انقلاب لجستیک به کمک هوش مصنوعی
نشست رسانهای شرکت تیپاکس به بهانه شصتمین سالگرد تأسیس این مجموعه با حضور دکتر مهرداد فاخر، مدیرعامل آن برگزار شد. در این برنامه ضمن اشاره به تاریخچه شکلگیری تیپاکس و فراز و نشیبهایی که در طول این سالها از سر گذرانده به نقش بسزای این شرکت در تأمین رفاه مردم و برآوردن خواستههای لجستیکی آنها اشاره شد.
مهرداد فاخر در ابتدای این نشست خبری گفت: «خوشحالم که بگویم امروز بعد از 60 سال خدمت رسانی به مردم، روندی از رشد و توسعه را همپای توسعه اجتماعی و اقتصادی جامعه طی کردهایم و توانستهایم در منطقه به یکی از مهمترین شرکتهای پست و لجستیک تبدیل شویم. علیرغم اینها تیپاکس در سال 1395 ضمن پایبندی به ارزشها و اصالتهای اولیه، نیاز به تغییر را به درستی درک و زیرساختهایش را از نو تعریف و بازسازی کرد. حرکت به سمت این تغییرات عملا از سال 96 آغاز شد و بعد از یک سال تقریبا از یک شرکت کاملا سنتی به یک سازمان نوآور بر پایه بسترهای نرمافزاری رسید.»
یکی از مهمترین نکات در بحث توسعه درون سازمانی، پیشرفت و ترقی بخشهای مختلف یک سازمان به صورت همزمان است. مهرداد فاخر در ادامه به اهمیت توسعه متوازن سیستمها در سازمانهای مختلف اشاره کرد و گفت: «اگر فقط یک بخش توسعه غیر ارگانیک داشته باشد، متوازن با سایر بخشها نخواهد بود و همین موجب نتیجهای معکوس در بازدهی سازمان خواهد شد. این موضوع در اکثر سازمانها مغفول مانده و در حال حاضر بسیاری از آنها که در مسیر توسعه گام برداشتهاند به دلیل عدم توازن در بخشهای مختلف، دچار مشکلات گوناگونی شدهاند. این یعنی ارکان مختلف این سازمانها با برنامه توسعه کلی سازمان، همسو نیستند که همین باعث کند یا متوقف شدن فعالیت آنها میشود.»
مدیر عامل تیپاکس در ادامه با اشاره به تجربه توسعه در تیپاکس افزود: «در طول سه سالی که تیپاکس درگیر توسعه بوده از آنجا که مسیر پیشرفت را از زیرساختهای اصلی خودش آغاز کرده، تا امروز دچار مشکل جدی نشده است. ما این زیرساختها را از سیستم مرتبسازی کالاها گرفته تا عملیات فروش توسعه دادیم و بعد از آن با توجه به دستاوردهایمان تلاش کردیم تا انقلابی در زمینه منابع انسانی سازمان ایجاد کنیم. طبیعتا این مسیر به سادگی هموار نشده و ما هم درگیر آزمون و خطاها و چالشهای زیادی بودهایم اما از آنجا که چشماندازمان برای توسعه مشخص و مبرهن بوده، توانستهایم کاملا یکدست عمل کنیم و با همین زیرساختها قدم در مسیر توسعه بازاریابی و برند گذاشتهایم.»
موضوع آینده پژوهی یکی از سرفصلهای مهم در سیستمهای روز دنیاست که بالتبع هر سازمان توسعهیافتهای در برنامه کاری آینده خود قرار میدهد. مهرداد فاخر نیز در نشست رسانهای شصتمین سال تأسیس تیپاکس به برنامههایی که این مجموعه به فراخور پیشرفت تکنولوژی در چشمانداز آتی خود در نظر گرفته، اشاره کرد: «در آینده نه چندان دور هوش مصنوعی و رباتیک تأثیر چشمگیری در صنعت لجستیک خواهد داشت و ماهیت حمل و نقل کالاها را تغییر میدهد. ما قصد داریم با اتوماسیون، استفاده از هوش مصنوعی و رباتهای هوشمندی که در حال حاضر در سراسر دنیا، مسیر پیشرفت را تغییر دادهاند، آینده تیپاکس را خودکار و دیجیتالی کنیم. شاید این دورنمایی بعید و دور از دسترس به نظر برسد اما نقطهای است که در صورت نیل به آن میتوانیم جریان لجستیکی کارآمدی را ایجاد کنیم. از طرف دیگر همانطور که میدانید سهم عمدهای از گازهای گلخانهای در دنیا توسط سیستمهای حمل و نقل ایجاد میشود، بنابراین با اتوماسیون و استفاده از همین هوش مصنوعی ما میتوانیم قدمی در مسیر بهبود وضعیت زمین برداریم.»
او ضمن اشاره به روند تغییرات سیستمهای لجستیکی و یافتههای جدید شرکتهای مختلف در سراسر دنیا گفت: «یکی از چشماندازهای ما در آینده شخصیسازی محصول با استفاده از زیرساختهای فناورانه و هوش مصنوعی، در تیپاکس است. با تحقق این هدف قادر خواهیم بود برای هر فرد سرویس مختص خودش را تعریف کنیم. آنچه به عنوان خدمت پستی امروزه در ایران در حال اجراست، عموما ارائه یک سرویس مشخص و بدون تغییر است درحالی که هر مشتری نیاز متفاوتی دارد و رفع آن نیازها خدمات ویژهای میطلبد.
در «شخصیسازی محصول» خدمات پستی، هدف ارائه سرویسهای کاملا اختصاصی متناسب با نیاز هر مشتری است. به طوری که هر شخصی با ورود به سامانه ارائه خدمات، بتواند با کنار هم قرار دادن چندین گزینه، یک خدمت پستی اختصاصی و متناسب با شرایط خود طراحی کند.»
2121
کد خبر 1401326