امسال 15 درصد کل اشتغال ایجادی از محل مشاغل خانگی خواهد بود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمود کریمی بیرانوند، امروز در حاشیه نشست مشترک وزیران کار ایران و قطر در جمع خبرنگاران، در مورد اینکه چه تعداد از نیروی کار ایرانی در قطر حضور دارند؟ اظهار داشت: با توجه به اینکه دولتهای قبلی مسئله اعزام نیروی کار به قطر را رها کرده بودند، آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، ولی برآوردهای ایران و قطر نشان میدهد حدود 30 هزار نیروی کار ایرانی در قطر حضور دارند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش طرف قطری در 6 ماه گذشته 5 هزار نیروی کار ایرانی درخواست اعزام به قطر داشتهاند که از این تعداد فقط 500 نفر به مرحله عمل و اعزام رسیده و 4500 نفر هنوز باقی ماندهاند و ما میخواهیم این مسئله را ساماندهی کنیم.
معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه چگونه مراقبت کنیم در بحث اعزام کار، نیروهای نخبه و متخصص از کشور خارج نشوند؟ گفت: ما بر مبنای اولویت تامین نیاز کشور اعزام نیرو انجام میدهیم و ابتدا نیروهای متخصص که موردنیاز است در داخل استفاده میکنیم و نیروهای مازاد را اعزام میکنیم، البته در گذشته برخی مراجع غیررسمی در دانشگاهها به خروج نیروی نخبه و متخصص کمک کرده بودند، اما میخواهیم این مسئله را ساماندهی کنیم.
کریمی بیرانوند همچنین در مورد اینکه چه تعداد نیروی قطری در ایران وجود دارند؟ گفت: آنها خودشان نیاز به نیروی کار دارند و نیروی مازاد برای اعزام ندارند.
* پارسال از محل منابع اشتغال خانگی 103 هزار فرصت شغلی جدید در کشور ایجاد شد
وی در مورد تکلیف تبصره 18 قانون بودجه سال جاری و حسابهای پیشرفت و عدالت استانی گفت: امسال وظیفه اجرایی تبصره 18 برعهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است و آنها باید دستورالعمل اجرایی آن را تهیه کنند که این دستورالعمل نهایی شده و بر اساس آنچه گفتهاند حسابهای پیشرفت و عدالت در استان ها هم تشکیل شده است، اما هنوز این مسئله وارد مرحله اجرایی نشده، امیدواریم به زودی حل شود و منابع مورد نیاز به حساب پیشرفت و عدالت استانی واریز شود.
معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد تسهیلات تبصره 16 از سال گذشته گفت: سال گذشته در قالب بند الف تبصره 18 مبالغی به صورت نقدی واریز شد، اما برای ایجاد اشتغال عملیاتی نشد، اما امسال بر اساس مصوبه شورای عالی اشتغال در مورد جزء 2 بند ب تبصره 16 مقرر شد تسهیلات این بند تا آخر تیرماه 1402 قابل پرداخت باشد.
کریمی بیرانوند در مورد مشاغل خانگی هم گفت: منابع برای ایجاد مشاغل خانگی امسال نسبت به سال قبل 33 درصد افزایش مییابد، سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان منابع در مشاغل خانگی جذب شد. امسال طبق برنامه قرار است 4 هزار میلیارد تومان منابع جذب شود که اگر این منابع تا مهرماه امسال جذب شود، بانک مرکزی قول داده است، منابع جدیدی برای مشاغل خانگی اختصاص دهد.
وی افزود: سال گذشته از محل منابع اشتغال خانگی 103 هزار فرصت شغلی جدید در کشور ایجاد شد که معادل 10 درصد از کل اشتغال ایجادشده در کشور بود و برای سال 1402 هدف گذاری شده است که 15 درصد از کل اشتغال ایجادشده در کشور از محل طرح مشاغل خانگی ایجاد شود.
به گزارش فارس، با توجه به نیاز کشور به ایجاد اشتغال، دولت در قالب دو تبصره 16 و 18 قانون بودجه، منابعی تکلیفی در نظر گرفته شده است توسط بانکهای عامل به طرحهای اشتغال خانگی، طرحهای اشتغالزایی در روستاها، مناطق عشایری و همچنین اشتغال مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی، اختصاص پیدا میکند تا به این وسیله فرصتهای اشتغال به صورت عادلانه بین اقشار مختلف جامعه و مناصب مختلف کشور ایجاد شود.
در این زمینه به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، قرار است 15 درصد از کل اشتغال ایجادی در کشور به بحث مشاغل خانگی اختصاص یابد.
آخرین خبرها از حساب پیشرفت و عدالت نیز حاکی است که حساب ملی پیشرفت و عدالت و حسابهای استانی تشکیل شده، اما هنوز منابعی به این حسابها واریز نشده است.
قرار است منابعی که از قانون بودجه امسال و همچنین تسهیلات تکلیفی وارد این حسابها میشود، صرف پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی در استانها شود تا به این وسیله هم پروژههای اولویتدار و هم پروژههای نیمهتمام استانی با درصد پیشرفت بالا به بهرهبرداری برسد و علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی به توسعه اشتغال در استانها کمک شود.
پایان پیام /