بازار داخلی در تسخیر کالاهای خارجی است / ضعف محتوا؛ فقری گریبانگیر محصولات فرهنگی کودک و نوجوان
علی ساوکی گفت: تولید محصولات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان، به ویژه در سالهای اخیر، رشد چشمگیری داشته است. اما نگاهی گذرا به بازار به خوبی نشان میدهد محصولات فرهنگی ویژه این گروه سنی، از نظر محتوای مناسب، بسیار فقیر هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی ساوکی کارشناس مسائل فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار "تیتریک"، با عنوان اینکه کیفیت محتوای فرهنگی موجود در کشور برای قشر کودک و نوجوان ضعیف است، گفت: تولید کنندگان و تهیه کنندگان محتوا، شناخت کافی برای تولید محتوای مناسب برای این سنین ندارند و حتی گاهی از اقتضائات روز مطلع نیستند.
وی با اشاره به اینکه ایران کشوری غنی از لحاظ فرهنگی است، گفت: آثار ادبی موجود و اسطوره های ملی، این موضوع را به خوبی اثبات می کنند. اما علی رغم آن، به دلایل مختلف، ما تاکنون نتوانسته ایم از این گنجینه به خوبی استفاده کرده و محتواهایی را تولید کنیم که پاسخگوی نیازهای داخلی باشند. بنابراین برای تامین محتوای مورد نیاز کودک و نوجوان، به خارج وابسته شده ایم.
ساوکی با بیان اینکه البته در سال های اخیر بر تعداد تولید کنندگان و محصولات فرهنگی تولید داخل افزوده شده است، عنوان کرد: در زمینه تبلیغ این تولیدات، ضعف هایی داریم که باعث شده محتوای داخلی به دست مخاطب بومی نرسد و این نکته ای است که باید مورد توجه سازندگان کالای فرهنگی قرار گیرد.
این کارشناس با تاکید بر این موضوع که والدین برای فرزندان دغدغه محتوای سالم را دارند، گفت: محصولات فرهنگی غنی و با کیفیت، نیاز نوجوانان امروز است. متاسفانه قیمت تمام شده این محصولات بالاست و با محصولات خارجی قابل قیاس نیست و این برای خانواده ها به یک معضل تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ مساوی با سبک زندگی است، گفت: اگر قرار است در سبک زندگی ایرانی - اسلامی اتفاقی مثبت بیفتد، بدانیم که همه تولید کنندگان در آن سهیم هستند، زیرا هر محتوایی که تولید می کنیم در سبک زندگی، رفتار و بینش جامعه تأثیر می گذارد.
ساوکی در خاتمه خاطرنشان کرد: همچنین باید محتوای فرهنگی داخلی به قدری از لحاظ کمیت و کیفیت رشد کند که گوی سبقت را از خارجی ها برباید و این نیازمند همت جمعی و حمایت همگانی مسئولین است.
انتهای پیام /