شنبه 12 آبان 1403

افزایش اجاره بها؛ تراژدی واقعی جامعه / صاحبخانه‌ها سقف اجاره را شکستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افزایش اجاره بها؛ تراژدی واقعی جامعه / صاحبخانه‌ها سقف اجاره را شکستند

افزایش سرسام آور اجاره بها در کردستان که اکثر مردم آن شغل روزمره دارند به یک تراژدی واقعی برای مردم به ویژه جوانان تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، کردستان یکی از استان های کم برخوردار کشور است که طبق اعلام آمارهای بانک مرکزی بالترین نرخ رشد تورم کشور را به خود اختصاص داده است.

اما در این استان کم برخوردار اجاره بهای نجومی به یک تراژدی واقعی برای اقشار مردم به ویژه جوانان تبدیل شده است.

با مروری بر قیمت اجاره بها در شهرهای کردستان با توجه به نداشتن کارخانجات و واحدهای تولیدی بزرگ این سوال در ذهن هر مستاجری به وجود می آید صاحب این بازار آشفته چه کسی است و چرا هیچگونه نظارتی نمی شود.

با آغاز فصل جابه جایی مستاجران، میزان رهن، اجاره بها و فروش ملک قیمت ها سه به فلک کشیده و در یک کلام نفس مستاجران را بریده است.

عدم دستگاه های نظارتی مسبب اصلی افزایش اجاره بها در کردستان است

مهدی عبدالهی یکی از شهروندان بیجاری در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: افزایش اجاره بها در شهری که هیچگونه کسب و کار ثابتی ندارد دور از انصاف و واقعیت است.

وی افزود: حتما ضرورت دارد که نهادهای نظارتی در بخش ساختمان چه اجاره و چه فروش ورود پیدا کنند تا کسب و کار در بیجار رونق گیرد.

این شهروند بیجاری ادامه داد: وقتی قیمت اجاره بها، فروش واحدخای مسکونی و تجاری در بیجار مانند شهرهای بزرگ است، بدون شک خریدار ترجیح می دهد ملک خود را در شهرهای بزرگ خریداری کند و سرمایه ها از شهر خارج می شود.

وی تصریح کرد: فشار اقتصادی از این نابسامانی برای افرادی که در شهر مانده اند بیشتر می شود.

ودیعه و اجاره بها در کردستان با درآمد مردم همخوانی ندارد

افزایش ناگهانی و چند درصدی مسکن در هر سال قدرت برنامه ریزی برای صاحبخانه شدن مستاجران را خریده و با این قیمت های سر به فلک کشیده مستاجران با ودیعه های که دارند قادر به اجاره مسکن در داخل شهرهای استان کردستان نیستند و به مجبور به مهاجرت به حاشیه شهرها شده اند.

محمدزمانی یکی از مشاورین املاک شهر بیجار در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: سال 1400 بدترین سال برای بازار رهن و اجاره در شهر بیجار است و معاملات مسکن هم به صورت راکد است.

وی افزود: با این اوصاف در کلام بگویم شرایط فعلی بسیار بغرنج است و نمی توانیم جوابگوی مردم باشیم.

محمدزاده شهروند کردستانی با بیان اینکه این روزها دلالان در بازار مسکن و اجاره بها حکمرانی می‌کنند، گفت: متأسفانه در ماه‌های اخیر قیمت مسکن در سنندج به حدی بالا رفته که یک خانه 50 متری در حاشیه شهر که قبلاً با قیمتی معقول قابل خرید بود، امروز به قیمتی دو برابر و یا حتی چندین برابر بیشتر از قیمت واقعی و ارزش اصلی ملک به فروش می‌رسد.

اوضاع مستاجران تابع تغییر وضعیت اقتصادی جامعه است

یکی از صاحبان املاک در سنندج گفت: اوضاع مستاجران با هر نوع تغییری در جامعه دگرگون می شود و این معضل در استان کردستان که کسب و کار از رونق خاصی برخوردار نیست برای مستاجران بسیار گران تمام می شود.

وی گفت: صاحب خانه ها به دلیل پایین بودن نرخ بهره بانکی ترجیح می دهند به جای گرفتن پول پیش اجاره بها را چند برابر کنند که برای مستاجران قابل پرداخت نیست و در برخی شهرها بر افزایش جمعیت حاشیه نشینی افزوده است.

وی بیان داشت: جابه جایی منزل در سال های نه چندان دور بساط خوشحالی مردم را فراهم می کرد، اما این روزها به اذعان خیلی ازشهروندان مسکن به یکی از دغدغه های مردم تبدیل شده است تا جایی که می گویند برای پیدا کردن رهن و اجاره یک منزل نقلی ساده عزا می گیرند، چرا کمرشان زیر بار هزینه ها خم شده است.

11 درصد واحدهای مسکونی در کردستان خالی هستند

عرفان مرادی، مدیرکل مسکن و ساختمان راه و شهرسازی کردستان چندی پیش با بیان اینکه طبق این طرح مالیات بر طبقات مازاد خانه‌های بیشتر از مساحت 150 متر مربع اعمال می‌شود، اظهار کرد: منظور از مازاد این است که اگر فردی ساختمانی 5 طبقه دارد باید بابت 3 طبقه خالی آن مالیات به دولت پرداخت کند و دو طبقه باقی مانده مشمول مالیات نمی‌شود.

وی افزود: هدف از این طرح فشار آوردن به مالکین برای اجاره دادن خانه‌های خالی بوده و با این روش دولت به دنبال تعدیل اجاره بها در کشور است.

مرادی تصریح کرد: دلالان همیشه موجب ایجاد اخلال در بازار کشور و به خصوص مسکن بوده‌اند و اگر دولت مصرانه اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی را پیگیری کند و نظارت گسترده در این خصوص داشته باشد تاحدودی کار برای دلالان حوزه مسکن سخت خواهد شد.

وی عنوان کرد: طبق صحبت‌های مطرح شده این طرح تا پایان شهریور ماه سالجاری به حالت اجرایی درخواهد آمد.

مرادی بیان کرد: طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن سال 95 از 450 هزار واحد مسکونی استان کردستان چیزی حدود 50 هزار واحد معادل 11 درصد تعداد کل خالی بوده است.

وی یادآور شد: استان کردستان در بحث اجاره‌نشینی در سطح متوسط کشوری با 32 درصد اجاره‌نشین قرار دارد و درصورت اجرایی شدن طرح مالیات بر خانه‌های خالی و شروع تحویل مسکن ملی انتظار می‌رود تا حدود کمی اجاره‌بها و قیمت مسکن در استان کردستان تعدیل شود.

سهم کردستان در طرح‌های ملی مسکن بیش از 87 هزار واحد است

طرح ملی مسکن در دولت سیزدهم بارقه امید را در دل هزاران جوان ایرانی برای اینکه روزی خانه دار شود روشن کرد.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان در آذر ماه سال جاری در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: براساس برنامه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی و مطابق آخرین تغییرات، سهم استان کردستان در قالب طرح‌های اقدام ملی و نهضت ملی مسکن در مجموع 87 هزار و 239 واحد مسکونی است.

وی افزود: در این راستا ثبت نام برای طرح اقدام ملی مسکن در سه نوبت انجام گرفت و 12 هزار و 500 متقاضی واجد شرایط تشخیص داده شدند و تامین زمین در حد 50 درصد برای متقاضیان انجام شده است.

مصطفی رضایی به آخرین وضعیت مسکن مهر در استان نیز اشاره کرد و افزود: از مجموع واحدهای در تعهد استان، یک هزار و 74 واحد باقی مانده که از این تعداد 213 واحد خود مالک، 121 واحد در قالب تعاونی و 540 واحد نیز تفاهم نامه سه جانبه و 200 واحد نیز دارای مشکل حقوقی است.

در برخی شهرها هنوز زمین مسکن ملی مشخص نشده است

با شروع دولت سیزدهم و قول ساخت مسکن ملی ارزان قیمت برای مردم به ویژه جوانان متاسفانه در شهر بیجار استان کردستان هنوز لکه زمین برای ساخت و ساز مشخص نشده و امیدواریم این مشکل هر چه زودتر در این شهر حل شود تا با شروع ساخت و ساز جدید شاید افزایش اجاره بها و فروش در این شهر بدون درآمد پایدار شکسته شود و مرهمی باشد بر دل مستاجران که هر سال باید خون دل افزایش اجاره بها را بخورند.

انتهای پیام /

افزایش اجاره بها؛ تراژدی واقعی جامعه / صاحبخانه‌ها سقف اجاره را شکستند 2
افزایش اجاره بها؛ تراژدی واقعی جامعه / صاحبخانه‌ها سقف اجاره را شکستند 3