شنبه 12 آبان 1403

بارقه‌های امید برای صنعت نیمه‌جان لرستان / «سامان کاشی» رونق می‌گیرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بارقه‌های امید برای صنعت نیمه‌جان لرستان / «سامان کاشی» رونق می‌گیرد

شمارش معکوس برای احیای سامان کاشی بروجرد پس از سالها تعطیلی آغاز شده و بار دیگر کارگران بیکار شده این کارخانه به فعالیت باز می‌گردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، شهرستان بروجرد دومین شهر پرجمعیت استان لرستان است که دارای ظرفیت های مختلفی است اما وجود صنایع مختلف در این شهرستان سبب شد تا به عنوان قطب صنایع استان دیده شود، صنایع داروسازی، نساجی، خودروسازی، کاشی و بسیاری دیگر از صنایع که هر کدام در نوع خود از نظر کیفیت و تولید بی نظیر بودند.

در حالی که صدها کارگر در هر یک از این واحدها مشغول به کار بودند و نبض صنعت به خوبی می زد اما در دهه 90 روزهایی سخت گریبان صنایع را گرفت، مشکلات مختلفی که سبب شد قفل تعطیلی به برخی از صنایع زده شود و صدها کارگر بیکار شوند.

نبود بازار فروش، کمبود مواد اولیه، نبود سرمایه در گردش و هزاران مشکل دیگر، تعطیلی و نیمه تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی را رقم زدند، سرنوشتی شوم که در انتظار واحدهایی بود که شاید هیچگاه تصور تعطیلی آنها نمی شد.

شمارش معکوس تا احیای سامان کاشی

کارخانه خودروسازی و صنعت کاشی از جمله صنایعی بود که در بروجرد به تعطیلی کشیدند، زمین گیر شدن این واحدهای تولیدی سبب شد تا کارگران زیادی بیکار شده و هر روز که می گذشت نه تنها گره ای از این صنایع باز نمی شد بلکه هر روز مشکلات انباشته تر و امید به بازگشایی مجدد آنها کمتر بود.

یکی از واحدهای تولیدی بروجرد که در اوایل دهه 90 به تعطیلی رسید، کارخانه سامان کاشی بروجرد بود، کارخانه ای که روزگاری کاشی برند تولید می کرد نه تنها در کشور بلکه تولیدات خود را به کشورهای مختلف صادر می کرد اما این واحد تولیدی در مشکلات گرفتار شد و در نهایت به تعطیلی رسید.

حدود 400 کارگر در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند که همگی بیکار شدند، حالا کارخانه ای غرق در سکوت مانده بود با انبوهی بدهی و معوقات کارگران، اما کارگران این واحد تولیدی در همان روزها تا جلوی مجلس رفته و خواستار رسیدگی به مشکلات این واحد تولیدی شدند تا دوباره چرخ این واحد بچرخد.

متاسفانه در دولت گذشته عزم جدی برای احیای واحدهای تولیدی وجود نداشت و بسیاری از واحدهای تولیدی به صورت دومینو تعطیل و نیمه تعطیل شدند اما در دولت جدید، کمر بسته شده تا واحدهای تولیدی که تعطیل شده اند مجدد به چرخه تولید بازگردند.

با توجه به آمار بیکاری، یکی از واحدهای تولیدی که همیشه مورد توجه بوده، سامان کاشی است که با احیای آن صدها کارگر مشغول به کار می شوند و نقش مهمی در تولید دارد.

اختصاص 50 میلیارد تومان برای نوسازی ماشین آلات سامان کاشی

در سفر رئیس جمهور به استان لرستان، سید رضا فاطمی امین وزیر صمت به بروجرد سفر کرد تا از نزدیک با مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی آشنا شوند، در این سفر از سامان کاشی بروجرد بازدید کرد و اظهار داشت: سامان کاشی در بروجرد چند سالی تعطیل بوده اما با پیگیری های صورت گرفته، شرکتی برای بازسازی این واحد تولیدی اقدام کرده است.

وی افزود: روال خوبی در حال انجام است که با توجه به تعطیلی این واحد و اینکه برخی از تجهیزات نیاز به نوسازی دارند، 50 میلیارد تومان برای نوسازی و بازسازی این واحد مصوب شده است.

وزیر صمت تصریح کرد: بانک صنعت و معدن تامین اعتبار می کند و طبق قولی که داده شده این واحد تا پایان سال راه اندازی و فعال می شود که با احیای این واحد تولیدی زمینه اشتغال 400 نفر فراهم می شود.

آمادگی 90 درصدی سامان کاشی برای ورود به چرخه تولید

حسین دالوند سرپرست صمت بروجرد در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: سامان کاشی بروجرد در اوایل دهه 90 به دلیل برخی از مشکلات تعطیل شد و در این مدت پیگیری های زیادی برای احیای این واحد صورت گرفته ولی با توجه به عزم جدی دولت برای احیای واحدها این موضوع در دستور کار قرار گرفته و روند احیا به خوبی در حال انجام است.

وی افزود: در حال حاضر این واحد تولیدی تا 90 درصد آمادگی ورود به چرخه تولید را دارد و با توجه به اینکه برخی از تجهیزات و ماشین آلات نیاز به نوسازی دارند و از سوی دیگر سرمایه در گردش این واحد تولیدی نیاز می باشد، قرار شد مبلغی حدود 100 میلیارد تومان به این واحد اختصاص داده شود تا بتواند مجدد راه اندازی گردد.

سرپرست صمت بروجرد تصریح کرد: پیگیری های لازم برای جذب این میزان اعتبار برای نوسازی تجهیزات و سرمایه در گردش در حال انجام است تا با اختصاص این میزان هزینه و اعتبار، وارد چرخه تولید گردد.

دالوند عنوان کرد: با راه اندازی این واحد تولیدی پیش بینی می شود بیش از 400 نفر مشغول به کار شوند و این در حالیست که هم اکنون 35 نفر در این واحد برای راه اندازی کارخانه و اقدامات اولیه مشغول به کار هستند.

وی بیان کرد: این واحد نه تنها می تواند مجدد احیا شوند بلکه قابلیت توسعه در این واحد تولیدی وجود دارد که امیدواریم بعد از احیا و رونق مجدد نیز شاهد توسعه آن باشیم.

احیای 11 واحد تولیدی در بروجرد

سرپرست صمت بروجرد خاطرنشان کرد: این واحد تولیدی پس از دو دهه فعالیت تعطیل شد که تلاش های زیادی برای احیای این واحد پس از سالها تعطیلی در حال انجام است که میزان تولید در این واحد صنعتی 300 هزار متر مربع در سال است.

دالوند با بیان اینکه 412 واحد تولیدی فعال در بروجرد وجود دارد، گفت: از این تعداد 12 واحد بخشی از تولیدات خود را صادر می کنند که شش واحد نیز نمونه کشوری می باشند و در تولید بسیار ممتاز و نمونه می باشند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 12 طرح توسعه در بروجرد در حال احداث می باشد، همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد 32 پروانه بهره برداری با اشتغال 160 نفر صادر شده است.

سرپرست صمت بروجرد افزود: امسال احیای مجدد 11 واحد تولیدی در بروجرد در دستور کار قرار گرفت که تعدادی از این واحدها احیای شده و مابقی نیز تا پایان سال احیا خواهند شد و زمینه اشتغال بیش از 600 نفر فراهم شده است.

دالوند بیان کرد: 38 درصد پروانه های استان متعلق به بروجرد است که سهم 33 درصدی در اشتغال استان را دارد.

این روزها شاهد بارقه امید در واحدهای تولیدی هستیم که با احیای آنها علاوه بر افزایش تولید، شاهد اشتغال جوانان جویای کار نیز باشیم.

انتهای پیام /

بارقه‌های امید برای صنعت نیمه‌جان لرستان / «سامان کاشی» رونق می‌گیرد 2
بارقه‌های امید برای صنعت نیمه‌جان لرستان / «سامان کاشی» رونق می‌گیرد 3
بارقه‌های امید برای صنعت نیمه‌جان لرستان / «سامان کاشی» رونق می‌گیرد 4