یک‌شنبه 4 آذر 1403

امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
امام سجاد (ع) ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس با اشاره به رویکرد و اقدامات امام سجاد (ع) در راستای تنویر و روشنگری در جامعه اسلامی اظهار کرد: آن حضرت ساختار و وجدان جامعه را به وسیله دعا و موعظه بیدار کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، نشست علمی «نقش نیایش‌های امام سجاد (ع) در حکمرانی کنونی جامعه اسلامی» از سلسله نشست‌های بزرگداشت مقام شامخ امام سجاد (ع) در روز سه شنبه 2 شهریور برابر با 15 محرم الحرام، در بستر فضای مجازی برگزار شد.

«احسان کامرانی» در این نشست با بیان اینکه علی بن الحسین (ع) مشهور به امام سجاد (ع) سال ها بر واقعه عاشورا و آنچه که بر خاندان پیامبر (ص) آمده بود گریست، افزود: آن حضرت در خطبه های مختلف از جمله در شام به مباحث متعددی اشاره کرد و خود و خاندان آل الله را معرفی کرد تا همگان بدانند و از یادها نرود که آنچه در کربلا اتفاق افتاد چگونه و در مقابل چه بزرگوانی بود، آن حضرت در خطبه شام فرمود: «ای مردم! خداوند به ما شش خصلت عطا فرموده و ما را به هفت ویژگی بر دیگران فضیلت بخشیده است. به ما ارزانی داشت علم، بردباری، سخاوت، فصاحت، شجاعت و محبت در قلوب مؤمنین را و ما را بر دیگران برتری داد به اینکه پیامبر بزرگ اسلام، صدیق، جعفر طیار، شیر خدا و شیر رسول خدا (ص)، و امام حسن و حسین (ع) دو فرزند بزرگوار رسول اکرم (ص) را از ما قرار داد. (با این معرفی کوتاه) هر کس مرا شناخت که شناخت، و برای آنان که مرا نشناختند با معرفی پدران و خاندانم خود را به آنان می‌شناسانم. ای مردم! من فرزند مکه و منایم. من فرزند زمزم و صفایم. من فرزند کسی هستم که حجر الاسود را با ردای خود حمل و در جای خود نصب فرمود. من فرزند بهترین طواف و سعی کنندگانم. من فرزند بهترین حج گزاران و تلبیه گویان هستم. من فرزند آنم که بر براق سوار شد. من فرزند پیامبری هستم که در یک شب از مسجد الحرام به مسجد الاقصی سیر کرد. من فرزند آنم که جبرئیل او را به سدر المنتهی برد و به مقام قرب الهی و نزدیکترین جایگاه مقام باری تعالی رسید...».

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس افزود: مقاطع مختلفی در تاریخ اسلام وجود دارد که از جمله مهمترین آنها نهضت عاشورایی امام حسین (ع) و دوران تولید علم و جامعه دانشگاهی امام باقر (ع) و امام صادق (ع) بود که در نتیجه اقدامات امام سجاد (ع) در فرصت مناسبت ظهور و بروز یافت. آنچه که اهمیت دارد مبارزه و جنگ نرم امام سجاد (ع) در قالب تولید بنیان‌های علمی و عملی، ساختارسازی، موعظه و دعا در قالب کتاب صحیفه کامله سجادیه و رساله حقوق بود که توانست جامعه را بیدار و برای آینده پیش رو آماده کند.

وی با بیان اینکه دعاهای صحیفه سجادیه عمیق و جامعه ساز هستند، تصریح کرد: آن حضرت در حوزه تمدن به سه مولفه خودسازی، جامعه پردازی و سپس تمدن اشاره می‌فرماید. همچنین در فرازهای مختلف از ادعیه‌ای که در صحیفه آمده است مسایل مختلف در زندگی بیان شده که جای بحث و بررسی دارد.

انتهای پیام