چهارشنبه 26 دی 1403

امکان ثبت نام برخی پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال 1403 در دانشگاه‌ها فراهم شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
امکان ثبت نام برخی پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال 1403 در دانشگاه‌ها فراهم شد

سرپرست سازمان سنجش از امکان ثبت نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال 1403 که در زمان مقرر برای ثبت‌نام در دانشگاه اقدام نکرده و یا پس از ثبت نام انصراف داده‌اند در دانشگاه‌ها خبر داد.

سرپرست سازمان سنجش از امکان ثبت نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال 1403 که در زمان مقرر برای ثبت‌نام در دانشگاه اقدام نکرده و یا پس از ثبت نام انصراف داده‌اند در دانشگاه‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رضا محمدی با اشاره به شرایط و ضوابط پذیرش آزمون سراسری سال 1404 و مصاحبه امروز (26 دی ماه 1403) وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: با توجه به پایان مهلت ثبت نام در نوبت اول آزمون سراسری و درخواست برخی داوطلبان، با موافقت وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مقرر شد به پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال 1403 اعم از پذیرش با آزمون یا پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی که در زمان مقرر برای ثبت‌نام در دانشگاه اقدام نکرده و یا پس از ثبت نام انصراف داده و اکنون تقاضای ثبت نام در کدرشته محل قبولی را دارند مساعدت شده و از آنان به منظور تحصیل در کدرشته محل قبولی در اولین‌ترم تحصیلی ممکن ثبت نام به عمل آید.

سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه امکان این ثبت نام به روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده دانشجو اعلام شده است، افزود: با توجه به اطلاع‌رسانی کامل و به موقع، پذیرفته‌شدگان رشته‌های با آزمون دوره‌های آموزش رایگان، اعم از دوره‌های روزانه، محروم، بورسیه، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و همچنین پذیرفته‌شدگان چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی (در تمام دوره‌ها اعم از رایگان و غیر رایگان) در سال 1403، امکان شرکت در آزمون سراسری سال 1404 را ندارند.

وی درخصوص دلایل این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: ظرفیت پذیرش در دوره‌های رایگان و تمامی دوره‌های چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در دانشگاه‌های کشور محدود است و قبولی در این رشته‌ها و رها کردن آنها به دلیل پذیرش در رشته جدید به معنی خالی ماندن شمار قابل توجهی از ظرفیت آموزشی دوره‌های رایگان در هر سال است که باعث اختلال جدی در برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خواهد شد.

محمدی افزود: ضمن اینکه قبولی در یک رشته و اِشغال یک صندلی دانشگاهی برای مدتی و رها کردن بی‌نتیجه آن، به معنی سوزاندن فرصت‌ها و تضییع حقوق متقاضیان علاقه‌مندی است که می‌توانستند در این رشته‌ها با موفقیت پذیرش و فارغ‌التحصیل شوند. بنابراین، انصراف از رشته قبولی به‌ویژه رشته‌های رایگان، به دلیل خالی ماندن ظرفیت‌های آموزشی، هدر دادن منابع ملی است و این خلاف عدالت آموزشی است.

وی همچنین با اشاره به مشکلات آزمون سراسری سال گذشته خاطرنشان کرد: امکان ثبت‌نام مجدد پذیرفته‌شدگان آزمون سال 1402، در آزمون سال 1403، موجب اعتراض اکثریت شرکت‌کنندگان در این آزمون و در نهایت تمهیدات ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی علی‌رغم چالش‌های دانشگاه‌ها در تأمین منابع و امکانات برای پیش‌بینی سهمیه‌های اضافی و جلوگیری از تضییع حقوق شرکت‌کنندگان سال 1403 شد و مقرر شد با اطلاع رسانی به موقع از تکرار آن در سال‌های بعدی جلوگیری شود.