افشاریان بهتر میداند یا کولینا؟
بررسی سن داوران و کمک داوران حاضر در جام جهانی 2022 قطر نشان میدهد برخلاف مصوبه فدراسیون فوتبال مبنی بر کنار گذاشتن داوران بالای 45 سال از لیست بینالمللی، 11 داور و کمک داور بالای 45 سال در جام جهانی سوت و پرچم زدهاند.
به گزارش مشرق، طبق مصوبه جدید فدراسیون فوتبال، بسیاری از داوران باتجربه فوتبال ایران مثل محمدرضا ابوالفضلی، محمدجواد مداح، مهدی سیدعلی و مهدی عالیقدر به اصطلاح خداحافظی داده شدند و تصمیم گرفتند سوت و پرچم خودت را کنار بگذارند و دیگر در لیگ بیست و سوم حضور نداشته باشند
طبق این مصوبه داوران بالای 45 سال نمیتوانند در لیست بینالمللی قرار بگیرند و تنها یک سال اضافهتر میتوانند در لیگ برتر قضاوت کنند. نکته عجیب این مصوبه این است طبق چیزی که کمیته داوران تایید کرده، داوران متولد پیش از 10 دی 1357 نمیتوانند در فصل جدید لیگ برتر حضور پیدا کنند. این در حالی است که فیفا مدت زیادی است قانون منع داوری برای داوران بالای 45 سال را برداشته است و معلوم نیست این متر و معیار سن و سال را از کجا و طبق چه نظری تصویب کردهاند.
فیفا بهتر میداند یا کمیته داوران ایران؟
نکته این است که تاریخ معین شده (10 دی 1357)، ریشهای میلادی دارد (نخستین روز سال نوی میلادی)؛ در واقع کمیته داوران حتی نخستین روز سال نوی شمسی را لحاظ نکرده است چرا که در قوانین فیفا هیچ تاریخی برای مبنای محاسبه شرایط سنی داوران وجود ندارد.
احتمالا هیات رییسه فدراسیون فوتبال در این فکر بوده که خداداد افشاریان که تا حالا در لیگ قهرمانان آسیا سوت نزده، بیشتر از کولینا میفهمد که سابقه قضاوت در فینال المپیک، فینال جام جهانی 2022 و فینال لیگ قهرمانان اروپا را در کارنامه خود دارد.
در جام جهانی 2022 قطر که کمتر از 8 ماه است از آن میگذرد، 3 داور و 8 کمک داور در آن بازیها بالای 45 سال سن داشتند و فیفا نه تنها معتقد نبوده که سن داوری آنها به پایان رسیده، بلکه سعی کرده در مهمترین تورنمنت جهان از داوران باتجربهاش در کنار داوران جوان و مستعد استفاده کند و تجربه این 11 داور را به سایر داورها منتقل کند. در این اسامی داور 49 ساله هم دیده میشود و شیریل گریگور، کمک داور فرانسوی با 49 سال سن در جام جهانی پرچم زد.
آمار داوران بالای 45 سال جام جهانی 2022 قطر به شرح زیر است:
داوران
فرناندو راپالینی از آرژانتین آنتونی متئو لاهوز از اسپانیا دنیله اورساتو از ایتالیا
کمک داوران
میگل هرناندز از مکزیک تویتا ماکاسینی از تونگا اویدیو آرتنه از رومانی واسیله مارینسکو از رومانی روبرتو دیاز پرز از اسپانیا گری بسویک از انگلیس الساندرو جیالاتینی از ایتالیا سیریل گریگور از فرانسه
دیگر نکته این تصمیم کمیته داوران این است که هم بسیاری از اعضای فعلی این کمیته با همین قانون کنار رفتند و آن زمان هم ناراحتی و دلخوری زیادی از کمیته داوران وقت داشتند اما اکنون بدون کسب تجربه از گذشته خود، چنین رویکردی را در دوره مدیریت خود پیش گرفتند. با وجود اعتراض داوران و کمک داوران هنوز هیچکدام از اعضای کمیته داوران پاسخ صریحی به این اعتراض ندادهاند و حتی افشاریان در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که از تصمیم گرفته شده، هیچ داوری نارضایتی ندارد و همه این تصمیم را به راحتی پذیرفتهاند!
البته بعید است که رییس کمیته داوران با این رویکرد و ذهنیت، خیلی به اعتراض و مصاحبههای داوران اهمیت دهد و همین رویه را ادامه خواهد داد.
منبع: ایسنا