امضا قرارداد توسعه و بهرهبرداری از میدان نفتی سهراب
به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفت، پیش از ظهر امروز (یکشنبه 17 بهمن ماه) مراسم امضا و تنفیذ قرارداد توسعه و بهرهبرداری از میدان مشترک نفتی سهراب با ارزشی معادل 800 میلیون دلار، با حضور حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ، جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و جمعی از فعالان اقتصادی انجام شد.
براساس این قرارداد شرکت ملی نفت ایران، تامین مالی، توسعه و بهره برداری از میدان مشترک نفتی سهراب را در قالب قراردادهای نسل جدید نفتی (IPC) به شرکت انرژی دانا واگذار کرد. این قرارداد با هدف تولید تجمعی بالغ بر 160 میلیون بشکه نفت خام از میدان مشترک نفتی سهراب، میان دو شرکت تنفیذ شده است.
پیشبینی میشود با تکمیل فاز توسعه این طرح، تولید از این میدان به میزان 30 هزار بشکه در روز برسد. لازم به ذکر است تولید تجمعی در دوره 20 ساله قرارداد بالغ بر 160 میلیون بشکه برآورد میشود که با در نظر گرفتن قیمت نفتخام معادل 50 دلار در هر بشکه، ارزش نفتخام اضافی قابل استحصال در طول دوره قرارداد (بدون احتساب ارزش گاز همراه تولیدی)، بالغ بر 8 میلیارد دلار تخمین زده میشود.
طرح توسعه میدان نفتی سهراب، مشتمل بر برنامه تخلیه طبیعی و حفاری 20 حلقه چاه جدید، تجهیز 14 چاه به پمپ درون چاهی، یک ایستگاه تقویت فشار با پمپهای سه فازی، خط لوله انتقال نفت خام و احداث واحد تفکیکگر و اندازهگیری در مجاورت واحد بهرهبرداری غرب کارون خواهد بود؛ این در حالی است که وجود پیچیدگیها و محدودیتهای زیست محیطی و امنیتی در میدان نفتی سهراب، توسعه این میدان را با دشواریهایی مواجه کرده است.
طرح کلی جانمایی و توسعه میدان مشترک نفتی سهراب با حفظ ملاحظاتی در جهت کاهش حداکثری مداخله در فضای محافظت شده هورالعظیم و حفظ شرایط طبیعی منطقه انجام میشود. با اجرای کامل این طرح، همچنین ضمن افزایش ظرفیت تولید نفت خام کشور و حفظ سرمایه ملی در میادین مشترک، حمایت موثری از تولید داخلی انجام خواهد شد که این موضوع نقش چشمگیری در توانمندسازی روزافزون شرکتهای داخلی و بهرهمندی بیشتر از توان متخصصان و سرمایه انسانی ایرانی و بومی داشته و زمینههای اشتغال گسترده ای را در استان خوزستان ایجاد خواهد کرد.
براساس این گزارش، تنفیذ قرارداد توسعه و بهرهبرداری میدان مشترک نفتی سهراب در راستای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری و همچنین برنامههای ششم توسعه و با تاکید جواد اوجی وزیر نفت و محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در چارچوب تولید حداکثری و تسریع در توسعه میادین مشترک با کشورهای همسایه صورت گرفته است.
تنفیذ این قرارداد همچنین به منظور مقابله با اثرات منفی نوسان درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز و در راستای توجه به راهبردهایی همچون انتخاب مشتریان، ایجاد تنوع در روش های فروش و افزایش صادرات گاز و افزایش مشارکت بخش خصوصی در فروش نفت وگاز صورت گرفته است.
بنابراین گزارش، میدان مشترک نفتی سهراب واقع در شمال غربی شهر اهواز در استان خوزستان و در امتداد مرز ایران و عراق است. این میدان نفتی مشترک با میدان نفتی هویزه در کشور عراق است که از چندی پیش فعالیتهای توسعه در طرف عراقی میدان آغاز شده است.
این میدان همچنین یکی از بخشهای حائز اهمیت در زمینه میادین مشترک حوزه غرب کارون است که از جوانترین میادین نفتی ایران به شمار رفته و نفت درجای آن در حدود 70 میلیارد بشکه تخمین زده می شود.
انتهای پیام /