یک‌شنبه 30 دی 1403

این باورهای غلط را جدی بگیرید!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
این باورهای غلط را جدی بگیرید!

رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران گفت: متأسفانه یکسری باورهای غلط در جامعه رایج است از جمله این باورها می‌توان به جملاتی نظیر اینکه پسرها دیرتر حرف می‌زنند و اگر پسری تأخیر گفتار داشت، پس مشکلی نیست.

به گزارش مشرق، پیام سیدکلاته، رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران به مناسبت روز ملی گفتار درمانی که مصادف است با اول اردیبهشت، با عنوان این مطلب که عوامل مختلفی از نوزادی در رشد گفتار و زبان کودکان ما دخیل هستند، گفت: انسان در تمام سطوح زندگی می‌تواند دچار مشکلات گفتاری شود. به طور مثال، اختلالات گفتاری دروان کودکی می‌تواند به صورت تأخیر گفتار، لکنت زبان، اختلالات گفتاری کودکان اوتیسم, اختلالات گفتاری ناشی از سندرم‌های مختلف، اختلالات گفتاری ناشی از کم شنوایی و کاشت حلزون، اختلالات تلفظی، اختلات بلع و آبریزش در کودکان اشاره کرد.

وی افزود: همچنین در بزرگسالی می‌توان به اختلالاتی نظیر اختلالات صدا و حنجره در خوانندگان، معلمان، قاری‌های قرآن، لکنت زبان و اختلالات گفتاری ناشی از آسیب مغزی طی سکته مغزی، تصادفات و...، اشاره کرد.

سیدکلاته در خصوص «باورهای غلط و رایج گفتار درمانی در جامعه»، تصریح کرد: متأسفانه یکسری باورهای غلط در جامعه رایج است که باعث می‌شود خانواده‌ها دیرتر برای درمان به گفتار درمانگر مراجعه کنند؛ از جمله این باورها می‌توان به جملاتی نظیر اینکه پسرها دیرتر حرف می‌زنند و اگر پسری تأخیر گفتار داشت پس مشکلی نیست، مصرف تخم کبوتر به منظور باز شدن زبان، حجامت زبان، اتکا به سابقه ژنتیکی در تاخیر و مشکل گفتاری کودک و... اشاره کرد که متأسفانه مبنای علمی نداشته و شنیدن از سمت اطرافیان خانواده کودک دارای مشکل، فقط باعث مراجعه دیر هنگام و هدر رفت زمان می‌شود.

وی در خصوص «حمایت‌های بیمه‌ای و سلامت کودکان با مشکلات گفتاری و شنوایی»، افزود: متأسفانه در ایران پوشش‌های بیمه‌ای از خدمات توانبخشی گفتار درمانی بسیار ضعیف است. با توجه به اینکه اغلب مراجعین کلینیک‌های گفتاردرمانی، درمان پیوسته دارند و بعضاً چندین جلسه در هفته دارند، نیاز هست خدمات بیمه‌ای پوشش خوبی برای مراجعین در نظر بگیرند ولی متأسفانه شاهد هستیم در حال حاضر فقط بعضی از بیمه‌های تکمیلی، آن هم با سقف مشخص این خدمات را ارائه می‌کنند که به هیچ وجه پاسخگو نیاز مراجعین نیست.

سید کلاته در خصوص «تعرفه گفتار درمانی در ایران»، ابراز کرد: تعرفه گفتار درمانی در مقایسه با تعرفه‌های دیگر کشورها بسیار پایین است. همچنین با توجه به تورم موجود در کشور و افزایش چندین باره قیمت‌ها در طی سال، همکاران ما در سراسر کشور فقط یکبار و آن هم بعد از گذاشت دو ماه از سال جدید با اعلام ضرایب فنی و حرفه‌ای از سوی دولت، تعرفه خود را تغییر می‌دهند که این امر در کنار هزینه بالای اجاره کلینیک‌ها، مواد مصرفی و هزینه‌های جاری، منجر به نارضایتی همکاران ما شده است.

رئیس انجمن علمی گفتار درمانی در خاتمه روز ملی گفتار درمانی را به جامعه گفتار درمانی تبریک عرض کرد و گفت: آرزوی سربلندی روز افزون برای همکارانم در سراسر کشور دارم.

منبع: فارس