دوشنبه 5 آذر 1403

امام حسین (ع) را با نامردی به شهادت رساندند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
امام حسین (ع) را با نامردی به شهادت رساندند

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در پاسخ به این سوال کا چرا ما برای عزاداری امام حسین (ع) شلوغ می‌کنیم، گفت:، چون امام حسین (ع) را با بی‌ادبی و نامردی زدند.

حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در سخنرانی صبح روز عاشورا در مقایسه‌ای درباره تفاوت عزاداری برای امیرالمومنین (ع) و امام حسین (ع) گفت: از امام صادق (ع) پرسیدند صواب زیارت حرم امیرالمومنین (ع) بیشتر است، یا حرم اباعبدالله حسین (ع)، که امام صادق (ع) فرمود: صواب زیارت حرم امیرالمومنین (ع) بیشتر است.

حجت‌الاسلام پناهیان ادامه داد: نسبت زیارت امیرالمومنین (ع) به زیارت امام حسین (ع) مانند نسبت خود امیرالمومنین (ع) به امام حسین (ع) است. در روز قیامت در کتاب اعمال ما عنوان محبت به امیرالمومنین (ع) نوشته می‌شود. حضرت امام فرمود که مصیبت‌های امیرالمومنین (ع) از مصیبت کربلا بالاتر بود. در کربلا به این خاطر امام حسین (ع) را کشتند، که از امیرالمومنین (ع) بغض داشتند.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چرا ما برای عزاداری امام حسین (ع) شلوغ می‌کنیم، توضیح داد:، چون شلوغ کردند، تا امام حسین (ع) را بکشند. حضرت اباعبدالله حسین (ع) را با بی‌ادبی و نامردی زدند. ما چرا جمع می‌شویم عزاداری کنیم؟ چون جمع شدند حسین فاطمه (ع) را کشتند. در حالی که در آنجا یک نفر امیرالمومنین (ع) کشت.

وی قصه‌ای از جنگ امیرالمومنین (ع) را نقل کرد و گفت: در جنگ احزاب تمام اسلام در مقابل کفر قرار گرفت. مومنان در معرض شکست قطعی بودند. آن‌ها زحمت کشیدند و خندق کندند. اما عمرو بن عبدود از خندق رد شد. این یعنی تمام نقشه اسلام از بین رفت. پیامبر اکرم (ص) فرمود یکی برود جلوی عمرو بن عبدود را بگیرد. کسی جز علی بلند نشد. پیامبر اکرم (ص) خطاب به حضرت علی (ع) فرمود: علی جانم نمی‌خواهم نسل بنی هاشم نابود شود، تو بنشین و کس دیگری بلند شود.

حجت‌الاسلام پناهیان بیان کرد: کسی بلند نشد و دوباره علی بلند شد. پیامبر اکرم (ص) فرمود: علی جانم برو. در آن جنگ علی پیروز شد و عمرو بن عبدود را زمین زد. عمرو بن عبدود در میان عرب برای خودش یلی بود و ثروت داشت. وقتی در زمین افتاد، تمام سپاه فریاد زدند که علی زره‌اش برای توست، آن را بردار. حضرت علی (ع) نه‌تن‌ها زره او را برنداشت، بلکه دکمه‌هایش را باز نکرد. وقتی امیرالمومنین (ع) آمد، رسول خدا (ص) صدا زد، که علی جان چرا زره‌اش را درنیاوردی؟ حضرت علی (ع) فرمود: اگرچه عمرو بن عبدود کافر و دشمن بود و آمده بود بکشد، ولی او در قبیله خودش کسی بود. او خانواده و احترام داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری تکیه حسینی