یک‌شنبه 15 مهر 1403

انتشار نسخه جوانی کهکشان راه شیری با کمک جیمزوب

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
انتشار نسخه جوانی کهکشان راه شیری با کمک جیمزوب

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از گجتنو، داده‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب نگاهی اجمالی به این که کهکشان ما در سال‌های شکل‌گیری چگونه بوده را امکان پذیر کرده است. این تلسکوپ، کهکشانی به نام اسپارکلر را مشاهده کرده که به جوانی کهکشان راه شیری شبیه است و جرم کمتر و تعداد انگشت شماری خوشه کروی دارد.

این تصویر برداشتی از کهکشان راه شیری ما را در دوران جوانی نشان می دهد. پنج کهکشان اقماری کوچک، با انواع و اندازه های مختلف، در حال جمع شدن در کهکشان راه شیری هستند.

کهکشان ما یکی از قدیمی‌ترین کهکشان‌های جهان است، زیرا حدود 13.8 میلیارد سال سن دارد. کهکشان راه شیری در طول عمر خود با شکل گیری ستارگان بیشتر رشد کرده تا اینکه جرم فعلی خود به حدود 1.5 تریلیون برابر جرم خورشید رسیده است. همچنین اکنون میزبان حدود 200 خوشه کروی است که خوشه های متراکم ستاره ای هستند.

در مقابل، کهکشان اسپارکلر تنها 3 درصد جرم کهکشان راه شیری و 24 خوشه کروی دارد. اما این کهکشان کوچک در حال رشد است، زیرا کهکشان های ماهواره ای و خوشه های کروی نزدیک را می بلعد و پیش بینی می شود که در نهایت به اندازه جرم کهکشان راه شیری رشد کند.

دانکن فوربس، نویسنده اصلی از دانشگاه سوینبرن استرالیا گفت:«ما از این فرصت منحصربه‌فرد برای مطالعه شکل‌گیری خوشه‌های کروی و کهکشان راه شیری در زمانی که کیهان تنها 1/3 سن کنونی خود را داشت، هیجان‌زده هستیم.»

کهکشان اسپارکلر بسیار دور است، بنابراین نور آن میلیاردها سال طول می کشد تا به ما برسد. محققان توانستند با استفاده از تکنیکی به نام عدسی گرانشی به آن نگاه بهتری داشته باشند؛ به این معنی که آن را مانند حدود 9 میلیارد سال پیش می بینند. این توانایی دیدن کهکشانی که تنها 4 میلیارد سال پس از انفجار بزرگ در حال رشد است می تواند به ما در درک شکل گیری خوشه های کروی کمک کند.

این تحقیق در Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کهکشان راه شیری جوانی کهکشان ره شیری تصویر تلسکوپ جیمزوب آخرین یافته جیمزوب این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
انتشار نسخه جوانی کهکشان راه شیری با کمک جیمزوب 2