اما و اگرهای اجرای طرح «تجهیزیار» در نظام سلامت
جلیل سعیدلو رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در گفتوگو با خبرنگار فارس، در خصوص ضرورت اجرای طرح تجهیزیار گفت: طرح «دارویار» علیرغم تمام مشکلاتی که داشت یک انتخاب نبود بلکه یک ضرورت بود. به نظر میرسد که در بحث تجهیزات پزشکی هم اجرایی کردن طرح «تجهیزیار» یک ضرورت است که باید با رفع مشکلاتی که در دارو بود این طرح هم اجرایی شود.
وی در خصوص چگونگی اجرای طرح تجهیزیار بیان کرد: در این راستا باید تمام کسانی که در تأمین نقدینگی طرح تجهیزیار مسؤولیت دارند، مسؤولیتپذیر باشند، منابع به اندازه کافی پیش بینی شود، تسهیلات ارزان قیمت در اختیار شرکتهای تولیدکننده قرار گیرد و... تا طرح تجهیزیار هم بدون مشکلات دارو اجرا شود.
وی در ادامه افزود: به روز کردن قیمت محصولات و خارج شدن از حالت انقباضی به نفع تولیدکننده خواهد بود. همچنین با اجرای این طرح و ایفای نقش درست بیمهها، مردم هم پول بیشتری پرداخت نخواهند کرد.
سعیدلو در خصوص حمایت شرکتهای بیمه از این طرح توضیح داد: به طور کلی در تأمین دارو و تجهیزات همیشه با تأخیر پرداخت از طرف بیمهها مواجه بودهایم و این تأخیر پرداخت همیشه به کسانی که در حوزههای دارویی و تجهیزات پزشکی مشغول هستند، لطمه زده است. این یکی از بزرگترین مشکلهای تولیدکنندگان است.
سعیدلو در خصوص مشکلات بیمهها بیان کرد: قاعدتاً بیمهها مشکلاتی دارند که نباید این مشکلات به تولید سرایت کند. اگر تولید به هرشکل از چرخه باقی بماند و انجام نشود، هزینهها چند برابر خواهد شد. زیرا بیماریها معطل ما نخواهند ماند و به شکل طبیعی به وجود میآیند و درمان آنها نیاز به وسایل و تجهیزات دارد. منطقی است که با تولید ارزان کیفی از مراکز درمانی پشتیبانی کنیم؛ که این مسئله به دقت بیشتر در تأمین منابع احتیاج دارد.
پتانسیل ایران در صادرات تجهیزات پزشکی
سعیدلو در خصوص صادرات و واردات تجهیزات پزشکی گفت: ایران برای اینکه بتواند یک صادر کننده تجهیزات پزشکی در منطقه باشد، پتانسیل زیادی دارد. در حال حاضر هم در این صنعت، شرکتهای قدری داریم که صادرکننده تجهیزات پزشکی به کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی هستند. اما اگر مشکلات و موانعی در سر راه تولید هست برداشته شود قاعدتا میتوانیم از ظرفیت کامل تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی استفاده کنیم.
بودجه به موقع پرداخت نمیشود
رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی درباره میزان ارز تخصیص یافته به تجهیزات پزشکی بیان کرد: هرساله در قانون بودجه، به صنعت تجهیزات پزشکی ارز تخصیص پیدا می کند اما اندازه آن کافی نیست و به موقع هم پرداخت نمیشود.
پایان پیام /