افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی / قیمتها به اسفند 1400 برمیگردد
تهران - ایرنا - هر ساله شاهد افزایش قیمت محصولات لبنی در چند مرحله توسط برخی کارخانجات هستیم که به تازگی تعدادی از برندها اقدام به افزایش نرخ مجدد کردند، اما دولت طی اقدامی کارخانجاتی را که خودسرانه قیمت فراروده های لبنی را افزایش داده بودند مجبور به بازگشت به قیمت های سال گذشته کرد.
به گزارش روز شنبه ایرنا در مرداد ماه 1400 پس از کش و قوسهای فراراون سرانجام شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک وزارت جهاد، قیمت شیرخام 6400 تومان درب گاوداری و 6600 تومان درب کارخانه تعیین کرد.
با افزایش قیمت شیرخام از 4500 تومان به 6600 تومان قیمت محصولات لبنی افزایش یافت. بنابراین، بر اساس اعلام سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت 10 قلم کالای لبنی همچون شیر کم چرب 11 هزار تومان، شیر نیم چرب 11 هزار و 500 تومان، شیر پرچرب 12 هزار و 600 تومان، شیر کامل 12 هزار و 800 تومان، شیر کیسهای کم چرب 8200 تومان، ماست دو نیم کیلویی کم چرب 34 هزار و 100 تومان، ماست دو نیم کیلویی پرچرب 37 هزار 600 تومان، ماست 900 گرمی کم چرب 12 هخزار و 500 تومان، ماست 900 گرمی پر چرب 13 هزار و 700 تومان و پنیر یو اف 400 گرمی ساده 22 هزار تومان مشمول قیمت گذاری شد.
بنابراین قیمت فرارودههای لبنی از مرداد ماه سال 1400 تاکنون تغییری نداشته و سه قلم از این کالاها (شیر کیسهای، ماست 2.5 کیلویی و پنیر) با تخفیف 10 درصدی که در ابتدای کار دولت سیزدهم به تولیدکنندگان اعمال شد، کمتر از قیمت های ذیل عرضه شدند.
در واقع تغییر قیمت فراورده های لبنی منوط به افزایش قیمت شیرخام توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است.
افزایش قیمت فراوردههای لبنی در انتظار نرخ شیرخام
«محمدرضا بنیطبا» سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفتگو با ایرنا و در واکنش به افزایش قیمت برخی از محصولات لبنی در روزهای اخیر گفت: افزایش قیمت در برخی از محصولات لبنی و در برخی از برندها رخ داده بود که با تذکر وزارت جهاد کشاورزی و انجمن صنایع لبنی به قیمت قبل برگشت.
وی اظهارداشت: قیمت لبنیات در حال حاضر به قیمت اسفند ماه سال گذشته عرضه میشود و تا پایان ماه مبارک رمضان نیز قیمت لبنیات تغییری نخواهد داشت.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی ادامه داد: تعیین قیمت فرآورده های لبنی بسته به نرخ شیر خام است و در صورتی که قیمت این محصول افزایش زیادی نداشته باشد میزان تغییر قیمت زیادی نخواهد بود.
بنیطبا افزایش هزینههای تولید را از علل افزایش نرخ فرارودههای لبنی در هر سال عنوان کرد و گفت: افزایش نرخ حقوق و دستمزد، مواد بسته بندی و دیگر هزینههای سربار بر قیمت لبنیات تاثیر گذار است اما از آنجایی که حدود 70 درصد قیمت فرآوردههای لبنی را قیمت شیرخام تعیین میکند باید همزمان با نرخ شیر تغییر نرخ داشته باشد.
درج همزمان نرخ تولید و مصرف کننده از اردیبهشت ماه
سخنگوی انجمن صنایع لبنی افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری برای شفاف سازی قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی محصولات درج میشود.