اینبار هم آزمون خبرگان را از روحانی ساده بگیرند!/ آمارهای دروغین یک مامور سابق اطلاعاتی درباره مهاجرت
در خاطرات هاشمی آمده است که برای حسن روحانی پادرمیانی کرده تا آزمون خبرگان را از او آسان بگیرند!
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
***********
روزنامههای امروز دوشنبه 27 آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که شرکت روحانی در آزمون اجتهاد، بدرقه شهدای گمنام و حادثه بدرقه شهدای گمنام و حادثه تروریستی راسک، وضعیا کارخانههای خودرو و انتقال جنگ از غزه به دریای سرخ در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
کمتر از سه ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی مانده و هنوز بسیاری از تصمیمات در خفا گرفته میشود. احزاب و جریانها درون خود جلساتی برگزار میکنند و درباره تصمیم و نوع کنشگریشان در انتخابات پیش رو تصمیم میگیرند. هرچند گوشهای از این تصمیمات گاهی به بیرون درز میکند، ولی واقعیت امر همواره در دورههای پیشین این بوده که گروههای سیاسی سناریوهای متعددی برای نوع ورودشان به عرصه رقابتهای انتخاباتی دارند. این شرایط اما برای اصلاحطلبان ویژهتر است.
روزنامه آرمان امروز با تائید خبر مشرق برای بازگشت بهزاد نبوی به جبهه اصلاحات و فعالا کردن لینکهای انتخاباتی جناح چپ نوشته است:
بعد از کنارگیری بهزاد نبوی از جبهه اصلاحات بسیاری چهرهها به غیبت او اشاره داشتند و نبودن او در راس جبهه را بهنوعی آسیبشناسی میکردند ولی حالا سخنگوی این جبهه از بازگشت او با کمیته تعامل خبر میدهد. «جواد امام»، سخنگوی جبهه اصلاحات در گفتوگو با ایلنا، درباره تشکیل کمیته تعامل با حضور بهزاد نبوی در جبهه اصلاحات گفت: «این کمیته تعاملی برای همافزایی، رایزنی و فعالتر شدن اعضای جبهه اصلاحات تشکل شده است. آن چیزی که در این مورد ادعا شده کذب محض است، اینکه اشاره شده احزابی از جبهه اصلاحات جدا شدند اصلا صحت ندارد و این احزاب جزء اعضای جبهه اصلاحات هستند و نمایندگانشان هم به صورت فعالانه در جلسات شرکت میکنند.
امروز خبر رسیده که لیست روحانی هم برای مجلس خبرگان آماده شده است، با این وجود تردیدهای درباره بازگشت رئیسجمهور سابق در انتخابات وجود دارد، روزنامه آرمان ملی اما خواهان شرکت داوطلبانه «روحانی» در آزمون اجتهاد شده و مینویسد:
اکنون هم نگران حضور مجدد او در مجلس خبرگان هستند و هر روز به یک بهانه او را شایسته این حضور نمیدانند. برخی مخالفان ترس آن را دارند که روحانی تبدیل به هاشمی دوم در این مجلس شود، چرا که شباهتهای زیادی با او دارد!
در بخش دیگری از این گزارش ضعیف آمده است:
25 آذر مطلبی در سایت روحانی منتشر شد که پاسخ به ادعاها بود. رئیسجمهوری پیشین کشورمان، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی در گفتوگویی تفصیلی درباره سه دوره حضور در مجلس خبرگان رهبری، دلیل شرکت داوطلبانه خود در آزمون اجتهاد در انتخابات مجلس سوم خبرگان را شرح داده است؛ اینکه دو نفر از فقهای شورای نگهبان درباره صلاحیت علمی او تردیدهایی داشتند و روحانی با وجود کفایت مدارک ارسالی از تقریراتش در حوزه، داوطلب شد تا در آزمون اجتهاد که ممتحن آن آیتا... مؤمن، رقیبش در سمنان بود، شرکت کند.
البته ارتباط تیتر با متن در گزارش این روزنامه اصلاحطلب مشخص نیست، اما حالا که حسن روحانی پاپیش گذاشته و درباره آزمون خبرگان توضیح داده بیان مجدد خاطره هاشمی دراینباره نیز بد نباشد، هاشمی گفته است که سفارش کرده تا آزمون را ساده از حسن روحانی بگیرند! اینبار که خبری از هاشمی نیست آیا روحانی باز هم حاضر است آزمون داده و بعد برای انتخابات خبرگان حاضر شود؟
هاشمی در خاطره خود نوشته است: عصر دکتر [حسن] روحانی، [دبیر شورای عالی امنیت ملی] آمد. گزارشی از دیدهها و مذاکرات سفر به مالزی و ژاپن داد؛ تحتتاثیر پیشرفتهای آنهاست. برای شرکت در انتخابات [مجلس ششم] مشورت کرد. تاکید به شرکت کردم و نیز شرکت در انتخابات خبرگان، بهجای نماینده سمنان که مرحوم شده را صلاح دانستم؛ قرار شد کمک کنم که شورای نگهبان در امتحان سختگیری نکند.
علائمی که دیده میشود
انتشار نظرسنجی یک مرکز دانشگاهی مورد توجه روزنامه اعتماد قرار گرفته است، علی ربیعی مشاور اطلاعاتی دولت روحانی با ادغام این نظرسنجی و اغتشتشات پاییزی نوشته است:
نگاه کنید به حوادث خیابانهای پاییزی 1401. در یک نگاه کلی، بروندادهای حاصل از سنجش تمایل مردم به مشارکت در انتخابات که در طول چهار دهه گذشته به عنوان عنصر ثباتدهنده و امنیتساز که به طور وافری در ادبیات سیاستمداران ایران نیز محوریت داشته در کنار کاهش مرجعیت رسانهای داخلی و همچنین موج مهاجرت، بیانگر تغییرات بسیار جدی در کنشگری شهروندان در قبال ساختار سیاسی است. علائمی از علاقه دولت برای پذیرش تغییرات ازجمله انتخابات مشاهده نمیشود. این امر، همچنان به گسترش شکافها منجر میشود. این سنجشها را میتوان دستمایهای برای درک واقعیتها و حقایق قرار داد و اصلاح سیاستها را آغاز کرد.
ایجاد یک سرخط ارتباطی میان آشوب و انتخابات تنها از کسانی برمیآید که روی کاغذ این تناسببندی را تجویز و حوادثی تلخ چون آبان 98 را به نظام تحمیل کردهاند؛ دادن یک حکم کلی درباره مسائلی چون مهاجرت و ارتباط آن با نارضایتی و تعمیمش به سوی آشوب قابل توجه است، بدون اینکه حتی یکبار به این موضوع فکر شود که چقدر میتوان روی این نظرسنجیها تکیه کرد!
نمونهای از علائم که نظرسنجیهای خروج نخبگان را تائید میکند!
واقعیت آن است که همیچ توزیع نمونه متناسب با بخش های جامعه آماری در این دست نظرسنجیها وجود نداشته و اصل عدم رعایت شفافیت و نیز صداقت پاسخگو نتایج نهایی را زیر سوال میبرد، راستی اگر علی ربیعی به نظرسنجیهای اینچنینی ایمان داشته و علائمی در آن میبیند چرا نظرسنجی حزب کارگزاران درباره میزان رای همتی را تمسخر کرده و آن را غیرواقعی خواند؟ اینروزها علائمی در سیاست ایران دیده میشود، از جمله تحرک برخی گروههای سیاسی که پالسهای ویژه برای ناامن سازی انتخابات را مطرح میکند، این علائم را میبینیم!