکان پیشگیری از خودکشی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در محیطهای جمعی مانند دانشجویی، دانشآموزی، محیط کارگری که اخیراً اقدام به خودکشی افزایش داشته است؛ بهطوری که اقدام به خودکشی در سن 15 تا 30 سالگی بین این گروهها زیاد شده است.
آذرخش مکری، استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه سالانه 800 هزار نفر در جهان بهواسطه خودکشی جان خود را از دست میدهند و حدود 20 برابر این میزان نیز اقدام به خودکشی میکنند.
وی ادامه داد: هیچ عاملی پیدا نمیشود که ریسک خودکشی را چندبرابر کند؛ در نتیجه عوامل قاطع و ابر فاکتور در خصوص اثرگذاری در بروز خودکشی نداریم.
مکری با بیان اینکه خودکشی یک مشکل متعارف نیست و مشکلی پیچیده و بدقلق است، افزود: افسردگی، اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی منجر به خودکشی میشود.
این روانپزشک متذکر شد: برخی افراد حتی تا یکی دو روز قبل از خودکشی نیز نشانهای از آن را نداشتهاند.
مکری با بیان اینکه رفتار خودکشی فقط علامتی بهعنوان زیر مجموعه اختلالات روانپزشکی نیست بلکه باید بهعنوان یک اختلال در نظر بگیریم، ابراز کرد: در 60 درصد خودکشی منجر به فوت سابقه خودکشی از قبل وجود ندارد.
این روانپزشک اضافه کرد: باید شوخی افراد و دوست صمیمی خودمان که میگوید میخواهم خودکشی کنم را جدی بگیریم.
منبع: فارس