پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

امواج توسعه دانش در فرکانس دانایی همدان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امواج توسعه دانش در فرکانس دانایی همدان

همدان - ایرنا - توسعه همدان در عرصه دانشگاه و رشته گرایش، اعضای هیات علمی، شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور و تاسیس دانشگاه بین المللی دی هشت اصوات و امواجی دلنشین از دیار همه دانایان است که برای پایداری در این فرکانس دانایی می‌کوشند.

به گزارش ایرنا؛ بعد از گردشگری، صنعت و کشاورزی حالا نوبت موج دانش است که در فرکانس تعالی و ترقی همدان به گوش می‌رسد.

امواج توسعه علمی این خطه به گواه آمار و مستندات موجود کاملا محسوس است، همدان از سال 1392 تا امروز در زمینه تعداد دانشگاه و رشته گرایش، اعضاء هیات علمی، شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور و همچنین فروش داخلی و خارجی محصولات فناور رشد چشمگیری دارد.

به طوری که این پیشرفت‌ها جزو 100 شاخص توسعه استان همدان در کارنامه دولت تدبیر و امید نقش بسته و این روزها با افتخار در سرتیتر گفتمان مسئولان این دیار در مجالس و محافل گوناگون می نشیند.

کامروایی فناورانه

در گفت وگو با برخی مسئولان استان همدان بخشی از این شاخص‌ها را مرور می‌کنیم و از شنیدن آن حض و بهره می‌بریم.

شمار شرکتهای دانش‌بنیان طبق اطلاعات رئیس پارک علم و فناوری استان همدان از رقم صفر در سال 92 حالا به عدد 45 رسیده و واحدهای فناور نیز از 68 به 273 صعود کرده اندشیرینتر از افزایش کمی این مراکز، رشد کیفی محصولات آنها و توفیق در مراودات تجاری خارجی استدر این بین شرح حال شرکت‌های دانش بنیان و فناور شنیدنی تر است زیرا توانسته‌اند 2 هزار و 832 نفر از جوانان دانش آموخته این دیار را از بیکاری برهانند و گرد سفره پربرکت روزی حلال جمع کنند.

شمار شرکت‌های دانش‌بنیان طبق اطلاعات رئیس پارک علم و فناوری استان همدان از رقم صفر در سال 92 حالا به 45 رسیده و واحدهای فناور نیز از 68 به 273 صعود کرده اند.

شیرین‌تر از افزایش کمی این مراکز، رشد کیفی محصولات آنها و توفیق در مراودات تجاری خارجی است به گونه ای که «محمدحسن مرادی» می گوید: شرکت های دانش بنیان در سالی که گذشت 351 میلیارد تومان درآمد ریالی و 866 هزار دلار ارزآوری داشتند به این ارقام باید 109 میلیارد تومان فروش داخلی و 910 هزار دلار فروش خارجی محصولات واحدهای فناور را هم بیفزائیم.

از کامروایی فناورانه که بگذریم نوبت به رشد مراکز علمی و دانشگاهی این دیار می رسد که استاندار همدان اطلاعات جامعی از آنها دارد و واژه «بی‌بدیل» را برایش می پسندد.

پیروزی در پرورش استاد و شاگرد

67 هزار دانشجو به گفته استاندار همدان در دانشگاه های استان دانش اندوزی می کنند و 14 هزار نفر از آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند که حکایت از منابع سرشار علمی در این منطقه دارد.

بر اساس اعلام «سیدسعید شاهرخی»، سال 92 تعداد دانشگاه های استان 45 واحد بود که امروز به 52 مرکز رسیده و به موازات همین رشد اعضای هیات علمی از 980 به یک هزار و 850 نفر افزایش یافته است که هشت نفر آنها در لیست یک درصد دانشمندان پراستناد جهان می درخشند.

به باور استاندار همدان، این موفقیت های چشمگیر ریشه در خاک عالم پرور همدان دارد که دانشمندان و فرهیختگانی همچون بوعلی سینا، باباطاهر، میرسیدعلی همدانی و آیت الله بهاری را در خود پرورانده است.

در این میان از تدوین «سند راهبردی علم و فناوری» نمی توان چشم پوشید زیرا مطالعات گسترده ای درباره ظرفیت بخش های تولید، صنعت، خدمات، مشاغل خانگی، خوداشتغالی، فناوری برتر، بهداشت و درمان و زیست بوم با رویکرد علم و فناوری را در خود جای داده و به پشتوانه مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان پیش می‌روددر این میان از تدوین «سند راهبردی علم و فناوری» نمی توان چشم پوشی کرد، زیرا مطالعات گسترده ای درباره ظرفیت بخش های تولید، صنعت، خدمات، مشاغل خانگی، خوداشتغالی، فناوری برتر، بهداشت و درمان و زیست بوم با رویکرد علم و فناوری را در خود جای داده و به پشتوانه مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان پیش می‌رود.

رییس دانشگاه بوعلی سینا بیشتر از چند و چون این سند ارزشمند آگاه است و برایمان توضیح می دهد که تیمی به سرپرستی دکتر «روح الله سهرابی» از اساتید مجرب رشته مدیریت در دانشگاه، مطالعه و تدوین این سند را برعهده داشت که با مشارکت استانداری و حمایت سازمان برنامه‌ریزی و بودجه تدوین و نهایی شد.

به گفته «یعقوب محمدی فر» هم اینک سندی مشتمل بر آمار و اطلاعات جزئی با تاکید بر روی زیست بوم نوآوری منطقه ای استان همدان در همه حوزه ها گردآوری و این اطلاعات در قالب کتاب ارائه شده است.

گفتنی است در این سند 80 راهبرد و برنامه عملیاتی برای توسعه و ترقی علمی کهن دیار همدان پیشنهاد شده که رئیس دانشگاه بوعلی سینا تاکید می‌کند از قلم نیفتد.

دانشگاه دی هشت، رویش موج دیپلماسی علمی

تاسیس دانشگاه «دی هشت» کامیابی دیگری از همدان در سالهای اخیر است، بیستم اکتبر 2017 میلادی بود که هشت عضو سازمان همکاری های اقتصادی برای ایجاد یک دانشگاه بین المللی هم پیمان شدند و از میان ایران، اندونزی، مالزی، پاکستان، بنگلادش، ترکیه، مصر و نیجریه، کشورمان به عنوان مقر اصلی این دانشگاه برگزیده شد و دانشگاه بوعلی سینا به عنوان «دانشگاه مادر» سرپرست دانشگاه دی هشت را پذیرفت تا زمانی که یارای ایستادن به روی پاهای خود را داشته باشد.

رئیس دانشگاه دی هشت تاسیس این مرکز علمی را از آن دست اتفاق های نادر دانست که به ندرت در تاریخ کشورمان رخ داده به باور این رویداد جهشی بزرگ در حوزه دیپلماسی علمی ایران ارزیابی میشود که از جنبه های اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی نیز برای کشورمان بسیار حائز اهمیت است. رئیس دانشگاه دی هشت تاسیس این مرکز علمی را از آن دست اتفاق های نادر دانست که به ندرت در تاریخ کشورمان رخ داده به باور این رویداد جهشی بزرگ در حوزه دیپلماسی علمی ایران ارزیابی می‌شود که از جنبه های اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی نیز برای کشورمان بسیار حائز اهمیت است.

«عباس افخمی» تاکید می‌کند تقویت همکاری های علمی و فناورانه میان دولت های عضو از طریق مبادلات بین دانشگاهی و دانشجویی رویای شیرین سازمان دی هشت است که تحقق آن را در به ثمر نشستن دانشگاه نوپا می بینند که از قبل آن می توان به همزیستی مسالمت آمیز میان مذاهب، صلح، سعادت و آزادی ملت ها نیز دست یافت.

مخلص کلام اینکه دانشگاه نوپای دی هشت در کنار افزایش ظرفیتهای علمی و توانمندی های این دیار در زمینه دانشهای نوین و فناور اصوات و امواجی است که برای مردمان این دیار خوشایند و دلنشین است مردمانی که همه دانا هستند و برای پایداری در این فرکانس دانایی می‌کوشند.

*س_برچسب‌ها_س*
امواج توسعه دانش در فرکانس دانایی همدان 2
امواج توسعه دانش در فرکانس دانایی همدان 3