یک‌شنبه 4 آذر 1403

افزایش قیمت نفت / بحران خاورمیانه همچنان تاثیرگذار است

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
افزایش قیمت نفت / بحران خاورمیانه همچنان تاثیرگذار است

تنش های خاورمیانه همچنان توانسته است تاثیر خود را بر روی بازار انرژی قرار دهد.

ادامه دار شدن تنش های خاورمیانه، سبب شده است تا قیمت طلای سیاه افزایش پیدا کند و بازار انرژی همچنان بازیچه این بحران ها باشد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 71 سنت معادل 0.79 درصد افزایش به 90 دلار و 45 سنت رسید.

قیمت نفت حدود یک درصد در روز جمعه به خاطر تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه افزایش یافت، اما پیش‌بینی رشد آهسته تقاضا توسط آژانس بین المللی انرژی و نگرانی نسبت به کاهش دیرهنگام نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا قیمت نفت را طی یک هفته گذشته پایین آورده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 71 سنت معادل 0.79 درصد افزایش به 90 دلار و 45 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 64 سنت معادل 0.75 افزایش 85 دلار و 66 سنت معامله می‌شود.

نفت برنت 0.8 درصد و نفت آمریکا بیش از یک درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشتند.

قیمت نفت در هفته گذشته به خاطر نگرانی در مورد اقدام تلافی جویانه ایران به عنوان سومین تولید کننده بزرگ اوپک در مقابل حمله رژیم صهیونیستی به سفارت این کشور در دمشق، به بالاترین رقم طی شش ماه گذشته رسید. تحلیلگران عقیده دارند تمرکز اصلی بازارها بر انتقام ایران از رژیم صهیونیستی است که می‌تواند عرضه نفت خاورمیانه را مختل کرده و قیمت نفت را افزایش دهد.

طبق گفته یکی از مقامات آمریکا، این کشور انتظار حمله ایران به رژیم صهیونیستی را دارد اما این حمله آنقدر گسترده نخواهد بود که واشنگتن را هم به جنگ بکشاند.

بسیاری عقیده دارند بزرگترین تهدید از سوی ایران بسته شدن تنگه هرمز است.

آژانس بین المللی انرژی آخرین پیش‌بینی خود در مورد رشد تقاضای نفت در 2024 را پایین آورده و آن را 1.2 میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.

اوپک در روز پنجشنبه اعلام کرد تقاضا برای نفت 2.25 میلیون بشکه در روز در سال جاری میلادی افزایش می‌یابد.

گزارش تورم بالا در آمریکا امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه ژوئن را ناامید کرده و قیمت نفت را در روز پنجشنبه پایین آورده بود.

نرخ بهره بالا رشد اقتصاد را ضعیف کرده و تقاضا برای نفت را کاهش می‌دهد.

به گزارش رویترز، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های فعال نفت خود را برای چهارمین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد چاه‌های نفت و گاز آمریکا که اولین نشانه تولید این کشور در آینده است 3 حلقه در هفته منتهی به 12 آوریل کاهش یافته و به 617 رسیده است، یعنی پایین‌ترین تعداد از ماه نوامبر.

اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود، مصرف بالای سوخت در ماه‌های تابستان را پیش بینی کرد و همچنان به دورنمای رشد نسبتا قوی تقاضای جهانی برای نفت در سال 2024 پایبند ماند.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود که روز پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد تقاضای جهانی برای نفت در سال 2024، به میزان 2.25 میلیون بشکه در روز و در سال 2025، به میزان 1.85 میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد.

هر دو پیش بینی نسبت به ماه گذشته تغییری نداشتند.

تقویت رشد اقتصادی می‌تواند از قیمت نفت که اخیرا به بالای 90 دلار در هر بشکه صعود کرده است، حمایت بیشتری کند.

اوپک و متحدانش که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، هفته گذشته موافقت کردند محدودیت عرضه فعلی نفت را تا پایان ژوئن حفظ کنند.