امسال 130 طرح زیرساختی حمل و نقل کشور تکمیل میشود
سنندج - ایرنا - معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی گفت: این وزارتخانه در نظر دارد با استفاده از منابع در اختیار خود امسال (سال جهش تولید) 130 طرح اولویت دار نیمه تمام را در مناطق مختلف کشور تکمیل کند.
امیر محمود غفاری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح راه آهن سنندج - همدان به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: این طرحهای در حوزههای مختلف آزادراهی و بزرگراهی، فرودگاهی، راهآهن و ابینههای دولتی است.
وی اضافه کرد: طرح راه آهن سنندج - همدان و جاده جدید تیژتیژ گاران (سنندج - مریوان) از جمله این طرحهای اولویت دار است که طرح احداث جاده جز پنج طرح طلایی بوده که تامین اعتبارات آنها دارای اولویتی بیشتر از سایر 125 طرح است.
50 طرح بزرگراهی قابل واگذاری به بخش خصوصی شناسایی شده است
معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی کردستان با اشاره به اینکه برخی طرحهای زیرساختی را می توان به روش BOT به بخش خصوصی واگذار کرد، افزود: هم اکنون 50 طرح شامل بزرگراهها، کمربندیها، راههای اصلی و خطوط ریلی در این خصوص شناسایی شده است.
غفاری یادآور شد: این طرح ها بر اساس تبصره 19 بند 6 قانون بودجه 1399 قابل اجراست که تاکنون پنج طرح شامل پروژههای کمربندی جنوبی پاکدشت، کمربندی شرقی پاکدشت، کمربندی سنندج، کمربندی زاهدان و کمربندی دماوند به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی تاکید کرد: واگذاری پنج طرح بزرگراهی دیگر کشور به بخش خصوصی نیز تصویب شده و انتظار میرود مجلس نیز قانون معافیت مالیاتی سرمایه گذاری بخش خصوصی در این طرحها را مصوب کند.
طرح راه آهن سنندج - همدان به طول 151 کیلومتر در دست احداث بوده که در ابتدای سال جاری از 34 درصد پیشرفت برخوردار بود که طی 6 ماه علمیات فشرده به 48 درصد پیشرفت رسیده است.
همچنین پیشرفت فیزیکی زیرسازی کل پروژه نیز در ابتدای سال از 65 درصد پیشرفت برخوردار بود که هم اکنون این میزان به 78 درصد رسیده است.
این طرح در قالب سه قطعه به پیمانکار واگذار شده است و پیشرفت فیزیکی زیرسازی قطعه اول از ابتدای سال از 71 به 81، قطعه دوم از 42 به 63 درصد رسیده و قطعه سوم نیز بیشتر به اتمام رسیده بود.
راه آهن همدان - سنندج در قالب طرح تهران - همدان - سنندج به طول 420 کیلومتر بود که قسمت مربوط به کردستان پس از اتصال همدان به شبکه ریلی کشور شدت گرفت و از سال 96 تاکنون 900 میلیارد تومان به آن تخصیص یافته است.
قسمت سنندج - همدان این طرح از سال 82 تعریف شد و طول آن 151 کیلومتر بوده که 60 کیلومتر آن در استان همدان و مابقی در کردستان است.
از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون در قانون بودجه سال 96 و 97 بخشی از اعتبارات این طرح تامین شد اما از سال 98 عملیات اجرایی آن فعال تر شد و در 2 سال گذشته 740 میلیارد تومان برای آن اعتبار مصوب شد.
این خط آهن شامل هفت ایستگاه، 20 دهنه پل، 29 تقاطع تعریف شده با 640 متر طول بوده و در سه قطعه به پیمانکار واگذار شده است.
قطعه اول این طرح 65 کیلومتر طول، قطعه دوم 56 کیلومتر و قطعه سوم نیز 30 کیلومتر طول دار.
به گفته مسوولان استان کردستان 350 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته به پروژه راهآهن در 2 سال شامل 249 میلیارد تومان نقدی و 100 میلیارد تومان از استاد خزانه است و مشکلی از لحاظ اعتبارات نقدی ندارد.
طول مسیر راه آهن تهران - همدان 268 کیلومتر است که نوروز 96 به بهرهبرداری رسید و اما ادامه مسیر (همدان - سنندج) 150 کیلومتر است که عملیات زیرسازی قطعه یک و دو آن در حال اجراست اما عملیات زیرسازی قطعه سه به اتمام رسیده و در حال اجرای عملیات روسازی است.
*س_برچسبها_س*