جمعه 9 آذر 1403

اگر مازوت نسوزانیم کشور به خاموشی فرو می رود / اهتمام لازم برای جلوگیری از مازوت سوزی وجود ندارد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اگر مازوت نسوزانیم کشور به خاموشی فرو می رود / اهتمام لازم برای جلوگیری از مازوت سوزی وجود ندارد

عضو کمیسیون انرژی مجلس مصرف روزانه 33 میلیون لیتر مازوت در نیروگاه‌های کشور را تائید و آن را اجباری برای جلوگیری از کمبود گاز و قطعی برق می‌داند.

فریدون عباسی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خبر منتشر شده مبنی بر مازوت سوزی در نیروگاه‌های کشور اظهار کرد که مازوت سوزی مسئله‌ای است که در سال‌های قبل هم با آن رو به رو بوده ایم. همچنین بیژن زنگنه وزیر سابق نفت معتقد بود که وزارت نیرو باید فیلترینگ گوگرد زدایی را اعمال کند و وزارت نیرو هم اقتدار لازم برای اعمال مدیریت بر روی نیروگاه‌ها را در اختیار نداشته و ندارد، زیرا خیلی از این نیروگاه‌ها واگذار شده و خصوصی هستند و به همین دلیل وزارت نیرو نقش تنظیم کنندگی لازم را در اختیار ندارد.

«نیروگاه‌ها روزانه 32 میلیون لیتر مازوت می‌سوزانند»؛ این خبری است که مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفته و ادامه داده که روزانه حدود 32 میلیون لیتر مازوت در نیروگاه‌های کشور مصرف می‌شود. سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در شرایط فعلی نیروگاه‌ها عمدتا 75 درصد از سوخت گاز و حدود 20 درصد از گازوئیل و نزدیک به 5 درصد از مازوت استفاده می‌کنند، گفت: البته در شرایطی که دما کاهش یابد، مجبور خواهیم شد تا میزان مصرف گاز را کاهش دهیم و از سوخت پشتیبان برای نیروگاه‌ها استفاده کنیم.

«گوگرد زدایی از مازوت زمان بر است» این جمله را عباسی می‌گوید و معتقد است که طراحی و نصب فیلتریزاسیون در نیروگاه‌ها زمان بر خواهد بود. این مسئله اقدام و تکلیفی بوده که از سال‌های پیش باید انجام می‌شد و 8 سال برای زنگنه کافی و حتی زیاد بود تا دستور العمل اصلاح تولید مازوت را بدهد تا گوگرد آن حذف شود.

با شروع فصل سرما و کمبود گاز در سال‌های اخیر اولین جایی که سهم گاز آن قطع می‌شود، نیروگاه‌های برق حرارتی است. ساختار سوخت اکثر نیروگاه‌ها به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که می‌تواند در صورت نبود گاز با سایر سوخت‌های مایع مانند گازوئیل و مازوت به فعالیت خود ادامه دهند.

*س_اهتمام لازم برای جلوگیری از مازوت سوزی وجود ندارد_س*

به گفته این نماینده مجلس یازدهم، اهتمام لازم برای جلوگیری از مازوت سوزی وجود ندارد و وزیر نیرو هم به این آلودگی ناشی از سوزاندن مازوت آگاه بوده و می‌دانسته که باید نیروگاه‌ها را مجبور کنند تا این مسائل را در دستور کارشان قرار دهند یا سیاست‌های تشویقی برای نیروگاه‌های خصوصی در نظر می‌گرفتند، برای نیروگاه‌های دولتی هم می‌توانستند این نظر را اعمال کنند و سازمان محیط زیست هم باید به جای کار‌های متفرقه به وزارت نیرو فیلترگذاری نیروگاه‌ها را ابلاغ می‌کرد.

عباسی راهکار برون رفت از این بحران را مردم و نه دولت می‌داند و می‌گوید: وقتی بحرانی بزرگ پیش می‌آید توسط دولت‌ها حل نمی‌شود، بلکه توسط مردم قابل رفع است، مردم باید مصرف خودشان را مدیریت کنند و مصرف گاز را در خانه‌ها پایین بیاورند، کم تر خانه‌ها را گرم کنند، در گاز صرفه جویی کنند و در نتیجه این امور گاز به نیروگاه‌ها می‌رسد و در نتیجه مجبور به مازوت سوزی نیستیم، امری که سخنگوی صنعت برق نیز بر آن صحه گذاشته و گفته 95 درصد تولید برق نیروگاه‌ها با سوخت گاز است. بعد از آن با درصدی کم تر از گازوئیل و مازوت استفاده می‌شود، درصورتی که مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش یابد، نیروگاه‌ها با محدودیت مواجه شده و به اجبار از سوخت پشتیبان استفاده می‌کنند.

*س_استفاده از سوخت مایع اثرات نامطلوبی بر کیفیت هوا دارد_س*

«مازوت باید سوزانده شود» این را عباسی می‌گوید و دلیل آن را اینگونه تشریح می‌کند که در حال حاضر اگر بخواهیم رشد صنعتی و اشتغال داشته باشیم به برق نیاز داریم، وقتی هم که گاز نداریم به نیروگاه‌ها بدهیم مجبوریم سوخت مایع مصرف کنیم و مثل خیلی از کشور‌های دیگر مازوت داریم و آن را می‌سوزانیم، ولی گوگرد مازوت باید پایین آورده شود و در نیروگاه‌ها فیلتر گذاشته شود.

عباسی گفت: چون دولت به این وظیفه خود عمل نکرده مردم باید وسط کار بیایند و مصرف خود را پایین بیاورند. این مسئله عزم ملی می‌خواهد تا دولت فرصت پیدا کند در دو سال آینده این مشکل را حل کند. در حال حاضر مجبور هستیم مازوت بسوزانیم و آلودگی آن را هم تحمل کنیم. برای جلوگیری از خاموشی در ادارات، صنایع و بیمارستان‌ها تا بیماران کرونایی و قلبی دچار مشکل نشوند نیاز به برق داریم. اگر مازوت نسوزانیم کشور به خاموشی فرو می‌رود.