افزایش بیرویه کشت آینده زیستمندان کرمانشاه را با بحران روبرو میکند
کرمانشاه - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کرمانشاه گفت: افزایش بیرویه کشت در استان و افزایش برداشت آب، زیرساختهای آبی و زیستمندان را در آینده نزدیک با بحران جدی روبهرو میکند.
«آذر ولیزاده» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه امسال گویا سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصمیم گرفته به هر قیمتی با افزایش کشت منابع آبی رودخانهها، سدها و آبهای زیرزمینی که در چاههای مختلف برداشت میشود را به نابودی بکشاند و عملا زیست مندان و محیط زیست را به چالشی جبران ناپذیر سوق دهد.
وی تصریح کرد که شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه به عنوان متولی آب، شایسته نیست اجازه برداشت بیرویه از منابع آبی را بدهد.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه با تاکید بر اینکه حقآبه زیستمندان باید در نظر گرفته شود، این سوال را مطرح کرد که تلفات ماهیان در رودخانهها، سدها و دایکهای استان را چه کسی باید جوابگو باشد؟
ولیزاده با اعلام اینکه ما با بحران جدی کمبود آب روبه رو هستیم، افزود: با این افزایش کشت در استان کرمانشاه ظرف یکسال تمام حیات طبیعی و اکولوژیک آبی و حیاتی و جانوری را هم از دست میدهیم.
وی اظهار داشت: ما با هر بحرانی هم در کشور از نظر اقتصادی روبه رو باشیم نباید بحران دیگری هم چون کمبود منابع آب و نابودی محیط زیست را که به طور قطع جبران نخواهند شد به مجموعه مشکلات اضافه کنیم.
او گفت: تدبیر در کشت و حفظ محیط زیست از اولویتهای قانونی طبق ماده 50 قانون اساسی کشور است و به طور قطع محیط زیست از حق نظارتی خود کوتاه نخواهد آمد.
استان کرمانشاه 2 میلیون و 499 هزار هکتار مساحت دارد که 70 درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که 54 هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه 23 هزار هکتار و قلاجه هم حدود 43 هزار هکتار است.
یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت 161 هزار هکتار است.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت در 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان و 2 هزار و 543 آبادی دارد و 2.4 درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد 75 درصد در نقاط شهری و 25 درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
این استان با بیش از 950 هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و 400 هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه حدود 125 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
*س_برچسبها_س*