افزایش تلفات جادهای حیات وحش در سفرهای نوروزی
یک کارشناس محیط زیست گفت: هر ساله در سفرهای نوروزی آمار تلفات حیات وحش بیشتر شده و شاهد تلفات انواع اقسام گونهها بهویژه پستانداران هستیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تصادفات جادهای، به عنوان یکی از اصلیترین عوامل مرگ و میر حیات وحش, نهتنها در کشورمان، بلکه در سراسر جهان، نقشی انکارناپذیر ایفا میکنند.
در سالهای اخیر، برخی کشورهای پیشرفته مانند کانادا و آلمان با اقداماتی هوشمندانه نظیر احداث روگذرها و زیرگذرهای مخصوص حیات وحش، موفق به کاهش چشمگیر تلفات ناشی از تصادفات جادهای شدهاند. با این حال، در کشورهای در حال توسعه، از جمله ایران، این معضل همچنان قربانی میگیرد و به طور خاص، خدود 50 درصد از تلفات حیات وحش کشورمان را به خود اختصاص میدهد.
در آستانه سفرهای نوروزی "ایمنسازی جاده انقراض یوزپلنگ" همچنان روی هوا!در رابطه با این موضوع، الهه پهلوانی؛ کارشناس محیط زیست به تسنیم گفت: تلفات جادهای حیات وحش در کشور ما بسیار بالاست که بخشی از آن به دلیل عبور جادهها از مناطق حفاظت شده است. در سالهای پس از جنگ تحمیلی توسعه راهها به سرعت در کشور انجام گرفت اما متأسفانه به مسیری که این راهها از آن عبور میکرد دقتی نشد و همین مورد یکی از علتها بالا بودن تلفات حیات وحش در کشور ماست.
وی ادامه داد: بخشی نیز به دلیل عدم آگاهی درست مردم و به طور کلی عادتی است که ایرانیها در رانندگی با سرعت زیاد دارند.
کارشناس محیط زیست بیان کرد: هرساله در سفرهای نوروزی این آمار بیشتر شده و شاهد تلفات انواع اقسام گونهها بهویژه پستانداران هستیم. به عنوان مثال تلفات تمامی هشت گونه گربهسان موجود در ایران مانند گربه پالاس، گربه جنگلی، گربه وحشی، یورپلنگ و... در سفرهای نوروزی ثبت شده و بیشترین تلفات برخی از گونههای سگسانانی مانند روباه نیز مربوط به ایام عید است. نمونه بارز این تلفات نیز مربوط به محور عباسآباد میامی است که تاکنون 13 یوز را در این محور از دست دادهایم.
پهلوانی تأکید کرد: حفظ گونههای حیات وحش کشورمان در ایام عید نیازمند همکاری مسئولین و مردم است و قطعاً اگر همراهی مردم نباشد، نمیتوان کاری از پیش برد. لذا از هموطنان عزیز خواهشمندم که هنگام رانندگی به علائم هشداردهنده توجه داشته تا علاوه بر حفظ جان خود و داشتن سفری بیخطر، حیات وحش را نیز به خطر نیندازند.