اولین واکنش ایران به اتفاقات اخیر سودان
سخنگوی وزارت امور خارجه بهاتفاقات اخیر سودان واکنش نشان داد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه امشب (جمعه) در خصوص تحولات اخیر سودان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران این تحولات را به دقت رصد میکند. روشن است که اتفاقات مشکوک روزهای اخیر در سودان، کمکی به روند انتقال دموکراتیک در این کشور نمیکند.
*س_* نشانههایی از دخالتهای موثر عوامل خارجی در تحولات سودان دیده شده_س*سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: حذف غیر دموکراتیک بخشی از نهاد حاکمیت، خواست مردم سودان را نادیده گرفته و اهدافی که مردم این کشور به دنبال آن هستند را تامین نخواهد کرد.
خطیبزاده افزود: نشانههایی از دخالتهای موثر عوامل خارجی در این تحولات دیده شده به طوری که جریانهای صهیونیستی خوشحالی خود را از این اقدامات کتمان نمیکنند.
*س_* دعوت به گفتوگوی جامع الاطراف سودانی - سودانی_س*سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر لزوم هوشیاری شورای حاکمیت سودان، همه طرفهای داخلی در این کشور را به گفتوگوی جامع الاطراف سودانی - سودانی دعوت میکند.
به گزارش فارس، سودان در تاریخ 11 آوریل 2019 (22 فروردین 1398) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق به دستور ارتش بود. این کشور از 21 آگوست 2019 (30 مرداد 1398) وارد مرحله انتقالی شد که قرار بود به مدت 53 ماه ادامه یابد و در اوایل سال 2024 انتخابات در این کشور برگزار شود؛ اما دوشنبه، رسانهها از کودتای نظامی در سودان و بازداشت نخستوزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.
ساعاتی بعد از انتشار خبرهای اولیه درباره کودتا در سودان، رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان با اعلام وضعیت فوقالعاده در این کشور از انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزیران سودان خبر داد و مدعی شد: «ما تأکید میکنیم که نیروهای مسلح به انتقال دموکراتیک تا واگذاری قدرت به یک دولت منتخب ادامه خواهند داد. آنچه که در کشور در جریان است، آینده سودان را تهدید میکند».
در واکنش به اظهارات رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی سودان اعلام کرد که این اظهارات موید وقوع یک کودتای نظامی در کشور است. بنا بر اعلام وزارت اطلاعرسانی سودان، عبدالله حمدوک پس از امتناع از صدور بیانیهای در حمایت از کودتای نظامی به مکانی ناشناس منتقل شده است. نیروهای نظامی سودان، حمدوک را تحت حصر خانگی قرار دادهاند و وی را وادار کردهاند تا یک بیانیه در حمایت از آنها صادر کند.
گفتنی است پس از کودتای ارتش سودان و زندانی شدن نخستوزیر این کشور، شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا رسما اعلام کرد که عضویت سودان در این اتحادیه به حال تعلیق درآمده است.
همچنین بخوانید