دوشنبه 5 آذر 1403

افزایش تعداد ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای تهران تا پایان سال

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
افزایش تعداد ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای تهران تا پایان سال

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: تا انتهای سال میزان ایستگاه‌های مربوط به شهرداری تهران به 25 ایستگاه خواهد رسید.

سیدمحمدمهدی میرزایی قمی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در آیین رونمایی از دومین ایستگاه سنجش منطقه 22 که صبح امروز در ناحیه 3 این منطقه برگزار شد، اظهار کرد: امروز دومین ایستگاه منطقه 22 آغاز به کار می‌کند چراکه این منطقه یکی از ورودی‌های اصلی شهر تهران و از عوامل مهم تاثیرگذار بر میزان آلودگی پایتخت است.

وی ادامه داد: از عوامل مهم آلودگی تهران منابع خارج از شهر هستند و بررسی حجم این آلاینده‌ها تاثیرگذار است تا میزان غلظت آلاینده‌ها و منابع ورودی به تهران را بشناسیم. از این جهت در غربی‌ترین نقطه تهران ایستگاه ورد آورد را نصب کردیم.

میرزایی قمی با بیان اینکه 22 ایستگاه در سطح شهر تهران مربوط به شرکت کنترل کیفیت هوای تهران است و در مجموع 36 ایستگاه سنجش در سطح شهر تهران داریم، گفت: خبر‌های خوشی برای شهروندان داریم و تا انتهای سال میزان ایستگاه‌های مربوط به شهرداری تهران به 25 ایستگاه خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره خاموشی برخی ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای تهران اظهارکرد: ایستگاه‌ها ممکن است به‌صورت مقطعی خاموش باشند، ولی این ایستگاه‌ها اطلاعات به روز و لحظه‌ای را بدون دخالت عامل انسانی نشان می‌دهند. شهروندان مطمئن باشند اطلاعات بر اساس اعداد و ارقام ایستگاه‌هاست. در مقاطعی به علت تشکیل کمیته اضطرار و تعداد بالای مراجعه کنندگان به سایت شرکت کنترل کیفیت، این سایت مختل می‌شود. این اتفاق مقطعی است و ربطی به مشکلات سرور و ایستگاه ندارد.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به هزینه نگهداری از این ایستگاه‌ها گفت: نگهداری ایستگاه‌ها نیازمند صرف رقم قابل ملاحظه‌ای است. این ایستگاه‌ها مجهز به به چند آنالیزر هستند. اگر بخواهیم به‌صورت کامل میزان آلاینده‌ها را بررسی کنیم باید شش آنالایزر را روی این ایستگاه‌ها نصب کنیم. در حال رایزنی برای واردات آنالایزر‌های به‌روز هستیم. حدود 10 میلیارد تومان هزینه نصب کامل ایستگاه‌های سنجش است. برای نگهداری آن هم به صورت سالانه مناقصه برگزار می‌کنیم.

وی تاکید کرد: مجموع ذرات معلق کمتر از 2.5 و 10 میکرون که هم منشا صنعتی، هم خودرویی و هم گرد و غبار دارد، حدود 30 درصد و به علت منابع خارج از شهر تهران است. این رقم قابل ملاحظه است بنابراین باید به بررسی و تحلیل منابع آلودگی شهر تهران بپردازیم.

میرزایی قمی در پایان گفت: مسوولیت اندازه‌گیری منابع آلاینده خارج از تهران برعهده سازمان محیط زیست است، اما ما برای تحلیل دقیق خودمان ایستگاه وردآورد را در غربی‌ترین نقطه شهر تهران نصب کردیم. آمار وزارت نفت در زمینه افزایش مصرف سوخت با توجه به افزایش جمعیت تهران باعث شده است تا تحلیل به‌روزتری از این حوزه داشته باشیم بنابراین برای واقعی شدن داده‌ها باید تعداد ایستگاه‌ها را افزایش بدهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری