چهارشنبه 7 آذر 1403

امیرحاتمی: دشمنان در سوریه‌سازی ایران ناتوان هستند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
امیرحاتمی: دشمنان در سوریه‌سازی ایران ناتوان هستند

مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش گفت: دشمنان قصد دارند ما را همچون سوریه، لیبی، یمن، عراق و افغانستان درگیر جنگ کنند.

امیر سرتیپ «امیر حاتمی» مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش در همایش علم و فناوری در دفاع مقدس که صبح امروز (یکشنبه) در دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) برگزار شد، اظهار داشت: در جنگ مؤلفه‌های متعددی تأثیرگذار است که در بین همه آن‌ها دو مؤلفه‌ی «نیروی انسانی» و «فناوری و تجهیزات» بیش از بقیه اثر دارد.

امیر حاتمی افزود: برخی معتقدند که نیروی انسانی اصل است و برخی فناوری را اصل می‌دانند که هرکدام استدلال‌ها و اشارات تاریخی به جنگ‌ها دارند.

مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش عنوان کرد: در این رابطه به جنگ‌های اخیر در منطقه همچون جنگ‌های اول و دوم خلیج فارس نیز اشاره می‌کنند؛ اما ما در جمهوری اسلامی از زاویه دیگری به این موضوع نگاه می‌کنیم و همان‌طور که رهبری فرمودند به جنگ به‌عنوان گنجینه نظر داریم؛ بنابراین هر دو مؤلفه و همچنین تمامی مؤلفه‌ها مهم هستند. تمامی رسته‌ها در جنگ ایفای نقش کردند که لازم است میزان نقش هرکدام را بررسی کرد و در جنگ‌های احتمالی آینده، به آن توجه داشت.

وزیر سابق دفاع با اشاره به نقش و اهمیت علم و فناوری در دفاع مقدس، بیان کرد: استفاده از تجارب جنگ، کشور را بیمه می‌کند. جنگ همواره اتفاق می‌افتد؛ اگر تاریخ 500 سال گذشته ایران زمین را بررسی کنیم، خواهیم دید که بار‌ها ناخواسته درگیر جنگ‌های بسیاری شدیم. البته از وقوع چند جنگ هم جلوگیری شد.

وی عنوان کرد: اگر جنگ نمی‌خواهیم و می‌خواهیم امنیت کشورمان حفظ شود، باید آماده باشیم و قدرتمند شویم. آیا دشمنان نمی‌خواستند ما را همچون سوریه، لیبی، یمن، عراق و افغانستان درگیر جنگ کنند. اکنون هم می‌خواهند. اما چرا نشد؟ چون آماده و هوشیار بوده و هستیم. آن‌ها در تحمیل جنگ محاسبه می‌کنند، اگر به نفع‌شان نباشد، جنگی را آغاز نمی‌کنند.

امیر حاتمی گفت: باید از علم و فناوری به خوبی استفاده کنیم تا امنیت کشورمان را برقرار کنیم. ما در حوزه پدافند هوایی با فناوری وارد جنگ شدیم. اگر می‌خواهیم در جنگ‌های آینده موفق باشیم باید به فناوری و علم توجه داشته باشیم. ما در جنگ سامانه‌ها را تلفیق کردیم و ارتقا دادیم. بنابرین به علم توجه داشتیم.

وی در خصوص نقش ابعاد مختلف علم در دفاع مقدس اظهار داشت: در جنگ بیمارستان‌های صحرایی برپا و هزاران عمل جراحی انجام شد که این نشان دهنده حضور علم تجربی در جنگ است. همچنین بسیاری از رشته‌های علوم انسانی در جنگ نقش‌آفرینی کردند. مدیریت در نیرو‌های مسلح در دوران جنگ از سخت‌ترین کار‌ها بود. نقش علم مدیریت در دفاع مقدس مورد غفلت قرار گرفته است.

مشاور فرمانده کل قوا در امور ارتش افزود: نقش علم مدیریت در جنگ و دفاع مقدس باید به طور ویژه مورد بررسی قرار بگیرد. این موضوع در سه سطح تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی قابل تبیین است.

وی افزود: فرماندهان ارشد نقش مهم و راهبردی در جنگ داشتند. فرماندهان با تجهیزاتی که وارد جنگ شدیم، توانستند در عملیات والفجر هشت جنگنده‌های بسیاری ساقط کنند و شگفتی بیافرینند.

امیر حاتمی با اشاره به نقش شهید ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی در جنگ گفت: البته باید این نقش را در بین سایر فرماندهان و گسترده‌تر هم دید.

وی خاطرنشان کرد: 43 کشور در جنگ از صدام حمایت کردند. اما در این سو ما خودمان تنها بودیم. رهبری عالمانه و دلسوزانه امام موجب شد تا علی‌رغم تمامی فشار‌ها در جنگ و پس از آن کشور و نیرو‌های مسلح را بسازیم. امروز در پدافند هوایی در برد‌های کوتاه، متوسط و بلند شرایط بسیار خوبی داریم. این حاصل مدیریت راهبردی رهبر حکیم و با درایت انقلاب اسلامی است.

در حال تکمیل...

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی