سه‌شنبه 6 آذر 1403

انتخابات 2020؛ افزایش نگرانی از شکست در اردوگاه جمهوری‌خواهان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
انتخابات 2020؛ افزایش نگرانی از شکست در اردوگاه جمهوری‌خواهان

تهران - ایرنا - بیش از یک هفته پس از مثبت شدن آزمایش کووید_19 دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و تاثیر قابل توجهی که در روند مبارزات انتخاباتی او گذاشت، حالا رسانه‌های فرانسوی می‌گویند نگرانی‌ها از احتمال شکست در اردوگاه جمهوری‌خواهان افزایش یافته است.

کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روزهای گذشته با برگزاری نخستین مناظره بین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی این کشور و جو بایدن رقیب دموکرات او و همچنین ابتلای نامزد جمهوریخواهان به ویروس کرونا فراز و نشیب‌های زیادی داشته است؛ در یکی از آخرین تحولات کارزار جو بایدن با تاخیر یک هفته ای زمان دو مناظره باقی مانده مخالفت کرد. در مقابل دونالد ترامپ نیز برگزاری مناظره «مجازی» را رد کرده است. به این ترتیب به نظر می رسد دومین مناظره نامزدهای راهیابی به کاخ سفید روز 15 اکتبر (24 مهر) در شهر میامی در ایالت فلوریدا برگزار نخواهد شد. از سوی دیگر ابتلای دونالد ترامپ به ویروس کرونا و انتقال او به بیمارستان هفته گذشته کارزار انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده را تحت الشعاع قرار داد. هر چند رئیس جمهوری کنونی آمریکا از بیمارستان مرخص شده است و قصد دارد بار دیگر در گردهمایی های انتخاباتی حضور پیدا کند اما ابتلای او به بیماری «کووید 19» و حواشی آن از جمله حضور بدون ماسک دونالد ترامپ در بالکن کاخ سفید در روزهای گذشته در صدر اخبار ایالات متحده بود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «شان کانلی» پزشک کاخ سفید می‌گوید که رئیس جمهوری آمریکا در معرض خطر انتقال کووید_19 به دیگر افراد نبوده و بیماری او مسری نیست.

طبق گزارش شبکه تلویزیونی «ب. اف. ام» فرانسه، او بامداد یکشنبه اعلام کرد که طبق معیارهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده، «دونالد ترامپ» می‌تواند به صورت امن از قرنطینه خارج شود.

چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه با چند صد نفر از طرفداران خود در کاخ سفید گفت و گو کرد؛ او امیدوار است که در کمتر از چهار هفته مانده به انتخابات، مبارزات انتخاباتی را از سر بگیرد.

او به طرفداران خود که کلاه‌های قرمز با عنوان «آمریکا را دوباره سرافراز می‌کنیم» بر سر داشتند، گفت: «من خوبم.»

ترامپ که همانند بیشتر هواداران بدون ماسک‌اش که بر روی چمن‌های کاخ سفید در ضلع جنوبی محوطه کاخ جمع شده بودند، حتی ماسکی هم به دست نداشت، در خصوص ویروس کرونا که موارد چشمگیر ابتلا به بیماری کووید_19 و مرگ و میر ناشی از آن یکی از اصلی‌ترین عوامل در کاهش مقبولیت او در میان مردم آمریکا شد، این اطمینان را به هوادارانش داد که ویروس از بین می‌رود و حتی این که در حال از بین رفتن است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ خطاب به هوادارانش گفت: من می‌خواهم شما بدانید که مردم ما در حال شکست دادن این ویروس وحشتناک چینی است. ما روش‌های درمانی و دارویی قدرتمندی تولید می‌کنیم. بیماران را درمان و بهبود پیدا می‌کنیم و واکسن خیلی سریع خواهد آمد.

همچنین به گزارش روز یکشنبه روزنامه «لو پاریزین» فرانسه، این اظهارات در حالی مطرح شد که دو نشست انتخاباتی برای هفته آینده برنامه‌ریزی شده است. این علاوه بر سخنرانی روز دوشنبه در فلوریداست؛ یک نشست روز سه‌شنبه در پنسیلوانیا و دیگری در ایالت آیوواست که روز چهارشنبه برگزار خواهد شد. از این رو نامزد جمهوری‌خواه انتخابات آمریکا به طور فعال مبارزات انتخاباتی خود را از سر می‌گیرد.

روزنامه لو پاریزین فرانسه با اشاره به توئیت روز شنبه جو بایدن رقیب دمکرات ترامپ در انتخابات پیش رو مبنی بر فوت بیش از 213 هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا نوشت: معاون «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا که هم‌اینک بر اساس نظرسنجی‌ها، 10 امتیاز جلوتر است به مبارزات انتخاباتی خود با سرعت ادامه می‌دهد.

این روزنامه فرانسوی تصریح کرد: نگرانی‌ها در اردوگاه جمهوری خواهان بیش از پیش محسوس است. برخی از شخصیت‌های برجسته آشکارا از توسعه کارزار انتخاباتی نگران هستند. «تد کروز» سناتور جمهوری خواه هشدار داد: اگر مردم در روز انتخابات عصبانی باشند، ما کاخ سفید و هر دو مجلس را از دست خواهیم داد. این می تواند یک حمام خون باشد.

این سناتور جمهوری خواه آمریکا در مصاحبه ای با شبکه سی ان بی سی گفته که در صورت شکست جمهوری خواهان در انتخابات پیش رو، احتمال راه افتادن حمام خون در آمریکا وجود دارد.

رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز شنبه در شرایطی دنبال شد که ترامپ، دموکرات‌ها را به سوسیالیسم و چپ افراطی چسباند و طرف مقابل هم او را بالاترین خطر نامید.

اما در سوی دیگر، بایدن روز شنبه در اری، پایتخت پنسیلوانیا یکی از مناطق مهم رقابت انتخاباتی حضور یافت. این شهر در سال 2012 بلیط پیروزی اوباما - بایدن با 16 امتیاز بود اما در سال 2016 با 2 امتیاز ترامپ پیش افتاد.

از روز 30 سپتامبر (9 مهر) تا 6 اکتبر (15 مهر) شش نظرسنجی ملی از سوی موسسات افکارسنجی و رسانه های آمریکا انجام شده است. نتیجه همه این نظرسنجی ها از پیشتازی جو بایدن حکایت دارد اما درصد اختلاف او با دونالد ترامپ در این نظرسنجی ها متفاوت است. جو بایدن در نظرسنجی «سی ان ان» 16 درصد بیشتر از دونالد ترامپ محبوبیت دارد. 57 درصد رای دهندگان در این نظرسنجی متمایل به جو بایدن و 41 درصد متمایل به دونالد ترامپ بودند.

در مقابل در نظرسنجی موسسه «هریس» جو بایدن تنها هفت درصد بیشتر از دونالد ترامپ حمایت رای دهندگان احتمالی را کسب کرده است. نامزد دموکرات ها در این نظرسنجی با 47 درصد از دونالد ترامپ با 40 درصد پیش افتاده است.

در نظرسنجی مشترک شبکه «ان بی سی» و روزنامه «وال استریت ژورنال» پیشتازی جو بایدن 14 درصد است. او در این نظرسنجی 53 درصد محبوبیت دارد. این در حالی است که میزان محبوبیت نامزد جمهوریخواهان در این نظرسنجی مشترک تنها 39 درصد است.

نتیجه نظرسنجی موسسه «راسموسن» از پیشتازی 12 درصدی جو بایدن حکایت دارد. نامزد دموکرات ها در این نظرسنجی حمایت 52 درصد رای دهندگان احتمالی را کسب کرده و در مقابل دونالد ترامپ حمایت 40 درصد آنها را به دست آورده است.

در نظرسنجی موسسه «یوگاو» که با همکاری نشریه «اکونومیست» انجام شده است جو بایدن حمایت 51 درصد و دونالد ترامپ 42 درصد از رای دهندگان احتمالی را کسب کرده اند. به این ترتیب جو بایدن در این نظرسنجی 9 درصد از رقیب جمهوریخواه خود رای بیشتری دارد.

در نهایت در نظرسنجی شبکه «فاکس نیوز» نیز جو بایدن 10 درصد از دونالد ترامپ پیش افتاده است. نامزد دموکرات ها در این نظرسنجی 53 درصد محبوبیت دارد و رقیب جمهوریخواه او از حمایت 43 درصد از رای دهندگان احتمالی برخوردار است.

میانگین این 6 نظرسنجی نشان می دهد که 52 درصد رای دهندگان احتمالی از جو بایدن حمایت می کنند و 41 درصد آنها نیز رئیس جمهوری کنونی آمریکا را به رقیب دموکرات او ترجیح می دهند.

یورونیوز می‌نویسد: اما در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آرای عمومی و پیشتازی یکی از نامزدها در سطح ملی تعیین کننده نیست. در اغلب ایالت ها هر کدام از نامزدها که بیشترین رای را در آن ایالت به دست آورد آرای الکترال آن ایالت را نیز کسب می کند. به این ترتیب هر کدام از نامزدها که بتواند اکثریت آراء را در کالج الکترال (270 رای) به دست آورد پیروز انتخابات خواهد بود.

این امر به این معنا است که نتیجه نظرسنجی ها در ایالت های کلیدی یا همان ایالت هایی که رقابت بین دو نامزد فشرده است اهمیت زیادی خواهد داشت.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
انتخابات 2020؛ افزایش نگرانی از شکست در اردوگاه جمهوری‌خواهان 2
انتخابات 2020؛ افزایش نگرانی از شکست در اردوگاه جمهوری‌خواهان 3
انتخابات 2020؛ افزایش نگرانی از شکست در اردوگاه جمهوری‌خواهان 4