دوشنبه 3 آذر 1404

اگر ترامپ دوباره رئیس جمهور شود، استعفا می‌دهم

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اگر ترامپ دوباره رئیس جمهور شود، استعفا می‌دهم

فائوچی و ترامپ سابقه جدال با یکدیگر بر سر مسائل حوزه سلامت عمومی را دارند.

«آنتونی فائوچی» در مصاحبه‌ای از واکنش "کمتر از حد مطلوب" دولت دونالد ترامپ به کووید -19 در دوران ریاست جمهوری‌اش انتقاد و اعتراف کرد که نمی‌خواهد در صورت انتخاب مجدد او به ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024، مجددا زیر نظر این رئیس‌جمهوری سابق آمریکا خدمت کند.

این کارشناس ارشد بیماری‌های عفونی آمریکا روز یکشنبه در گفت‌وگو با جیم آکوستا، مجری شبکه سی. ان. ان به این اشاره کرد که احتمالاً قبل از اینکه دوباره به عنوان مشاور این حوزه در دولت مجدد احتمالی دونالد ترامپ خدمت کند، استعفا خواهد داد.

آکوستا از فائوچی پرسید: اگر قرار باشد ترامپ به عنوان رئیس جمهور به کاخ سفید بازگردد و کووید هنوز یک تهدید باشد، یا یک وضعیت اضطراری دیگر در حوزه سلامت عمومی وجود داشته باشد، آیا به توانایی ترامپ برای مقابله با یک بیماری همه‌گیر از این نوع اطمینان خواهید داشت؟ آیا می‌خواهید در پست خود بمانید؟

فائوچی در اثنای خنده‌هایی عصبی پاسخ داد: خب، پاسخم به سوال دوم منفی است.

او ادامه داد: در قبال اولین سوال هم اگر به تاریخچه پاسخ‌ها در طول آن دولت نگاه کنید، فکر می‌کنم در بهترین حالت می‌توانید بگویید که این پاسخ مطلوب نبوده است.

او ادامه داد: و من فکر می‌کنم که تاریخ خودش گویا خواهد بود. من نیازی به اظهار نظر بیشتر در مورد آن ندارم، این مفید نیست.

بر اساس گزارش‌ها، این مشاور ارشد پزشکی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از سوی کاخ سفید متعلق به ترامپ به حاشیه رانده و به ندرت در نشست‌های خبری حاضر شد و از انجام مصاحبه با رسانه‌های خبری اصلی خودداری کرد.

او اغلب به انتشار پیام خود در مورد بیماری کووید از طریق مصاحبه‌ها با رسانه‌های خبری محلی و پادکست‌ها متوسل می‌شد. با این حال، ترامپ نارضایتی خود را از فائوچی آشکار و در یک مقطع او را "احمق" خطاب کرد و علناً اخراج او را بررسی می‌کرد.

فائوچی 82 ساله از سال 1984 مدیر انستیتوی ملی آلرژی‌ها و بیماری‌های عفونی آمریکا بوده است.

او در سال 2021 به عنوان مشاور ارشد پزشکی دولت بایدن منصوب شد. فائوچی دهه‌ها زمان صرف مشاوره به روسای جمهور آمریکا در حوزه شیوع بیماری‌ها کرده و در طول شیوع اپیدمی ایدز به یک چهره عمومی تبدیل شد.

رابطه نه چندان خوب بین رئیس جمهوری سابق آمریکا و فائوچی در ابتدای همه‌گیری آشکار شد، زیرا ترامپ به طور فزاینده‌ای در برابر واداشتن آمریکایی‌ها به پیروی از دستورالعمل‌های محدودیت‌آمیز توصیه شده توسط فائوچی در حوزه سلامت مقاومت نشان داد.

فائوچی در اظهار نظر درباره رابطه خود با ترامپ پس از تحلیف بایدن، در ژانویه 2021 خاطرنشان کرد که از نقض کردن صحبت‌های فرمانده کل قوای سابق آمریکا لذت نمی‌برد.