افشاگری کلیدی درباره سقوط قذافی | جاسوس فرانسوی درباره نقش خود در لیبی میگوید
ژان فرانسوا لویله جاسوس سابق فرانسوی از نقش خود در سقوط حکومت قذافی در لیبی میگوید.
سقوط حکومت قذافی
ژان فرانسوا لویله جاسوس سابق فرانسوی از نقش خود در سقوط حکومت قذافی در لیبی میگوید.
جاسوس پیشین فرانسه در کتابش از شیوه استخدام منابع، بازی با سلسله مراتب رژیم، حمایت از شورشهای ضد قذافی و کارهای دیگر با هدف رسیدن به اهدافش پرده برمیدارد و به این ترتیب تصویری کمسابقه از فعالیت سرویس مخفی فرانسه در خارج از کشور ارائه میدهد.
ژان فرانسوا لویلیه، مامور مخفی پیشین فرانسه که مدت 25 سال در خدمت سرویس اطلاعاتی این کشور بود، کتابی با نام «مرد طرابلس» (L'homme de Tripoli) نوشته که قرار است هفته آینده (سوم ماه مه) منتشر شود. پ
قذافی زنده است؟
او در این کتاب به افشاگریهای بسیاری درباره ماموریتهایش، از جمله درباره فعالیتهای سه سالهاش در لیبی طی سالهای 2009 تا 2012 میلادی پرداخته است و زیربنای سیاست خارجی فرانسه را در منطقهای استراتژیک که مسائل ژئوپلیتیکی متعددی دارد، آشکار میکند.
سرهنگ لویلیه که رسانههای فرانسوی از او تحت عنوان «جاسوس شماره 1» پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه یاد کردهاند، به ماجرای سقوط و مرگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی نیز اشاره میکند.
او در دوران «بهار عربی» و پیش از سقوط سرهنگ قذافی، از طرف بخش «امنیت خارجی فرانسه» به لیبی فرستاده شده بود و یک ماموریت فوق سری داشت: اینکه تا جای امکان از شمار شخصیتهای لیبیایی که ممکن بود در کنار قذافی بمانند، بکاهد.
به این ترتیب سرهنگ لویلیه در این کتاب شرح میدهد که چگونه برای تضعیف رهبر لیبی تا زمان مرگش تلاش کرده و چه برنامههایی را در این راستا به ویژه از مسیر وزیر خارجه قذافی یعنی موسی کوسا به اجرا گذاشته که درنهایت منجر به فرار او شده است.
او در این کتاب از شیوه استخدام منابع، بازی با سلسله مراتب رژیم، حمایت از شورشهای ضد قذافی و کارهای دیگر با هدف رسیدن به اهدافش پرده برمیدارد و به این ترتیب تصویری کمسابقه از فعالیت سرویس مخفی فرانسه در خارج از کشور ارائه میدهد.
دادگاه استیناف لیبی با نامزدی فرزند قذافی در انتخابات ریاست جمهوری موافقت کرد
مجموعه خاطرات او بسیار شبیه به یک رمان جاسوسی است و در جریان آن شرح میدهد که چگونه عملیات نظامی فرانسه و بریتانیا در لیبی ضربه مهلکی به نیروهای قذافی وارد کرد و باعث شد که شورشیان به دروازههای قدرت برسند و ژان فرانسوا لویلیه نیز ماموریت داشت که به آنها نزدیک شود و کمکشان کند.
پس از آن نیز قذافی در 20 اکتبر 2011 میلادی توسط نیروهای مخالف حکومتش دستگیر و کشته شد.
اگرچه فرانسوا لویلیه شایعات مبنی بر کشته شدن قذافی توسط یک مامور مخفی فرانسوی را رد میکند؛ اما در ادامه اعتراف میکند که «شما مردم را به خیانت به کشورشان و خیابت به اعتقاداتشان وا میدارید».