افزایش موارد ابتلا به "اسکیزوفرنی" در کودکان بر اثر آلودگی!
نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که آلودگی هوا ساختار مغز کودکان را تغییر داده و باعث بروز برخی از اختلالات روانپزشکی از جمله اسکیزوفرنی، اختلالات اوتیسم و اختلالات وسواس فکری اجباری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نتایج یک تحقیق جدید که توسط دانشمندان اسپانیایی انجام شده نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در دوران بارداری و در اوایل دوران کودکی میتواند به طور قابل توجهی اندازه و ساختار مغز کودک را تغییر دهد.
این مطالعه نشان میدهد که آلودگی هوا در 8.5 سال اول زندگی بیشترین تأثیر را بر ارتباطات مغزی در کودکان دارد و با توجه به اینکه بیشترین تغییرات در کودکان قبل از سن 5 سالگی اتفاق میافتد، آلودگی هوا میتواند اثرات سویی بر این تغییرات داشته باشد.
دانشمندان مؤسسه بارسلونا اضافه میکنند که مغز نوزاد در برابر آلودگی هوا نهتنها در دوران بارداری، بلکه در دوران کودکی نیز آسیبپذیر است.
آن کلر بینتر، محقق ارشد این مطالعه گفت: برخلاف مطالعات قبلی که در آن دادههای سه ماهه بارداری یا سالهای کودکی تجزیه و تحلیل میشد، ما قرار گرفتن کودکان در معرض آلودگی هوا را از زمان بارداری تا 8.5 سالگی به صورت ماهانه تجزیه و تحلیل کردیم. در این مطالعه، دادههای 3515 کودک بررسی شد و ما میزان مواجهه هر کودک با سطوح روزانه دیاکسید نیتروژن و ذرات معلق در خانه را در طول بارداری مادرشان و تا زمانی که به سن 8.5 سالگی برسند، برآورد کردیم.
به نقل از studyfinds، نتایج این مطالعه نشان داد، سطوح بالاتر آلودگی هوا با تغییرات در ریزساختارهای ماده سفید در مغز کودکان مرتبط است و قرار گرفتن در معرض ذرات آلاینده، ناحیهای از مغز به نام پوتامن (یکی از بخشهای قاعدهای مغز) که در عملکرد حرکتی، یادگیری و سایر عملکردهای ضروری دخیل است، تأثیر میگذارد.
این مطالعه میافزاید، هر چه کودک بیشتر در معرض ذرات ریز به خصوص در دو سال اول زندگی قرار گیرد، اندازه پوتامن (یکی از بخشهای قاعدهای مغز) در سنین قبل از نوجوانی بزرگتر خواهد شد. یک پوتامن بزرگتر باعث بروز برخی از اختلالات روانپزشکی از جمله اسکیزوفرنی، اختلالات اوتیسم و اختلالات وسواس فکری اجباری خواهد شد.
نقش آلودگی هوا در بروز "پارکینسون"/ این بیماری درمان قطعی ندارد آلودگی هوا باعث اختلالات عصبی و آسیب مغزی می شود!