امامزادگانی که حرمشان محفل جلای دل و جان در ماه مبارک رمضان است / بقاع متبرکه؛ میزبان طرح ضیافت الهی
ماه رمضان که فرا میرسد ناخودآگاه دلها به یاد بقاع متبرکهای میشود که آرامش وجودی انسان را برای ارتباط با الله به وجودیت برساند؛ یکی از این بقاع متبرکه که در ماه رمضان بسیاری از مردم میهمان آن هستند امامزاده "پیرعمر" است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، ماه رمضان که فرا می رسد ناخودآگاه دلها به یاد بقاع متبرکه ای می گردد که آرامش وجودی انسان را برای ارتباط با الله به وجودیت برساند.
یکی از این بقاع متبرکه که در ماه رمضان بسیاری از مردم میهمان آن هستند امامزاده پیرعمر است که بسیاری از مردم برای گذران دعا و نیایش و نذرهایشان به آنجا می روند و مشغول خواندن قرآن و دعا و نیایش هستند و نجوای مناجات و رایحه سحرانگیز صلوات، تسبیح و بوی خوب خدا را در این ماه مبارک رمضان به محل وحدت که همان امامزادگان است می برند.
مدرسهی علوم دینی پیرعمر در جوار امامزاده پیر عمر قرار دارد، از این مدرسه مدرسین و طلاب برجستهای برخاستهاند. امامزاده پیر عمر از امامزادگانی است که منابع و مآخذ موجود در انتساب او به حضرت علی ابن ابی طالب (ع) اتفاق نظر دارند. تحفهی ناصری نسب او را چنین نقل نموده است: «عمر بن یحیی بن حسین ذوالدمته بن زید الشهید بن علی زین العابدین بن حسین بن سیدنا علی بن ابی طالب (ع).» یعقوبی نیز در تاریخ خود نسب این بزرگوار را به همین ترتیب نقل نموده است.
هم اکنون بارگاه امامزاده پیرعمر در خیابان امام خمینی قرار دارد و از مشهورترین زیارتگاههای شهر سنندج است و تاریخچهی بنای آن به سال1040ه. ق بر میگردد که «سلیمان خان اردلان (حاکم کردستان)، بر مقبرهی پیر عمر گنبدی ساخته است». برخی امامزاده پیر عمر را فرزند بلافصل حضرت علی (ع) میدانند و بعضی او را پسر امام موسی کاظم (ع) میخوانند و میگویند: اسم آن حضرت سید عبدالصمد است. این امامزاده دارای موقوفاتی نیز میباشد. (ر. ک: ویژهنامه تبیان، ش56-57، ص229)
یکی از بانوان سنندجی که در امامزاده پیر عمر سنندج مشغول دعا و نیایش است در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: ماه رمضان که فرا می رسد دلم یاد مکانی آرام و دلنشین برای دعا و نیایش می خواهد که بهترین مکان را امامزادگان واقع در شهر را ترجیح دادم.
وی می گوید: این چنین مکان هایی را می توان به راستی پل ارتباطی میان بنده و خالق عنوان کرد که می تواند پناهگاه درماندگان و آرامش بخش دل شکستگان باشد.
وی اضافه کرد: بقاع متبرکه بعد ازمساجد از مراکزی هستند که بیشترین تاثیر را در آرامش روانی و رشد معنوی جامعه به همراه دارد و بهترین مکان برای تزکیه نفس و تکمیل سجایای اخلاقی و ارتباط با اخلاق یکتا شناخته شده است.
البته خادمان امامزادگان نیز به نوبه ی خودشان به رسم میزبانی از ماه ضیافت الهی بیشتر از ماه های دیگر بقاع را تنظیف و پاکیزه می کنند و فضا را برای روزه داران آماده می کنند.
بقاع متبرکه کردستان میزبان طرح ضیافت الهی هستند
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و بهار قرآن طرح ضیافت الهی در پنج بقعه متبرکه استان کردستان برگزار می شود.
وی گفت: این طرح به منظور تقویت باورها، اعتقادات و ایجاد فضای معنوی در جامعه و بهره گیری از ظرفیت این ماه در امامزادگان شاخص استان کردستان برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام کاروند خاطر نشان کرد: طرح ضیافت الهی میزبان بقعه متبرکه پیر عمرسنندج، آیت الله شیخ فاضل گروس بیجار، امامزادگان عبدالله، اسماعیل و محمد بیجار، هاجر و سارای قروه و امامزادگان سید جلال الدین مشهور به باباگرگر می باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان گفت: فعالیتهای عبادی و تبلیغی از جمله اقامه نماز جماعت، سخنرانی، مراسم دعا، مناجات، فعالیتهای قرآنی شامل برگزاری جلسات تفسیر، محافل انس با قرآن، ترتیلخوانی، جزءخوانی، فعالیت اجتماعی و خیریه توسط مراکز افق، افطاری ساده، برگزاری مراسم شاخص ماه مبارک رمضان از جمله احیای شبهای قدر، گرامیداشت امام حسن (ع) و حضرت خدیجه (س) از جمله برنامههای ضیافت الهی در بقاع متبرکه است.
کاروند گفت: نظافت و ضدعفونی ضریح، شبستان، قفسههای قرآن، مفاتیح، رحل و جامهریها، صحن، محوطه بقاع متبرکه مجری طرح همه روزه توسط خدام افتخاری انجام میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان می گوید: در ماه رمضان امسال در قالب اجرای طرح ضیافت الهی، پویش قرار دوازدهم با هدف استفاده از ظرفیت خیرین و بقاع متبرکه، توسط مراکز افق اجرا شده و بستههای معیشتی تهیه و بین نیازمندان توزیع میشود.
به گفته او خیمههای معرفت در بقاع شاخص استان برپا می شود، این خیمهها شامل غرفههای پاسخگویی به سوالات شرعی، تربیت فرزند، گفتمانهای دینی، تصحیح قرائت نماز، کودک و نوجوان، مشاوره با حضور روحانی متخصص فعال هستند.
حجت الاسلام کاروند فعالیتهای قرآنی را از برجستهترین برنامههای طرح ضیافت الهی دانست و گفت: برنامه جزء خوانی و ختم قرآن کریم با حضور قاریان برجسته استان در مسجد جامع سنندج و به صورت پخش زنده تلویزیونی با همکاری صدا و سیما و سایر مراکز فرهنگی استان در طرح ضیافت الهی همه روزه برگزار میگردد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان گفت: همچنین حضور یک مفسر اعزامی از سوی شورای عالی قرآن کشوری در بقاع شاخص استان تصویب شده که در ایام ماه مبارک میهمان استان کردستان میباشند و نیز برنامه ریزی برای برپایی کرسیهای تفسیر قرآن کریم با استفاده از اساتید تفسیر اعزامی از حوزه علمیه قم و حوزههای علمیه استان انجام شده است.
وی گفت: اجرای برنامههای ویژه بانوان، جوانان و نوجوانان شامل بیان احکام تخصصی، کلاسهای قرائت و روخوانی، ترتیلخوانی قرآن کریم، جلسات تفسیری و اخلاقی، داستانهای قرآنی، مباحث اخلاقی و اجتماعی در دستور کار بقاع مجری طرح ضیافت الهی به ویژه در 5 بقعه شاخص استان کردستان است.
انتهای پیام /