شنبه 10 آذر 1403

افزایش مصرف بنزین در ایام نوروز ربطی به قاچاق ندارد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افزایش مصرف بنزین در ایام نوروز ربطی به قاچاق ندارد

قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین می‌تواند قاچاق باشد اما افزایش مصرف بنزین در ایام نوروز ربطی به قاچاق ندارد.

قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین می‌تواند قاچاق باشد اما افزایش مصرف بنزین در ایام نوروز ربطی به قاچاق ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ایام نوروز با افزایش مصرف بنزین برخی از شهرها در مصرف بنزین رکورد زدند و احتمال قاچاق بنزین در برخی از شهرها از جمله زاهدان با توجه به موقعیت جغرافیایی آن قوت گرفت علی زیار، قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در رابطه با این موضوع به مهر می‌گوید: ممکن است در این شهر قاچاق صورت گرفته باشد اما به دلیل اینکه در ایام نوروز میزان مصرف افزایش یافته است نمی‌توان به صورت قطعی از قاچاق سوخت سخن گفت زیرا در ایام چند هفته نوروز مصرف بنزین قابل تحلیل نیست و نمی‌توان آن را به قاچاق سوخت ارتباط داد.

وی ادامه داد: بحث قاچاق در کل روزهای سال وجود دارد و مختص به بازه زمانی خاص نیست، ضمن آنکه بحث مسافرت‌های نوروزی پر رنگ مسائل است و تمامی استان‌ها متأثر از سفرهای نوروزی شدند و استان‌هایی که بیشتر در معرض سفرهای نوروزی بودند به همین دلیل مصرف بیشتری هم داشتند که اکنون آن هم فرو کش کرده است.

این مقام مسئول با اشاره به فروکش کردن مصرف بنزین در این زمینه توضیح داد: خوشبختانه روند تولید نسبت به مصرف مثبت است. درست است که مصرف افزایش داشته اما با تمهیداتی که شرکت ملی پالایش و پخش در نظر گرفت و در 10 پالایشگاه کشور با تمام واحدها در سرویس تولید قرار داشتند و قرار دارند و با برنامه‌ریزی هایی که به عمل آمده است که به موقع تعمیرات اساسی انجام شود تولید بنزین را در حداکثر میزان حفظ کرده‌ایم و در ایام نوروز هم همین طور بود که خوشبختانه میانگین تولید ماه گذشته با 117 میلیون لیتر بوده در حالی که میانگین مصرف به 110 میلیون لیتر در روز نرسیده است.

زیار در خاتمه اضافه کرد: اگر چه تراز تولید مثبت است اما با رشد مصرف حتی اگر 5 درصد هم افزایش مصرف وجود داشته باشد نزدیک به 5 میلیون لیتر بنزین می‌شود که در آینده ممکن است این تراز مثبت را در سال‌های آینده از دست دهیم و با مدیریت مصرف هم تولید را حفظ کرده و هم مصرف را کاهش دهیم که در این زمینه باید تحلیل و برنامه ریزی وجود داشته باشد.