شنبه 3 آذر 1403

اگر آزمایش سریع مبتلایان به کرونا مثبت بود تا 10 روز در قرنطینه بمانند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اگر آزمایش سریع مبتلایان به کرونا مثبت بود تا 10 روز در قرنطینه بمانند

تهران - ایرنا - محققان توصیه می کنند مبتلایان به کرونا در فاصله زمانی میان روزهای پنجم تا دهم ابتلا، آزمایش سریع کووید19 انجام دهند و اگر نتیجه این آزمایش مثبت بود، آنها تا 10 روز در قرنطینه بمانند.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، این روزها برای بسیاری از مبتلایان به کووید19 این سوال مطرح است که روز ششم کرونا است و با نتیجه آزمایش های سریع کرونا مثبت چه کاری باید انجام داد؟

اگر نتیجه آزمایش سریع آنتی ژن یک فرد پس از پنج روز قرنطینه به دلیل ابتلا به کووید19 مثبت شود، چه معنایی دارد؟ به گفته کارشناسان به احتمال زیاد آن فرد هنوز هم بار ویروسی آنقدر بالایی دارد که دیگران را آلوده می کند.

محققان توصیه می کنند فرد مبتلا به کرونا در فاصله زمانی میان روزهای پنجم تا دهم ابتلا، آزمایش سریع آنتی ژن انجام دهد و اگر نتیجه این آزمایش مثبت بود تا 10 روز در قرنطینه بماند.

براساس گزارش پایگاه اینترنتی یاهو نیوز، متیو بینیکر مدیر ویروس شناسی بالینی در کلینیک مایو و رییس انجمن ویروس شناسی بالینی پان آمریکا گفت: هر زمان که نتیجه یکی از این آزمایش‌های سریع کرونا مثبت شود، به این معنی است که فرد هنوز دارای سطح بالایی از پروتئین ویروسی است و اکثر کارشناسان آن را به عنوان وجود سطح بالای ویروس در بینی فرد تعبیر می‌کنند.

دولت بایدن در حال خرید یک میلیارد آزمایش آنتی ژن سریع کووید برای ارسال به خانه مردم آمریکا است و هدف آن رفع نیاز به افزایش آزمایش کرونا و کاهش کمبود آزمایش ها در سراسر کشور است. این هجوم به سمت انجام آزمایش‌های کووید به دنبال دستورالعمل‌های اصلاح‌شده فدرال ایجاد که دوره قرنطینه را به پنج روز پس از شروع علائم یا آزمایش مثبت و به دنبال آن پنج روز ماسک زدن کوتاه کرد.

به اندازه زیادی مشخص شده است که آزمایش‌های پی سی آر، آزمایش‌های بسیار حساس واکنش زنجیره‌ای پلیمراز که مواد ژنتیکی ویروسی را شناسایی می‌کنند، می‌توانند ویروس «مرده» - ماده‌ای که قابلیت تکثیر ندارد - را شناسایی کنند و تا هفته‌ها پس از بهبودی، حتی زمانی که فرد مورد آزمایش دیگر عفونی نیست، نتیجه مثبت بدهد.

اما ویروس شناسان می گویند که بعید است این مورد برای آزمایش های سریع آنتی ژن - که پروتئین های خاصی را در ویروس شناسایی می کند و در مدت 30 دقیقه نتیجه می دهد، صادق باشد.

کلی وروبلوسکی مدیر برنامه های بیماری های عفونی انجمن آزمایشگاه های بهداشت عمومی آمریکا در این زمینه گفت: احتمال اینکه فردی خارج از محیط آزمایشگاهی نتیجه آزمایش سریع آنتی ژن کووید19 آن مثبت شود، فرد غیرعفونی باشد که مقدار زیادی ویروس مرده دفع می کند، بسیار اندک است.

وی افزود: طبق اعلام انجمن بیماری‌های عفونی آمریکا، «یک مزیت بزرگ» آزمایش‌های سریع آنتی‌ژن کووید19 این است که این آزمایش‌ها تا حدودی ابزاری برای شناسایی ویروس هستند. بنابراین، یک نتیجه مثبت به این معنی است که فرد دارای بار ویروسی بالایی است، به خصوص اگر علائم این بیماری نیز ظاهر شوند.

مدیر برنامه های بیماری های عفونی انجمن آزمایشگاه های بهداشت عمومی آمریکا ادامه داد: دلیل دوم این است که به مقدار قابل توجهی از مواد ویروسی نیاز است تا نتیجه یک آزمایش آنتی ژن مثبت شود که معمولاً نشان دهنده وجود سطوح بالایی از ویروس زنده است. سوم اینکه حتی اگر سطح بالایی از ویروس مرده در اطراف گلو و بینی فرد وجود داشته باشد، این مقادیر به تنهایی برای ایجاد یک نتیجه مثبت آزمایش کافی نیست - پروتئین های ویروسی بعد از نبرد با سیستم ایمنی بدن شکل خود را از دست می دهند که می تواند آنها را با آزمایش های آنتی ژن غیرقابل تشخیص کند.

یک مطالعه اولیه بر روی بازیکنان و کارمندان شرکت ان بی ای (NBA) نشان داد که در بین 70 نفری که به سویه اومیکرون آلوده شده بودند، حدود 40 درصد از افرادی که نتیجه آزمایش سریع کووید19 آنها تا روز پنجم قرنطینه مثبت بود، همچنان عفونی بودند.

محققان توصیه کردند که در فاصله زمانی میان روزهای 5 تا 10 ابتلا، آزمایش سریع آنتی ژن انجام دهید و اگر نتیجه این آزمایش مثبت بود تا 10 روز در قرنطینه بمانند.

جاسمین رید متخصص امور عمومی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، گفت: اگر علائم فرد مبتلا بهبود یافته باشد، بهترین روش استفاده از آزمایش سریع آنتی ژن در پایان دوره پنج روزه قرنطینه است و اگر نتیجه این آزمایش مثبت بود باید قرنطینه را تا روز دهم ادامه داد.

با این حال وروبلوسکی تاکید کرد که ساده ترین معیار مهم مسری بودن فرد، احساس وی است. اگر تب بالا و سرفه دارید به دیدن مردم نروید. بیایید آنقدر روی آزمایش و فناوری تأکید نکنیم که روش‌های اصلی کنترل عفونت را فراموش کنیم: اگر بیمار هستید، در خانه بمانید.

برچسب‌ها

پرونده خبری