دوشنبه 5 آذر 1403

انتقاد غریب آبادی از انگلیس بخاطر استفاده ابزاری از حقوق بشر

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
انتقاد غریب آبادی از انگلیس بخاطر استفاده ابزاری از حقوق بشر

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، با انتشار کلیپی از طفره رفتن وزیر خارجه انگلیس از پاسخ دادن به سئوالی در رابطه با وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی، در توییتر نوشت: «صدای مخالفت‌های بین المللی با استفاده...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، با انتشار کلیپی از طفره رفتن وزیر خارجه انگلیس از پاسخ دادن به سئوالی در رابطه با وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی، در توییتر نوشت: «صدای مخالفت‌های بین المللی با استفاده ابزاری انگلیس از حقوق بشر و نقض آن از سوی این کشور، هر روز بلندتر می‌شود. متاسفانه، بریتانیا این صدا‌ها را نشنیده می‌گیرد، چرا که تمام قد به دنبال توافق‌های تجاری پر سود با کسانی است که دستانشان به خون مردم بی گناه آلوده است.» در فیلم منتشر شده، لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس، می‌گوید: من کشور‌های حوزه خلیج (فارس) را شرکای بریتانیا می‌خوانم. در حال حاضر، درحال گفتگو برای انعقاد توافق تجاری با شورای همکاری خلیج فارس هستیم. آیا تمام کشور‌هایی که با آن‌ها کار می‌کنیم، با سیاست‌های بریتانیا صد در صد همخوانی دارند؟ خیر، اما شرکای مهمی برای بریتانیا هستند. یک مقام انگلیسی از تراس می‌پرسد: آیا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، عامل قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی است یا خیر؟ تراس پاسخ داد: چیزی که من می‌گویم، این است که عربستان سعودی شریک مهمی برای بریتانیاست.

مقام انگلیسی از وی می‌پرسد: در یک روز در عربستان سعودی 81 نفر اعدام می‌شوند. آیا فکر نمی‌کنید (عربستان) رژیمی خودکامه است؟ وی در پاسخ به این سئوال گفت: چیزی که من بر آن متمرکز شده‌ام، اطمینان یافتن از این موضوع است که ما با تهدید‌های مهم جهان مقابله کنیم. تهدید شماره یک که ما در حال مقابله با آن هستیم، تهدید ناشی از روسیه است و به منظور انجام چنین کاری، باید اطمینان حاصل کنیم منابع انرژی جایگزین در اختیار داریم. وی افزود: منطقه خلیج (فارس) یکی از منابع کلیدی انرژی است. ما در جهان کاملی زندگی نمی‌کنیم. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که باید در آن تصمیمات دشواری اتخاذ کنیم. فکر می‌کنم برقراری رابطه‌ای نزدیک با کشور‌های حاشیه خلیج (فارس)، کار درستی است. در ادامه، مقام انگلیسی با اشاره به سند تجاری بریتانیا با حوزه خلیج فارس که به تازگی از سوی وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شده، می‌گوید: در این سند آمده که دولت همچنان به پاسخگو کردن کسانی که حقوق بشر را نقض می‌کند، ادامه می‌دهد. بفرمایید در حال حاضر چگونه این رویکرد در قبال کشور‌های حوزه (خلیج) اجرا می‌شود؟ لیز تراس در پاسخ می‌گوید: این موضوعات به صورت مستمر در دیدار وزرا و مقامات با همتایان خود از کشور‌های حوزه خلیج (فارس) مطرح می‌شود. من نیز شخصا (این موضوعات را) مطرح کرده ام. مقام انگلیسی با اشاره به تناقضات سخنان تراس می‌گوید: سخنگوی وزارت خارجه گفته اند شما چنین نکرده اید. بگویید آخرین موضوع حقوق بشری که با رهبران کشور‌های این منطقه مطرح کرده اید، چه بوده است؟ تراس از پاسخ طفره می‌رود و می‌گوید در زمان دیگری به کمیته این موضوع را می‌گوید. مقام انگلیسی مصرانه می‌خواهد هر موضوع حقوق بشری را که ذکر شده، بیان کند. تراس می‌گوید: متاسفانه آخرین موارد را فراموش کرده ام، اما به شما اطمینان می‌دهم این موضوع بیان شده است. جزییات را مکتوب به شما می‌گویم.