چهارشنبه 30 آبان 1403

بازگشت ایران به جمع بزرگان نفتی بدون برجام

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاح‌طلب دنیای اقتصاد در این باره نوشت: نکته قابل تامل، افزایش عرضه اوپک در ماه ژوئن برخلاف سیاست کاهش تولیدی این سازمان است که از افزایش تولید بیش از 900‌هزار بشکه‌ای حکایت دارد، رشدی که به ترتیب ایران و عراق بیشترین سهم را در آن داشتند. اوپک در این گزارش پیش‌بینی کرده در سال‌2024 بیش از 28‌میلیون بشکه در روز از تقاضای بازار جهانی را پاسخ...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاح‌طلب دنیای اقتصاد در این باره نوشت: نکته قابل تامل، افزایش عرضه اوپک در ماه ژوئن برخلاف سیاست کاهش تولیدی این سازمان است که از افزایش تولید بیش از 900‌هزار بشکه‌ای حکایت دارد، رشدی که به ترتیب ایران و عراق بیشترین سهم را در آن داشتند. اوپک در این گزارش پیش‌بینی کرده در سال‌2024 بیش از 28‌میلیون بشکه در روز از تقاضای بازار جهانی را پاسخ دهد. این درحالی است که براساس گزارش اوپک، ایران بیشترین رشد تولید نفت‌خام در بین اعضای این سازمان را داشته است و مقامات وزارت نفت ایران خبر از رساندن تولید روزانه نفت‌خام به بیش از 3میلیون بشکه تا پایان شهریورماه می‌دهند.

براساس گزارش ماهانه اوپک، رشد تولید ناخالص جهانی برای سال‌2024 درحالی 2/5‌درصد پیش‌بینی‌شده که این عدد برای سال‌جاری میلادی 2/6 درصد ثبت‌شده بود. رشد تولید ناخالص کشور‌های کلیدی مصرف‌کننده نفت ازجمله چین و هند هم روند افزایشی خواهد داشت به گونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود نیمی از رشد تولید ناخالص سال‌2024 را این کشور‌ها تشکیل بدهند.

اوپک تخمین‌زده تقاضای جهانی نفت در سال‌2024 روزانه 2میلیون و 200هزار بشکه نسبت به سال‌جاری میلادی رشد کند و به میانگین روزانه 104میلیون و 250‌هزار بشکه برسد.

بنا بر پیش‌بینی اوپک میزان رشد تقاضا برای کشور‌های عضو OECD اروپا و آسیا - اقیانوسیه 790هزار بشکه در روز خواهد بود که 460هزار بشکه کمتر از عدد پیش از همه گیری کرونا است. تخمین اوپک از رشد تقاضای کشور‌های غیرعضو OECD، 2میلیون بشکه در روز برای سال‌آینده میلادی است. رشدی که توسط کشور‌های هند و چین هدایت می‌شود و محصولاتی همچون سوخت جت، بنزین و سوخت صنایع (مانند خوراک پتروشیمی) بخش عمده آن را تشکیل می‌دهد. چشم انداز اقتصادی کشور‌های خاورمیانه نیز درگزارش اوپک مثبت ارزیابی شده‌است به گونه‌ای که پیش‌بینی‌شده رشد تقاضای سوخت در این کشور‌ها یکی از شاخص‌های رشد تقاضای نفت‌خام در 2024 خواهد بود.

همچنین گزارش اوپک نشان می‌دهد تولید نفت‌خام 13کشور عضو این سازمان در ماه ژوئن (حدود 2ماه‌قبل) در بازه ماهانه با افزایش 91هزار بشکه‌ای در روز به میانگین 28میلیون و 19‌هزار بشکه‌ای رسیده است. نفت‌خام در ژوئن با افزایش روزانه 600هزار بشکه‌ای نسبت به ماه قبل به‌طور میانگین روزانه 101‌میلیون و 200‌هزار بشکه به بازار جهانی عرضه شده‌است. اوپک تخمین می‌زند تقاضای جهانی نفت‌خام در سال‌2024 با رشد روزانه 2میلیون و 200‌هزار بشکه‌ای به میانگین 104میلیون و 250هزار بشکه در روز برسد.

همچنین براساس گزارش اوپک، مجموع تولید نفت‌خام کشور‌های عضو اوپک در ژوئن امسال با افزایش 910هزار بشکه‌ای به روزانه 28میلیون و 19‌هزار بشکه رسید. افزایش تولیدی که کشور‌های ایران و عراق طلایه دار آن بودند درحالی‌که آنگولا با کاهش تولید مواجه بود. در عین‌حال مقامات وزارت نفت ایران بار‌ها از برنامه‌های افزایش تولید خبر داده‌اند. ایران در صدر افزایش تولید قرارگرفته است.

منبع: کیهان