افزونبر 10 هزار طرح سرمایهگذاری پارسال در سیستان و بلوچستان اجرا شد
زاهدان - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: پارسال 10 هزار و 130 طرح سرمایهگذاری شاخص با میزان سرمایه بیشاز 55 هزار و 722 میلیارد ریال با اشتغالزایی 23 هزار و 298 نفر در این استان انجام شده است.
به گزارش ایرنا ماندانا زنگنه روز یکشنبه در نشست مشترک با امام جمعه زابل اظهارداشت: با توجه به طرحهای اقتصادی در دست اقدام سیستان و بلوچستان و وجود ظرفیتهای کشف شدهای چون معادن مس میتوان ادعا کرد آینده اقتصادی این استان روشن است.
وی بیان کرد: حوزه روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان سال قبل شاهد اجرای طرحهای مختلفی بود اما یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در این حوزه پرداخت تسهیلات در قالب حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری بود که در این راستا 6 هزار و 500 میلیون ریال ابلاغ و تمامی این اعتبار به استان اختصاص یافت و از این مبلغ بیش از پنج هزار و 900 میلیون ریال به 9 هزار و 307 طرح پرداخت که اشتغالی به میزان 15 هزار و 208 نفر در بر داشت و سبب شد تا استان از این نظر رتبه سوم کشور را به دست آورد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: یکی از ظرفیتهای ناب استان معادن آن است و در این حوزه سال گذشته 299 درخواست صدور پروانه اکتشاف به ثبت رسید که نسبت به سال 98افزونبر17 درصد رشد داشت و در بخش پروانه اکتشافات هم سهم سال گذشته 80 پروانه بود که نسبت به سال 98 رشد 30 درصدی داشته است.
وی ادامه داد: 9 گواهی کشف با تناژ ذخیره قطعی 33 هزار و 276 هزار تن صادر شد و در این بخش هم نسبت به سال 98 نزدیک به 124 درصد رشد را شاهد هستیم که هزینه عملیاتی 320 میلیارد ریالی را هم در بر خواهد داشت.
زنگنه تصریح کرد: در حوزه انرژیهای پاک هم مانند سال قبل اقدامات خوبی انجام شد و با توجه به ظرفیت کم نظیر سیستان در بهره مندی از انرژیهای بادی و خورشیدی برای تسریع و تسهیل در سرمایه گذاری و ایجاد بسترهای لازم، ایجاد محدودههای دارای ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفت و این مهم در سه منطقه شاخص از لحاظ ظرفیت بالای باد و تابش خورشید عملیاتی و در نهایت بزرگترین مناطق انرژیهای تجدیدپذیر کشور در سطح 20 هزار هکتار از اراضی استان در مناطق رامشار، میل نادر و گراغه با ظرفیت تولید حدود 1500 مگاوات برق ایجاد شد.
وی بیان کرد: شروع عملیات ساخت منطقه ویژه اقتصادی رامشار بعد 12 سال راهاندازی مجدد و احیای کارخانه آرد سیستان، کشتارگاه طیور سیستان، کارخانه شیر زهک، تاسیسات گاز مایع نیمروز و اخذ مجوز برای ساخت یک واحد دیگر تاسیسات گاز مایع در شهرستان هامون، تصویب مرز گمشاد به عنوان مرز رسمی در کارویژه مرزهای کشور، انعقاد تفاهمنامه با افغانستان برای احداث پل دوم ابریشم بعد از سالیان سال پیگیری و افزایش سهمیه آرد منطقه سیستان بعد از 10 سال را هم میتوان از جمله مهمترین اقدامات اقتصادی انجام شده در حوزه شمال استان بر شمرد. امام جمعه زابل نیز در این نشست گفت: آنچه ملموس و قابل دفاع است آن است که در حوزه اقتصادی برای بهبود معیشت مردم سیستان اقدامات خوبی انجام شده اما مردم از آنها آگاه نیستند به همین دلیل بزرگان، رسانهها و مسوولان منطقه باید روند اجرای این طرحها را به مردم اطلاعرسانی کنند تا گمان نکنند در منطقه اقدامی صورت نگرفته چراکه این مردم به شنیدن اخبار واقعی و امید بخش نیاز دارند. حجت الاسلام والمسلمین مجتبی عزیزی افزود: ادغام طرح 46 هزار هکتار به حق آبه سیستان منطقه را متحول میکند اما نباید فراموش کرد که محقق شدن حق آبه سیستان، انتقال آب دریای عمان به منطقه و به نتیجه رسیدن معدن مس چانجای نعمت بزرگی برای سیستان به شمار می رود. وی بیان کرد: صنعت فرش سیستان هم یکی از بهترین صنایع منطقه به شمار میرود که هنرمندان فرش باف منطقه نشان داده اند در این کار جز بهترینها هستند بنابراین باید تلاش شود تا چرخه کامل صنعت فرش در منطقه ایجاد شود تا بتوان بخوبی از وجود آن بهره برد.
*س_برچسبها_س*