شنبه 29 دی 1403

بازنگری سیاست‌های جمع آوری پسماند / انتقال مخازن زباله به زیر زمین هم جوابگو نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بازنگری سیاست‌های جمع آوری پسماند / انتقال مخازن زباله به زیر زمین هم جوابگو نیست

عضو کمیسیون شورای شهر تهران با بیان اینکه سیاست‌های جمع آوری پسماند نیازمند بازنگری است، گفت: روند فعلی جمع آوری مشکلاتی را برای شهر ایجاد خواهد کرد، چرا که حجم مخازن با میزان تولید زباله‌ها همخوانی ندارد.

مهدی اقراریان عضو کمیسیون شورای شهر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا درباره جمع‌آوری پسماند اظهار داشت: میزان تولید زباله در تهران بسیار زیاد است و مشکلاتی برای جمع آوری و امحای آن‌ها وجود دارد. اقداماتی در این حوزه صورت گرفته اما کافی نبوده و هنوز هم مشکلاتی در این بخش وجود دارد که می‌توان به تغییر عادت مردم اشاره کرده، چرا که مخازن زباله بر سر معابر و کوچه‌ها نصب شده و شهروندان هر ساعت از شبانه روز زباله‌شان را در مخازن می‌گذارند. متاسفانه این امر سبب شد تا دیگر کار تفکیک صورت نگیرد و کار را دشوارتر کند.

سیاست‌های جمع آوری پسماند باید بازنگری شود

وی در ادامه با بیان اینکه الگو و سیاست‌های جمع آوری پسماند باید بازنگری شود و نیازمند به روز شدن است، گفت: روند فعلی جمع آوری مشکلاتی را برای شهر ایجاد خواهد کرد، چرا که حجم مخازن با میزان تولید زباله‌ها همخوانی ندارد و شاهد پر شدن مخازن هستیم. همچنین اضافه شدن مخازن هم نیازمند بررسی است و قرار گرفتن مخازن در کدام محدوده، خود جای بحث دارد و از همه مهمتر پارک خودرو ها در محل مخازن خود چالشی است که نیازمند تحقیق و بررسی است.

به گفته عضو کمیسیون شورای شهر تهران، یکی از دغدغه‌های بسیار مهم در حوزه زیست محیطی تهران شرایط پسماند است. رسیدگی به وضعیت زباله‌ها و بازیافت آن‌ها یکی از مسائل مهم شهری محسوب می‌شود.

انتقال مخازن زباله به زیر زمین جوابگو نیست

به گفته اقراریان، عمر الگو فعلی در جمع آوری زباله تهران تمام شده است و باید به سمت الگوهای جدید برویم و بحث مخازن زیر زمینی از جمله موارد مطرح شده است که علاوه بر اینکه هزینه بسیار بالایی را دارد بلکه تمام محدوده ها قابلیت اجرایی این طرح را ندارد.

عضو کمیسیون شورای شهر تهران در ادامه با بیان اینکه جمع آوری زباله‌ها مشارکت شهروندان را می‌طلبد، افزود: شهروندان با تفکیک زباله و استفاده از روش‌های هوشمند می‌تواند زباله‌های خشک را تحویل دهد و از امتیازاتی برخوردار شوند.

اقراریان به اجرای طرح «ام ار اف» در بحث کاهش جمع آوری زباله اشاره کرد و گفت: شهرداری در این راستا اقداماتی را انجام داده، مرکز تخصصی بازیافت یا همان MRF یک مرکز پیشرفته است که نسبت به بازیافت زباله‌های‌تفکیک شده از مبدأ اقدام می‌کند. همچنین در طرح "ام ار آف" ضمن تفکیک حداکثری زباله‌ها، شیرابه ناشی از آن نیز بازیافت می‌شود.

وی در خاتمه تصریح کرد: برای اصلاح شیوه جمع آوری پسماند و رفع مشکلات شهروندان، مسئولان اعلام کرد که به دنبال ایجاد شیوه های جدید هستند و اقدامات بسزایی در این مورد صورت گرفته اما تمامی این اقدامات به تنهایی پاسخ گو نیست و برای اصلاح روند نیازمند مجموعه ای از اقدامات همچون فرهنگسازی، تفکیک زباله‌ها و... هستیم، در واقع مسئولان به دنبال آن هستند تا روشی را انتخاب کنند که شاهد تفکیک زباله از مبدا باشند.

گفتنی است؛ روزانه به طور میانگین حدود 8 تا 9 هزار تن پسماند عادی و زباله خانگی در شهر تهران تولید و جمع آوری می‌شود و سرانه تولید زباله برای هر تهرانی حدود 900 گرم است در حالی که بر اساس نرم جهانی باید هر شهروند روزانه حدود 500 گرم زباله تولید کند.